-
پزشکان و قانون: «دکتر رضا فکری» در گفت وگویی پیرامون انتخابات انجمن علمی پزشکان عمومی به خبرنگار «پالنا» گفت: «اکثر مباحثی که تاکنون در حوزه انجمن پزشکان عمومی مطرح شده، مبنای حقوقی و علمی داشته، در حالی که در کنار اینها مباحث رفاهی با پایه علمی می تواند بسیار تاثیرگذار باشد. برای درک بهتر این موضوع می توان به فعالیت حدود ۳۰ انجمن دارای مجوز از سازمان نظام پزشکی اشاره کرد که هیچ کدام از آنها برای خود سامانه ثبت نسخه الکترونیک که جزء وظایف پزشکان عمومی و متخصص است، ندارند. این در حالی است که وجود یک سامانه نسخه نویسی الکترونیکی علاوه بر درآمدزایی، می تواند باعث همدلی و وحدت بیشتر در بین انجمن های مختلف زیرمجموعه نظام پزشکی شود.»
۲۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۲:۲۰ -
پزشکان و قانون: «دکتر محمد دوزنده نرگسی» در گفت وگویی پیرامون انتخابات انجمن علمی پزشکان عمومی به خبرنگار «پالنا» گفت: «انجمن پزشکان عمومی مهمترین و بزرگترین انجمن علمی ماست و با توجه به جمعیت بالای پزشکان عمومی در نظام سلامت و حضور آنها در خط اول درمان کشور، نقش انجمن پزشکان عمومی بسیار پررنگ و در سیاست گذاری، هدایت و آموزش پزشکان عمومی کشور بی بدیل است.»
۲۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ -
پزشکان و قانون: «دکتر محمد جهانگیری» در گفت وگویی پیرامون انتخابات انجمن علمی پزشکان عمومی به خبرنگار «پالنا» گفت: «برای بیان اهمیت نقش پزشکان عمومی، یک قدم به عقب برمی گردم و بحث را به اصول نظام سلامت می برم. ما اگر بخواهیم به اصول نظام سلامت توجه کنیم، متوجه نقش بارز طب عمومی و پزشک عمومی در آن می شویم. نظام سلامت ایران دقیقا در همان بخش هایی سرآمد منطقه است و حرف برای گفتن دارد که ما بر طب عمومی، سیستم نظام ارجاع و مباحث مهارتی تاکید داریم و کار می کنیم. به عبارت دیگر جایگاهی که بتواند در نظام سلامت نقش کلیدی بازی کند و بین همه مولفه ها موثرترین نقش ها را داشته باشد، جایگاه پزشک عمومی است.»
۲۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۱ -
پزشکان و قانون: رئیس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار پالنا ضمن انتقاد از اینکه در سالهای اخیر مساله زایمان طبیعی در ایران مغفول واقع شده بود، گفت: «به علتهایی ازجمله ارزش گذاری سزارین در سطح جامعه و همچنین تمایل همکاران متخصص زنان به این مساله، شاهد رشد بیرویه سزارین در سطح جامعه بودیم. برخی اتفاقات محتمل در حین زایمان طبیعی، ترس از روبرو شدن یا مسائل قانونی زایمان طبیعی، همچنین مدت زمان کمتر موردنیاز برای مراقبت از مادری را که زایمان سزارین را انتخاب کرده، باعث شده که سزارین ارزشگذاری مثبت شود.»
۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۹:۲۵ -
پزشکان و قانون: نخستین کنگره تخصصی چالشهای بالینی زایمان با حضور ریاست کل سازمان نظام پزشکی، دبیر ستاد ملی جمعیت کشور، رئیس انجمن زنان و زایمان و متخصصان این حوزه، در سالن دکتر غرضی بیمارستان میلاد آغاز به کار کرد.
۳ آبان ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۱ -
پزشکان و قانون: در سال ۹۸ تعدادی از جراحان عمومی کشور احساس کردند که در حوزه آموزشی مخصوصا آموزشهای تکمیلی پس از فارغالتحصیلی، نقص اساسی وجود دارد و سمینارها یا همایشهایی که در دانشگاهها برگزار میشود، نمیتواند نیازهای روز جراحان را در زمینههای مختلف مثل جراحیهای چاقی مفرط، جراحیهای لاپاراسکوپی، جراحیهای رباتیک، زیبایی و ... که در دهههای اخیر ایجاد شده، پاسخ دهد. لذا انجمن علمی جراحان عمومی کشور را پایهگذاری کردند. «دکتر مهدی هاشمی اسکویی» که یکی از این افراد بود، به پایگاه خبری پالنا میگوید: «اهمیت انتخابات هیات مدیره در این است که اگر جراحان عمومی یک انجمن قوی داشته باشند، مطمئنا میتوانند در زمینه تعرفه جراحی و تغییر ضریب کا برای سایر رشتههای جراحی نیز کارساز باشند، چون بیشترین تعداد جراحان کشور جراحان عمومی هستند. اگر ما یک انجمن بسیار قوی داشته باشیم، تمام رشتههای جراحی از آن منتفع میشوند، چون میتوانیم با وزارتخانه، نظام پزشکی، مجلس، شورای نگهبان و قوه قضاییه در زمینه مسائل کیفری و قضایی پزشکان در زمینه شکایات تعامل و لابی کنیم و موثر باشیم.»
۲۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۸:۵۱ -
پزشکان و قانون: عضو هیات مدیره انجمن علمی جراحان عمومی کشور در گفتوگو با خبرنگار پالنا، ضمن اشاره به مهمترین دغدغههای جراحان عمومی کشور، گفت: «با توجه به این مسائل، جراحان عمومی باید در انتخابات هیات مدیره انجمن علمی جراحان عمومی کشور شرکت کنند، چرا که تعداد رای بزرگترین پشتوانه برای فعالیت یک انجمن است. وقتی بالای ۵۰ و ۶۰ درصد از همکاران جراح در سراسر کشور در این انتخابات شرکت کنند، پشتوانه بسیار بزرگی برای اعضای هیات مدیره خواهند بود که بتوانند هرچه قویتر در وزارتخانه، مراجع قضایی و نظام پزشکی ابراز وجود کنند و احیای حق یک جراح عمومی در کشور را انجام دهند.»
۲۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۳ -
پزشکان و قانون: یکی از مهمترین رویدادهای سال جاری برای جراحان عمومی کشور، برگزاری انتخابات هیات مدیره انجمن علمی جراحان عمومی ایران است. به عقیده برخی کارشناسان، به دلیل عدم فعالیت انجمن صنفی جراحان عمومی کشور، کارکردهای انجمن علمی دوچندان شده و شرکت در انتخابات اعضای هیات مدیره آن نیز بسیار حائز اهمیت است.
۱۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۵ -
پزشکان و قانون: «انتخاباتی که در آن هیات مدیره با تعداد رای بسیار بالایی برگزیده شود، اعتبار خیلی بالاتر و قدرت نفوذ بیشتری خواهد داشت و قادر است که با پشتوانه تعداد رای دهندگان، حضور قدرتمندتری در عرصههای مربوطه پیدا کند.» این را «دکتر فرامرز کریمیان» متخصص جراحی عمومی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در آستانه انتخابات انجمن علمی جراحان عمومی ایران به پالنا میگوید. وی که عضو کنونی هیات مدیره انجمن علمی جراحان عمومی و عضو هیات مدیره جامعه جراحان ایران نیز هست، معتقد است که انجمن علمی جراحان عمومی منحصربه فرد است و نقش اصلی را در ارتقای سطح علمی و حتی خواستههای صنفی جراحان عمومی دارد، کمااینکه جراحان عمومی جای دیگری را برای گردهمایی، همفکری و مطرح کردن خواستهها و تقاضاها ندارند و بهتر است همگی در این انتخابات شرکت کنند.
۱۷ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۸ -
پزشکان و قانون: «مهمترین انتظار ما از یک رسانه تخصصی حوزه پزشکی، اعتمادسازی، شفافسازی، مسئولیتپذیری و پاسخگویی است.» این را رئیس انجمن آموزش بهداشت ایران به «پزشکان و قانون» میگوید: «یک مشکل اساسی که از پاندمی کووید شروع شد و هنوز هم ادامه دارد، اطلاعات غلط، نا به جا یا به هرحال نامطمئنی که درجامعه وجود دارد. اگر قرار باشد رسانهای با عنوان تخصصی کار کند، باید قطعا هم مسئولیتپذیر باشند و هم پاسخگو تا بتوانند شفافسازی و اعتماد سازی کنند.» «دکتر محمدحسین تقدیسی» معتقد است که رویکرد انجمن آموزش بهداشت ایران در برخورد با رسانهها، تعاملی است: «زمانی که صحبت از سلامت جامعه میشود، اصل بر تعاون، همکاری و پیشبرد است. از این جهت ما با رسانه تقابل نداریم بلکه با آنچه که با سلامت جامعه مخالفت دارد، تقابل داریم.»
۲۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۴ -
پزشکان و قانون: «اگر ما حرفهای انجمنها را بشنویم، به این معناست که حرف تمام پزشکان این مملکت را شنیدهایم.» این را «دکتر بیژن اخوان آذری» رئیس سابق انجمن علمی دندانپزشکی ایران، به پزشکان و قانون میگوید: «مساله این است که انجمنها اصلا کارهای نیستند. اختیارات آنها فقط در حدی است که تاریخ برگزاری یک کنگره چه ماهی باشد یا چه تعداد سخنران بیاورند و همایش را در چه ساعتی شروع کنند. انجمنها هیچ اختیاری در مورد اینکه آموزش دندانپزشکی و پزشکی و آزمون کنکور به چه صورت باشد یا اینکه آیا سهمیهای در نظر گرفته شود یا نشود، ندارند.» وی معتقد است که اگر اخبار صنفی پزشکی مستقیما از رسانههای عمومی منتشر شوند، ممکن است باعث برداشتهای اشتباه در افکار عمومی شوند. انجمنها میبایست به بررسی و ارزیابی اخبار پرداخته و آن را به رسانههای صنفی دهند، در نهایت اگر صلاح دانستند، از طریق رسانههای عمومی نیز پوشش خبری دهند.
۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۷ -
پزشکان و قانون: از نظر «دکتر عباس بصیری» رئیس انجمن علمی اورولوژی ایران، مسیر انتشار خبرها بستگی به ذات و نوع خبر یا تصمیمگیری دارد و برای همه اخبار و اتفاقات نمیتوان یک قانون مشخص را در نظر گرفت. وی به «پزشکان و قانون» میگوید: «از طرفی قطعا لازم است که ردپای مردمی در رسانهها وجود داشته باشد، چون فعالیت، رسالت و مسئولیت ما، سلامت جامعه و سلامت مردم است و باید نهادهای مردمی یا معتمدین مردمی هم در این مجموعه وجود داشته باشند که بتوانیم یک گفتگوی دو طرفه را برقرار کنیم.» از نظر دکتر بصیری، درحال حاضر مهمترین مسالهای که باید یک رسانه صنفی پزشکی به آن بپردازد، تنگناهای موجود در ارائه خدمات است: «بحث نیروی انسانی و نیروهای تخصصی، وسایل و تجهیزات، رابطه پزشک و بیمار، مسائل آموزشی و معنوی، مسائل مادی و مالی نیز مطرح است که مجموعه این شرایط باعث میشود ما بتوانیم خدمت بهتری ارائه دهیم و رضایتمندی مردم را بهتر فراهم کنیم.»
۲۱ دی ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۲ -
پزشکان و قانون: در گزارش قبلی به این مساله پرداختیم که مسئولان دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت در حالی اقدام به تدوین پیشنویس جدید آییننامه شورای صنفی دانشجویان علوم پزشکی کردند که از همان ابتدا با واکنش تدافعی فعالان دانشجویی روبرو شدند. منتقدان میگویند مسئولان در اصلاحیه این پیشنویس، قصد خاموش کردن صدای دانشجو و محدود کردن فعالیتهای آنها را دارند. این اعتراضات در چند روز اخیر به اشکال مختلف ازجمله استعفا، تدوین بیانیه، جمعآوری امضا در فضای مجازی و ... خود را نشان داده است. در ادامه این گزارش، پای صحبتهای چندتن دیگر از اعضای فعال شورای صنفی دانشجویان علوم پزشکی نشستیم که در ادامه میخوانید:
۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۴ -
رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران گفت: فقر حرکتی، ساییدگی مفاصل و پوکی استخوان از دوران کرونایی میان اقشار مختلف جامعه بهویژه کودکان و نوجوانان رو به افزایش بوده و این زنگ خطری برای سلامت جامعه است، تاکنون ۴۰۰ نفر از این همکاران به کرونا مبتلا شده و هفت نفر شهید شدند، از زمان شیوع کرونا تاکنون حدود ۴۰ درصد بار مراجعات مردم به مراکز فیزیوتراپی کاهش یافت و این انجمن تلاش کرده برای درمان بیماران در سنین بالاتر برنامه های ورزشی را تهیه و به آنها آموزش دهد.
۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۹ -
رئیس انجمن اوتیسم با بیان اینکه بزرگترین نیاز جامعه اوتیسم شناخت بیشتر جامعه نسبت به این بیماران است گفت: شهردار قوی قطعا میتواند از همه ظرفیتها استفاده کند تا شهروندان اوتیسم را بشناسند و خانوادههای آنها را از انزوای اجتماعی نجات دهند، در حال حاضر نزدیک به ۳۰ هزار فرد اوتیسم در ایران شناسایی شدند که قطعا بیشتر هستند. در تهران نزدیک به ۹ هزار نفر افراد دارای بیماری اوتیسم هستند که به شکل غیر مستقیم با ما در ارتباط بوده و شناسایی شدهاند.
۲۷ تیر ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۵
- خانه
- سرویس
- جامعه پزشکی
- انجمنها