نظام‌پزشکی با درمانگران قلابی وارد فاز تهاجمی شد
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)،  در سال‌های اخیر گسترش روزافزون فعالیت افراد فاقد صلاحیت در حوزه سلامت به یکی از معضلات جدی نظام درمانی کشور تبدیل شده است. تبلیغ داروهای تقلبی، درمان‌های غیرعلمی و انجام اقدامات تهاجمی توسط افراد بدون ‌تخصص ازجمله تهدیدهای جدی برای سلامت عمومی شده که متأسفانه در بستر شبکه‌های اجتماعی نیز تقویت شده است.

لیست سیاه درمانگران جعلی منتشر شد

در واکنش به این وضعیت معاونت پارلمانی و اجتماعی سازمان نظام پزشکی کشور با هدف شفاف‌سازی و افزایش آگاهی عمومی برای اولین‌بار اقدام به انتشار فهرست‌ اسامی ۵۲ نفره از افراد فاقد پروانه، مجوز طبابت، فاقد صلاحیت و دانش انجام اقدامات درمانی موسوم به مداخله‌گران درمانی کرده است.

هجوم پزشک‌نماها به سلامت مردم

سید محمد میرخانی معاون پارلمانی و اجتماعی سازمان نظام پزشکی در خصوص وضعیت موجود افراد غیرمتخصص با هشدار درباره افزایش نگران‌کننده فعالیت افراد فاقد صلاحیت در حوزه سلامت گفت انتشار فهرست مداخله‌گران درمانی نخستین گام جدی کشور برای ایجاد مطالبه اجتماعی و آگاه‌سازی عمومی در این زمینه بوده است.

قانون ضعیف، نظارت سخت

وی با بیان اینکه طی سال‌های اخیر شیب مداخله‌گری و ورود افراد فاقد مجوز به جان، مال و سلامت مردم افزایش یافته افزود: با این افزایش‌ها نظارت هم بسیار دشوارتر شده و قوانین موجود بازدارندگی لازمرا برای برخورد با این افراد نداشته است. هرچیزی قبل از قانون شدن باید در عرصه اجتماعی نیاز به قانون شدن آن ایجاد شود. متأسفانه در سال‌های اخیر فعالیت این افراد در شبکه‌های اجتماعی به‌ویژه پلتفرم‌های داخلی که بیشتر شده و این پیامرسان‌های داخلی به مرکز رشد این مداخله‌گران تبدیل شده است.

ترویج خرافه به‌جای درمان

معاون پارلمانی و اجتماعی سازمان نظام پزشکی تشریح کرد: بسیاری از این افراد فعالیت ضد سلامتی و ضد پزشکی دارند و مردم را به واکسن ستیزی دعوت می‌کنند و خرافات ررا ترویج می‌دهند، چهره‌هایی که با ترویج خرافات، واکسن‌ستیزی و اقدامات شبه‌درمانی سلامت مردم را به خطر می‌اندازند، برخی با سوءاستفاده از ظواهر دینی، انقلابی یا ارائه خدمات درمانی بدون سند و دلیل علمی در حال شیادی هستند.

پزشک‌نماها زیر تیغ قانون

میرخانی تاکید کرد: هر فردی که شماره نظام پزشکی ندارد یعنی فعالیتی غیرقانونی از سوی وزارت بهداشت انجام می‌دهد و حتی اگر مدعی درمان میلیون‌ها نفر باشد باز هم اقداماتش فاقد اعتبار علمی و حقوقی است و مستوجب برخورد قضایی خواهد بود.

وی با اشاره به پیچیدگی بالای موضوع مداخله گران در سلامت مردم افزود: مقابله با این افراد تنها به یک هماهنگی ساده با پلیس فتا و قوه قضاییه ختم نمی‌شود. سقف جریمه‌ متخلفان و مداخله‌گرانی که محکوم به انجام فعالیت غیرقانونی پزشکی شدند تا چند ماه پیش مطابق قانون سال ۱۳۳۴ تنها ۵ میلیون تومان بود، در ماه‌های اخیر این عدد افزایش پیدا کرده اما این مقدار افزایش برای افرادی که از این راه درآمد میلیاردی دارند هیچ تأثیری ندارد.

پشت پرده‌ پیچیده مداخله‌گران

معاون پارلمانی و اجتماعی سازمان نظام پزشکی از پیگیری سازمان نظام پزشکی برای تغییر جریمه‌ها و ایجاد بازدارندگی در ارتباط با قوه قضاییه خبرداد و گفت: پس از پیگیری‌های قوه قضاییه و پلیس فتا بسیاری از این افراد هویت خود را پنهان می‌کنند یا اعلام می‌کنند ادمین صفحات خارج از کشور است و پیچیدگی‌های قضایی ایجاد می‌شود. همچنین پناه گرفتن مداخله‌گران پشت مفاهیم مذهبی، دینی و اعمال نفوذ آنها با سوء‌استفاده از عواطف مردم تاکنون باعث می‌شد، از برخورد مصون بمانند.

مطالبه‌گری، شرط اصلاح قانون

میرخانی با تأکید بر لزوم مطالبه‌گری عمومی برای اصلاح قوانین افزود: یکی از کارهایی که در راه ایجاد درخواست اجتماعی برای برخورد جدی انجام شده، انتشار فهرست مداخله‌گران از سوی سازمان نظام پزشکی است.

رصد و پایش شبکه‌های زیرزمینی _ انتشار تصویر بیمار، جرم روشن 

وی درخصوص اقدامات سازمان نظام پزشکی در راستای مقابله با افرادی که دارای صلاحیت پزشکی نیستند خاطرنشان کرد: اسامی کامل این مداخله‌گران و افراد پزشک‌نما به سازمان‌های قضایی ارسال شده و برخی از این افراد نیاز به رصد دارند و برخی نیاز به پایش دارند تا شبکه آنها به صورت کامل مشخص شود، انتشار تصاویر بیماران در فضای مجازی کاملا خطا و جرم است و قابلیت پیگیری قضایی و انتظامی را دارد، اگر پزشکی تصاویر بیمار خود را منتشر کند سازمان نظام پزشکی موظف است با پزشک برخورد انتظامی کند که به صورت مداوم این پیگیری‌ها در حال انجام است.

جراحی زیبایی توسط تکنسین‌ها 

معاون پارلمانی و اجتماعی سازمان نظام پزشکی تاکید کرد: بخش عمده‌ای از تبلیغات جراحی‌های زیبایی که در اینستاگرام و دیگر شبکه‌های اجتماعی دیده می‌شود توسط پزشکان و جراحان منتشر نمی‌شود بلکه تکنسین‌ها و دستیاران پزشکان این تصاویر را منتشر می‌کنند که این کار سوء استفاده است، برخی افراد با مدرک آرایشگری به تزریق مواد یا لیفت صورت مشغول هستند که بسیار خطرناک است. در حالی که برخی تکنسین‌ها بدون مجوز از مهر پزشکان استفاده می‌کنند، سازمان در مواردی حتی بدون شکایت پزشک، ورود کرده و رسیدگی می‌کند.

رویکرد تهاجمی، نه محافظه‌کار

میرخانی گفت: برای آگاهی بیشتر مردم و جلوگیری از آسیب دیدن افراد جامعه از پزشک‌نماها و مداخله‌گران رویکرد جدید معاونت اجتماعی سازمان نظام پزشکی تهاجمی است. محافظه‌کاری دیگر پاسخگو نیست. مردم باید آگاه شوند و وقتی مردم پای کار بیایند، سرمایه اصلی ما یعنی اعتماد عمومی افزایش می‌یابد. ما نمی‌توانیم به خاطر اشتباه چند پزشک، علم پزشکی را زیر سؤال ببریم، اولین اقدام جدی سازمان در این مسیر نامه‌ای بود که منتشر شد. این اقدام آغازی بر برخوردهای جدی‌تر خواهد بود و اسامی جدیدی نیز در راه است. ان‌شاءالله تا ۱۰ روز آینده سری دوم اسامی منتشر خواهد شد.

هزار مداخله‌گر در صف شناسایی

وی در پایان با اشاره به نقش پیام‌رسان‌های داخلی در رشد مداخله‌گران افزود: متأسفانه بسیاری از این افراد از بستر پیام‌رسان‌های داخلی که با نیت خیر حمایت از تولید داخلی رشد کرده‌اند سوءاستفاده کرده‌اند. برخی فروشگاه‌ها و صفحات فعال در این پلتفرم‌ها از ظواهر دینی و اعتماد مردم بهره‌برداری می‌کنند. باید نظارت جدی‌تری در این حوزه انجام شود.

معاون پارلمانی و اجتماعی سازمان نظام پزشکی در پایان اضافه کرد: به دلیل سکوت در سال‌های اخیر تعداد متخلفین خیلی زیاد شده تعداد افراد متخلف معرفی شده تاکنون ۵۲ نفر بوده و در گام دوم چیزی نزدیک به همین عدد مجدد معرفی خواهند شد. با روند کنونی پیش‌بینی ما این است که در نهایت بیش از هزار مداخله‌گر در حوزه سلامت شناسایی شوند. خبرگزاری آنا

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.