کشور نیاز مبرم به افزایش ظرفیت آزمون دستیاری دارد
جمعی از داوطلبان دوره ۴۸ آزمون دستیاری درخصوص کاهش ظرفیت این آزمون به رییس جمهور نامه نوشتند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، جمعی از داوطلبان دوره ۴۸ آزمون دستیاری در خصوص کاهش ظرفیت آزمون دستیاری به ابراهیم رئیسی نامه نوشتند.
متن نامه به شرح زیر است:
حضرت آیت الله دکتر رئیسی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
سلام علیکم
موضوع تربیت وتامین نیروی انسانی مورد نیاز نظام سلامت، مقوله ای چند بعدی و پیچیده است که بردارهای موثر بر آن واگرا و در برخی موارد متناقض بوده و تصمیم گیری در این زمینه باید بر مبنای در نظر گرفتن تمامی ابعاد و در نهایت مصالح اصلی کشور بدون در نظر گرفتن منافع صنفی صورت گیرد در چنین رویکردی علاوه بر پاسخ چشم انداز میان مدت و بلندمدت باید پاسخ به نیاز های کوتاه مدت و مقاطع سخت و ویژه نیز بطور خاص در مورد نیروهای تخصصی در نظر گرفته شود.
در خصوص تصمیم اخیر وزارت بهداشت مبنی بر کاهش ظرفیت ۲۲ رشته تخصصی و افزایش ظرفیت تنها ۵ رشته باید گفت قطعا ۵ رشته مذکور پر نمی شوند و ظرفیت این رشته ها تنها اثر خود را در ظرفیت اسمی به شکل محسوسی نمایش میدهد "افزایش ظاهری و کاذب ... نفر در ظرفیت دانشگاه ها" به عبارتی در رشته هایی که طرفدار زیاد ندارند و شاید کمبود جدی در مناطق محروم کشور وجود ندارد ظرفیت ها بالا برده میشود بدون اینکه اثری در زیادتر کردن ورودی دستیار و در نتیجه ارائه خدمات به مردم داشته باشد و این بدترین راه حل برای افزایش استقبال از این رشته های اساسی است در حالی که اثر ظاهری در افزایش کاذب ظرفیت ها در اعداد و ارقام کلی دارد و در مقابل کاهش ظرفیت در رشته هایی که شاید مردم مناطق محروم و حتی مراکز استان ها برای دسترسی به این تخصص ها باید هفته ها در صف نوبت مطب های خصوصی بمانند کمی عجیب است و خبر از ذی نفع بودن عده قلیلی از تصمیم گیران و بی توجهی به منافع توده های مردم میدهد.
اگر نگوییم این اقدام مینگذاری عده ای نفوذی برای ناامید کردن جوانان نخبه و آسیب به سلامت مردم در دراز مدت می باشد قطعا مصداق کار غیرعلمی و سطحی میباشد، چطور هست که ظرفیت ورودی پزشک عمومی افزایش می یابد، تعداد اعضای هیئت علمی بالا می رود، تخت های بیمارستان های آموزشی افزایش می یابد اما ظرفیت آموزش دستیاری علی رغم نیاز قطعی کشور کاهش می یابد؟ کجای این اقدام کار کارشناسی می باشد؟ بله اگر مدیریت آقایان در زمینه مبارزه با کرونا کار کارشناسی است قطعا این اقدام نیز کارشناسی میباشد.
به نظر میرسد در این تصمیم گیری تنها از ابعاد مربوط به جوانان و نخبگان و نیاز های کوتاه مدت کشور با توجه به شرایط سخت فعلی که جان ملت را به خطر انداخته چشم پوشی و خواسته های آن ها چون همیشه فدای مصلحت اندیشی ظاهری طولانی مدت و شاید منافع برخی از ذی نفعان در عدم پرورش نیروی متخصص گردیده است.
برخلاف ادعای مسئولین وزارت مربوطه در رابطه با جذب دانشجو بر اساس برآورد نیروی انسانی و با نیازسنجی و اساس امکانات دانشگاه ها این وزارت خانه تاب آوری نیروی انسانی در شرایط سخت موجود برای زنده ماندن دستیاران را در نظر نگرفته و آن را فدای منافع خود کرده است و بدون در نظر گرفتن سلامتی پزشکان جوان اقدام به کاهش غیرقابل توجیه ظرفیت های دستیاری و در نتیجه افزایش بالای حجم کاری دستیاران جدید نموده است، به نظر میرسد نارضایتی جوانان از شرایط فعلی و شرایط سخت کشیک های ۲۴ ساعته دستیاران تنها موضوع غیر مهم و قابل سربریدن برای مسئولین میباشد.
پزشکان سهمیه آزاد بی جان و قربانی که اغلب نوابغ و سرمایه های فکری ایران عزیز را در برمیگرد امروز بیش از هر زمان دیگر در خطر و نیازمند توجه ویژه است. همچنین ادعای ایشان در رابطه با نبود امکانات اموزشی و هیئت علمی خلاف واقع و آمار چند سال اخیر موید رد این ادعا است. چرا که هم تعداد هیئت علمی در ایران به نسبت دانشجو از متوسط جهانی بالاتر هست و همیچنین با توجه به حجم کاری بالای دستیاران پزشکی عملا فرصتی برای مطالعه و تحصیل دانش و تخصص باقی نمانده و عملا این افراد به کارگران بی مزد و مواجب بدون اندک فرصتی برای آموزش تبدیل شده اند.
افزایش ظرفیت در یک دوره و کاهش شدید در دوره بعد از آن بدون هیچگونه اطلاع قبلی، توهین به داوطلبان و نوابغ پزشکی کشور و نشانه ضعف مدیریتی،بی برنامگی و نقص چشم انداز کلی پیش روست که باعث شکسته شدن کمر سیستم بهداشت و درمان در مقاطعی از زمان و ناامیدی و فرار مغز ها میشود و وضعیت را از آن چه که هست بدتر میکند. فشار روز افزون و نادیده گرفتن خواسته های نیرویانسانی هیچگاه راه حل مشکلات و موجب اقبال به سمت رشتههایی که در عمل از آن ها جهنم ساخته اند نخواهد بود بلکه تنها جوانان را از ایران ناامید و آنان را تابعه سایر کشور ها خواهد ساخت. تا جایی که پزشکان برای کار به کشورهایی مانند عمان و قطر بروند و سال ها سرمایه گذاری سیستم آموزشی را به خارج از مرزها ببرند و جدای فراری دادن غیر عمدی و حتی شاید عمدی جوانان مومن از کشور، و کمک به ناامیدی پزشکان جوان، عملا هم هزینه های سنگین سیستم آموزشی برای تربیت پزشکان به جیب کشورهای دیگر رفته ومردم از منافع این هزینه ها بی ثمر شده و هم منافع این هزینه ها به صورت رایگان به جیب کشورهای غربی و حاشیه خلیج فارس برود.
مقام معظم رهبری همواره بر لزوم توجه بهجوانان تاکید و مسئولین را به آن توصیه کرده اند و بر این اساس ما پزشکان جوان یک بار دیگر و شاید برای اخرین بار امید به حسن توجه دولت انقلابی و عملکرد ایشان بر اساس دستورات رهبری داشته و مشکلات خود را با ایشان مطرح ساخته ایم.
کشور عزیزمان ایران برای پیشرفت نیاز به توزیع عادلانه منابع انسانی و خدمات سلامت در سراسر کشور دارد و به گمان ما جدای بحث آزمون دوره ۴۸ و مخالفت ما با کاهش مقطعی ظرفیت، کشور نیاز مبرم به افزایش و توزیع منابع و پذیرش دستیاران بدون توجه به منافع عده قلیلی می باشند، امید است همانگونه که دولت مردمی حضرتعالی وعده داده است امکانات کشور محدود به مرکز باقی نماند و منافع کشور به صورت عادلانه در سراسر کشور توزیع شود.
به امید آنکه بکوشیم این سرمایه عظیم نیروی انسانی پزشکان نخبه که با هزینه ملت مستضعف تامین شده را برای ایران عزیز و در خدمت انقلاب اسلامی نگهداریم.
از طرف جمعی از داوطلبان دوره ۴۸ آزمون دستیاری
ومن الله توفیق
فارس
فارس
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید