مردم نگران اثربخشی واکسن کرونا نباشند
عضو شبکه راهبردی تحقیقات بیماریهای ویروسی کشور گفت: مردم نگران اثربخشی واکسن کرونا نباشند. هر واکسنی که تزریق کرده باشند، در بیشتر افراد مانع شدت یافتن بیماری، بستری شدن و مرگ خواهد شد، ارزیابی دقیق اثربخشی واکسن کار بسیار دشواری است و باید با آزمایش های پیچیده پاسخ های ایمنی سلولی و هومورال را با هم سنجید. تعیین میزان آنتی بادی اختصاصی کووید-۱۹ در بدن فرد واکسینه شده تنها بخشی از این فرایند است که چندان هم قابل اتکا نیست.
![مردم نگران اثربخشی واکسن کرونا نباشند مردم نگران اثربخشی واکسن کرونا نباشند](https://www.pezeshkanoghanoon.ir/storage/25116/conversions/D6kM7e6i0fR05fEY-large.jpg)
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدکاظم شاه کرمی گفت: هرچه تعداد افراد واکسینه شده بیشتر شود، گردش ویروس در جامعه هم محدودتر می شود، در کنار تزریق واکسن، لازم است مردم همچنان پروتکل های بهداشتی مانند فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و شستن مرتب دست ها را رعایت کنند.
عضو شبکه راهبردی تحقیقات بیماریهای ویروسی کشور ادامه داد: دو واژه ایمنی زایی "Immunogenicity" و اثربخشی "Efficacy" واکسن که معمولا در سطح جامعه مترادف تلقی می شوند، از نظر علمی معنای کاملا متفاوت دارند، ایمنی زایی یعنی اینکه تزریق واکسن بخش های مختلف سیستم ایمنی فرد را تحریک و وادار به واکنش ایمنی کند، اما اثربخشی یعنی بروز این واکنش های ایمنی "ایمنی زایی" منجر به پیشگیری از ابتلا یا شدت یافتن بیماری و مرگ شود، تست هایی که در آزمایشگاه های تشخیص طبی برای ارزیابی اثربخشی واکسن ها انجام می شود، دقیق و کافی نیست.
وی تاکید کرد: ارزیابی دقیق اثربخشی واکسن کرونا افراد واکسینه شده فقط در آزمایشگاه های خاص امکانپذیر است، مدتی است که واکسیناسیون با سرعت بیشتری در حال انجام است و بعضی از مردم علاقمند هستند بدانند که در مقابل بیماری ایمن شده اند یا خیر و به همین منظور به آزمایشگاه های تشخیص طبی مراجعه می کنند و با ارائه نتیجه آزمایش، از متخصصان می پرسند که ایمن شده اند یا نه؟، ارزیابی دقیق اثربخشی واکسن کار بسیار دشواری است و باید با آزمایش های پیچیده پاسخ های ایمنی سلولی و هومورال را با هم سنجید. تعیین میزان آنتی بادی اختصاصی کووید-۱۹ در بدن فرد واکسینه شده تنها بخشی از این فرایند است که چندان هم قابل اتکا نیست.
به گزارش ایرنا شاه کرمی در پایان گفت: به عنوان مثال یکی از تست های سنجش میزان اثربخشی واکسن، تست خنثی سازی ویروس "VNT" است، ولی چون در انجام این تست از ویروس بیماریزا استفاده می شود، فقط در معدودی از آزمایشگاه ها که دارای ساختمان ها و تجهیزات خاص هستند، انجام می گیرد و آزمایشگاه های تشخیصی فاقد شرایط انجام این تست هستند، کیت هایی که در آزمایشگاه ها استفاده می شوند، غالبا فقط برای تشخیص افراد بیمار مناسب هستند. حتی کیت هایی هم که برای ارزیابی ایمنی استفاده می شوند، غالبا ایمنی زایی واکسن و نه اثربخشی آن را ارزیابی می کنند.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید