شیوع دیابت در ایران فراتر از برآوردهای جهانی است
رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به روند رو به رشد شیوع دیابت به ویژه در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا گفت: تنها در ایران حدود ۸ میلیون بیمار دیابتی وجود دارد که این رقم فراتر از برآوردهای بینالمللی است و زنگ خطری برای نظام سلامت کشور محسوب میشود.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، باقر لاریجانی با تاکید بر اهمیت رویکردهای نوین درمانی گفت: پزشکی بازساختی بهویژه درمانهای سلولی و ژنتیکی افقهای امیدبخشی را برای درمان دیابت گشوده است. هدف این درمانها بازگرداندن عملکرد سلولهای بتای تولیدکننده انسولین است که میتواند تحولی اساسی در مدیریت بیماری ایجاد کند.
وی به موفقیتهای پیوند جزایر لانگرهانس نیز اشاره کرد و گفت: پیوند این جزایر بهویژه با استفاده از رژیمهای سرکوب ایمنی فاقد گلوکوکورتیکوئید موفقیت طولانیمدتی در دستیابی به بینیازی از انسولین و کنترل متابولیکی بیماران دیابت نوع ۱ داشته است، پیشرفتهای اخیر در زمینه پیوند جزایر مشتق شده از سلولهای بنیادی، منبع تجدیدپذیری از سلولهای بتای تولیدکننده انسولین را فراهم کرده و محدودیتهای مربوط به اهداکننده را تا حد زیادی برطرف نموده است.
رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به وضعیت تحقیقات در این حوزه در منطقه ادامه داد: با وجود پیشرفتهای جهانی تعداد مطالعات و آزمایشهای بالینی فعال در زمینه سلول درمانی دیابت در آسیا از جمله ایران نسبتاً کم است. این امر نشاندهنده نیاز جدی به سرمایهگذاری و حمایت بیشتر از تحقیقات و توسعه فناوریهای نوین درمانی در کشور و منطقه است.
لاریجانی در پایان بر لزوم همکاریهای بینالمللی و توجه ویژه سیاستگذاران سلامت به این حوزه تاکید کرد و گفت: امیدواریم که با تلاشهای بیشتر شاهد ارتقای سطح درمان و کیفیت زندگی بیماران دیابتی در ایران و منطقه باشیم.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید