مسیر توسعه طب سنتی اجرا نمی‌شود مگر با ادغام همه جانبه در نظام سلامت
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، نفیسه حسینی یکتا در اختتامیه دومین جشنواره طب ایرانی که در وزارت بهداشت برگزار شد گفت: امروز در این جشنواره گرد هم آمدیم تا بخشی از دستاوردهای حوزه طب ایرانی، داروسازی طب سنتی و تاریخ پزشکی را بعد از گذر ۱۴ سال از ورود رسمی طب ایرانی به آموزش کشور به نظاره بنشینیم. طب ایرانی گنجینه غنی فرهنگی ما بعد از یک دوره فطرت ۱۵۰ ساله به یمن و برکت انقلاب اسلامی مورد توجه اندیشمندان قرار گرفت و در سال ۱۳۸۶ توانست اجازه ورود به دانشگاه‌های علوم پزشکی را پیدا کند. اتفاقی میمون و مبارک که مقام معظم رهبری از آن به عنوان یک مژده یاد کردند. این اتفاق آغاز حرکتی سخت، پرفراز و نشیب اما شیرین و گوارا است برای تمامی دغدغه‌مندان، علاقه‌مندان و تمام آنانی که ایمان داشتند باید برای احیای این میراث بکوشیم.

سرپرست دفتر طب ایرانی و مکمل در وزارت بهداشت ادامه داد: حرکت احیای طب سنتی از پشتوانه غنی اسناد بین‌المللی و ملی برخوردار است‌. در زمینه بین‌المللی راهبرد سازمان بهداشت جهانی را داریم که کشورهای عضو را موظف به استفاده از ظرفیت طب سنتی می‌کند و از جمله اسناد قوی ملی ما سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و بند ۱۲ سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری است.

وی افزود: گستره اثرگذاری توسعه منطقی و عالمانه طب ایرانی بیرون از دایره حوزه سلامت می‌تواند مدنظر قرار گیرد. همانطور که گسترش آن می‌تواند مولفه‌های سلامت را به جد تحت تاثیر قرار دهد، بدون شک در دایره خارج از حوزه سلامت هم اگر توسعه منطقی آن را داشته باشیم می‌توانیم تاثیر آن را بر مولفه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی شاهد باشیم. در حوزه سلامت رویکرد اولویت پیشگیری بر درمان به عنوان حلقه گم شده نظام سلامت ما در طب ایرانی به جد مور توجه قرار گرفته است‌. توجه ویژه‌ای که طب سنتی به اصلاح سبک‌ زندگی و بعد معنوی و روحانی ما در کنار بعد جسمی دارد نباید مغفول بماند. توسعه منطقی طب ایرانی اگر با برنامه‌ریزی انجام شود بدون شک با توجه به ظرفیت موجود بر بسیاری از مولفه‌های اقتصادی اثرگذار خواهد بود. اگر توسعه منطقی طب ایرانی را داشته باشیم با استفاده از ظرفیت غنی گیاهان دارویی به عنوان بستری برای تولید داروهای گیاهی می‌توانیم به جایگاه واقعی ایران در این بازار دست یابیم.

حسینی یکتا گفت: نقطه مغفول مانده گردشگری سلامت و صنعت توریسم سلامت به عنوان یک موضوع منحصر به فرد است که برنامه‌ریزی‌هایی در این بعد در حال اجرا است‌. اگر بتوانیم برنامه را به سرمنزل مقصود برسانیم می‌توان به دریچه‌ای به عنوان جهش صنعت گردشگری سلامت بدل شود، اگرچه توسعه طب ایرانی بعد از ورود به دانشگاه‌های علوم پزشکی در سال های گذشته با پستی و بلندی‌هایی روبرو بوده و گاهی بی‌مهری‌هایی به خود دیده است و اگر نبود برخی رویکردهای افراطی و تفریطی بدون شک امروز ایران عزیز ما می‌توانست از این ظرفیت در مقاطع بهتری استفاده کند، اما شرایط گذشته، امید و تلاش متخصصین، محققین و... را متوقف نکرد. یکی از نمودهای موفق جریان دانشگاهی طب ایرانی کسب رتبه چهارم برای ما در تولید علم در طب سنتی است.

به گزارش ایسنا سرپرست دفتر طب ایرانی و مکمل در وزارت بهداشت در پایان اضافه کرد: ما بر این باور هستیم که رویکرد دولت انقلابی سیزدهم و توجه ویژه به اجرایی شدن اسناد بالادستی که بارها به آن تاکید شده است مسیر توسعه طب ایرانی را نظاره‌گر خواهیم بود. در آینده نه چندان دور مژده مرجعیت علمی ایران را برای تولید علم در حوزه طب سنتی به عموم اعلام کنیم و اعتقاد داریم مسیر توسعه طب سنتی اجرا نمی‌شود  مگر با ادغام همه جانبه در نظام سلامت. ادغام طب ایرانی در نظام سلامت یعنی ادغام همه جانبه در آموزش،پژوهش، درمان و... که اگر این مهم محقق شود می‌تواند طب سمتی ایرانی را به عنوان الگویی موثر در پیشرفت ایران معرفی کند.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.