در روزهای بحران هیچ مرکز درمانی به علت کمبود نیرو دچار اختلال نشد
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: با توجه به وجود مراکز غنیسازی در بالای لیست اهداف دشمن، مراکز درمانی برای مصدومان هستهای از قبل در نزدیکی همان مراکز تدارک دیده شد. مراکز خاصی آماده شد تا اگر آسیبهای خاصی از نظر حوادث هستهای یا پرتویی باشد، در این بیمارستانها خدمات لازم به مردم و مصدومان داده شود.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، پزشکان، پرستاران، کارکنان بیمارستانها و درمانگاهها، نیروهای اورژانس و همانها که در جنگ، سوانح طبیعی، کرونا و هر بحرانی با وجود همه گلایهها و کمبودها در صحنه بودند، این بار هم در روزهایی که از آسمان آتش میبارید، ماندند تا بار دیگر خطر را شرمنده کنند.
وزارت بهداشت اعلام کرد که در این شرایط حساس همه بیمارستانها کشور باز هستند، نیروهای بیمارستانها در محل خدمت حاضرند و با وجود اینکه این مراکز هم در معرض خطر حملات قرار دارند و حتی تعدادی از بیمارستانها و آمبولانسها مورد حمله قرار گرفته و ۶ نفر از کادر درمان شهید شدند، اما با مدیریت نیروی انسانی و جابهجایی امکانات به شهرهایی که مردم به آن مناطق پناه بردهاند، بحران را مدیریت شد و خللی در ارائه خدمات درمانی به مردم به وجود نیامد و این مدال افتخار دیگری است که بر سینه کادر درمان نقش بسته است.
برای بررسی بیشتر این شرایط به سراغ «سجاد رضوی» معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رفتیم تا از جزئیات بیشتر خدماترسانی مراکز درمانی به مردم و مدیریت بحران این روزها بپرسیم:.
با توجه به شرایط جنگی که پیش آمد، اقدامات وزارت بهداشت برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به مردم چه بود؟
نیروهای اورژانس بیمارستانی و پیشبیمارستانی وزارت بهداشت در سراسر کشور سر کار و فعال و همه نیروهای بیمارستانی از ابتدای تهاجم در حال آمادهباش بودند تا خدمات اورژانسی و ضروری به مردم بی وقفه انجام شود. ذخایر دارو و تجهیزات پزشکی هم به میزان لازم تدارک دیده شد. حضور پزشکان، پرستاران و سایر کادر بیمارستانی را در محل کار داشته و داریم. خدمات مورد نیاز بیماران و مجروحانی که در شهرهای مختلف به بیمارستانها مراجعه میکردند انجام شد و در حال حاضر مشکل خاصی برای ارائه خدمات درمانی به مردم نداریم.
در شرایط جنگی ممکن است اتفاقات خاصی بیافتد مثلا نشت هستهای یا هر اتفاق غیر مترقبه دیگر. برای درمان مصدومان و مدیریت چنین بحرانهایی چه آمادگیهایی تدارک دیده شد؟
با توجه به وجود مراکز غنیسازی در بالای لیست اهداف دشمن، مراکز درمانی برای مصدومان هستهای از قبل در نزدیکی همان مراکز تدارک دیده شد. مراکز خاصی آماده شد تا اگر آسیبهای خاصی از نظر حوادث هستهای یا پرتویی باشد، در این بیمارستانها خدمات لازم به مردم و مصدومان داده شود. نیروهای آموزشدیده لازم هم در این مراکز وجود دارد و دارو و تجهیزات مخصوص هم فراهم شد. برای حوادث شیمیایی نیز چند بیمارستان آماده و تدارکات و آموزشهای لازم انجام شد تا اگر موارد خاصی از نوع آسیبها باشد نیز در این مراکز مدیریت شود.
بعد از حمله رژیم صهیونیستی عده زیادی از مردم از تهران یا برخی شهرهای دیگر خارج شدند و به شهرها و نواحی دیگر از جمله شمال کشور رفتند. با توجه به این جابجاییها تراکم جمعیتی در یک منطقه بیشتر و نیاز به خدمات درمانی بیشتر میشد. برای مدیریت این مساله وزارت بهداشت چه اقداماتی انجام داد؟
بله، این جابهجایی ها را در کشور شاهد بودیم. در شهرهایی که مسافرپذیر بودند و مردم به آن شهرها بیشتر رفتند، دارو، تجهیزات و امکانات بیشتری باید تدارک دیده میشد و در حال ارسال امکانات و تجهیزات از جمله شیر خشک به این شهرها بودیم، داروهای بیماران مزمن نیز باید هماهنگ میشد تا افراد در شهرهای مقصد تحویل بگیرند. مراکز دیالیز در این شهرها بیشتر شد تا بیماران بتوانند در این شهرها دیالیز شوند.
در شرایط اضطرابی که ایجاد شده بود، برخی کارکنان بیمارستانها ممکن بود در محل کار حاضر نشوند یا افرادی که حاضر میشدند، انتظار داشتند که از مزایا یا مشوقهای بیشتری برخوردار باشند، برای تشویق این نیروها چه تدارکاتی دیده شد؟
در روزهای اول اضطراب و نگرانی در بین همه مردم بود. نیروهای درمان هم جزو همین مردم هستند. با این حال هیچ مرکز درمانی به علت کمبود نیرو دچار اختلال نشد. بسیاری از کارکنان بیمارستانها، خانوادههایشان را به جاهای امن منتقل کردند یا به خانوادههایشان سر زدند و برگشتند. در مجموع حضور این نیروها خیلی فعالانه بوده و هست. حتی به کارکنان بیمارستانها گفتیم میتوانند بستگانشان را هم به بیمارستان بیاورند تا بتوانند خدماتشان را انجام دهند.
شیفتبندیها را هم تغییر دادیم و به جای شیفتهای معمول، شیفتهای ۲۴ساعته تعریف کردیم به طوری که ۲۴ ساعت در محل کار بمانند و ۴۸ ساعت بروند استراحت کنند تا رفت و آمدها کمتر شود. افرادی هم که روزهای اول رفتند تا به بستگانشان سر بزنند برگشتند و مشکلی در ارائه خدمات درمانی به مردم نداشته و نداریم.
بسیاری از کارکنان بیمارستانها انتظار دارند کار کردن در این شرایط برای آنها مزایایی داشته باشد، در این زمینه چه کار کردهاید؟
قطعا این مساله را در نظر داریم. افرادی که در این شرایط در بیمارستان حاضر میشوند و زحمات زیادی هم میکشند، قطعا در پرداختی آنها تاثیر خواهد داشت و روزهای آینده این پرداخت ها انجام خواهد شد.
به چه شکل تشویقی و پرداختها انجام میشود؟
تشویقی کارکنان بیمارستانها به عهده دانشگاههای علوم پزشکی گذاشته شده است. بخشی از کارانه این نیروها عقبماندگی داشت که با دستور وزیر بهداشت و پیگیری سازمان برنامه و بودجه و سازمانهای بیمه سلامت و تامین اجتماعی پرداختهایی برای جبران عقبماندگیهای کارانهها در پروسه انجام قرار گرفت.
پزشکان، پرستاران و کادر بیمارستانها و مراکز درمانی همیشه در بحرانهایی مثل جنگ، سوانح طبیعی و کرونا در صحنه بودهاند و فداکاری کردهاند، اهمیت کار پزشکان، پرستاران و کادر بیمارستانها در این ایام چیست؟
اصل رسالت کادر درمان فعالیت در بحرانها است، زمانهایی که مردم در سختی هستند و به درمان نیاز دارند مثل زمان جنگ و کرونا آنها در صحنه هستند. امروز هم مردم، بیماران و مصدومان مطمئن باشند که کادر درمان با انگیزه بالا در صف خدمت حاضر هستند و از هیچ کوششی برای نجات آنها دریغ نمیکنند. پزشک، پرستار و همه نیروهای درمانی وظیفه خودشان میدانند که در این زمینه به مردم خدمت کنند و مشکل خاصی در حوزه درمان نداریم.
آسیبهایی که به مراکز درمانی وارد شده چقدر بوده است؟
بیمارستانهای مختلف کشور تحت تاثیر این حملات جانبی قرار گرفتند، از بیمارستان فارابی کرمانشاه گرفته تا مرکز درمانی در یوسف آباد تهران که به همسایههای آنها یا گوشه کنار بیمارستان آسیب وارد شد و اثرات آن در بیمارستان هم بود و در خدمات بیمارستان هم تاثیر گذاشته است. حدود هفت بیمارستان آسیب دیدند به خصوص آسیب در بیمارستان فارابی کرمانشاه بیشتر بوده است. برخی پایگاههای اورژانس هم آسیب دیدند، تعدادی از پرسنل اورژانس بیمارستانی مصدوم شدند و دو نفر از پزشکان متخصص شهید شدند که پیگیر این امور هم هستیم. ایرنا
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید