مشکلات موجود در حیطه پانسمانهای مخصوص بیماران سوختگی
مدیر کل دفتر مدیریت پیوند و بیماری های خاص وزارت بهداشت، درباره مشکلات موجود در حیطه پانسمانهای مخصوص بیماران سوختگی گفت: انواع پانسمان ها در این زمینه وجود دارد. بعضی از این پانسمان ها فوق تخصصی است که به دلیل تحریمها به طور رسمی برخی شرکت های صادر کننده این پانسمانها اعلام کردند که امکان در اختیار قرار دادن این نوع پانسمان ها را به ما ندارند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مهدی شادنوش در نشست خبری که به مناسبت روز ملی پیشگیری از سوختگی "اول دی" در بیمارستان حضرت فاطمه (س) برگزار شد گفت: سوختگی نیازمند محیط استریل و درمان پیچیدهای است و ما به دلیل وجود معضلات مختلف از جمله تحریم های ناجوانمردانه آمریکا در بحث تجهیزات این مسائل و پانسمان های اختصاصی این امر و لباسهای سوختگی که نیاز است، مشکل داریم.
وی در خصوص مشکلات در زمینه پانسمان مخصوص بیماران سوختگی افزود: انواع پانسمان ها در این زمینه وجود دارد. بعضی از این پانسمان ها فوق تخصصی است. اینگونه نیست که تمام کشورها تولید کننده این پانسمانها باشند. معمولا یک شرکت برای ۵۰ الی ۶۰ کشور دنیا این پانسمانها را تولید و صادر میکند این در حالیست که به دلیل تحریمها به طور رسمی برخی شرکت ها به ما اعلام کردند که امکان در اختیار قرار دادن این نوع پانسمان ها را به ما ندارند البته در حال حاضر کار بیماران انجام میشود اما اینکه کار را ایده آل انجام دهیم، نیازمند کار پیشرفته است.
مدیر کل دفتر مدیریت پیوند و بیماری های خاص وزارت بهداشت سوختگی "الکتریکال" "سوختگی با برق" را سوختگی قابل توجه کشور دانست و گفت: طبق آمار در سال بین ۳۰۰ هزار تا ۴۰۰ هزار سوختگی در درجات مختلف داریم که این تعداد به نسبت کشورهای همسایه درصد بالاتری است و از این بین تنها ۳۰ هزار نفر برای درمان به بیمارستانها مراجعه میکنند، سوختگی الکتریکال از سوختگیهای شدید است که میتواند یک تا دو عضو را قطع کند و این سوختگی در بین کارگران ساختمانی دیده میشود.
شادنوش ادامه داد: از این رو ارگانهای ذی ربط نظیر شهرداری، سازمان نظام مهندسی و حتی تولید کنندگان لوازم برقی به این امر توجه نشان دهند. امکان پذیر نیست هر شهرستانی یک بیمارستان سوختگی داشته باشد. باید امکاناتی داشته باشیم که در شرایط اورژانس وارد عمل شویم واقدامات اولیه را انجام دهیم. امروز سوختگی های بالای ۵۰ درصد هم درمان میشوند و در این زمینه مشکلی نداریم، تقریبا در اکثر استانها بیمارستان ارجاعی سوختگی وجود دارد یا در حال تکمیل است، بیمارستان معضل سوختگی برخی استانها مثل استان سمنان نیز در حال افتتاح است.
به گزارش ایسنا وی در پایان با تاکید بر اینکه اطلاع رسانی ها در حوزه پیشگیری از سوختگی نباید محدود به شب چهارشنبه سوری و باید در طول سال هشدارهای لازم داده شود تصریح کرد: در این راستا باید به مساله آموزش همگانی توجه و هشدارهایی دائما داده شود. اطلاع رسانی در این راستا خیلی مهم است. بعضا در بین بیماران دیابتی آنهایی که دچار پای دیابتی هستند ممکن است حتی در یک استحمام ساده با ریختن آب داغ روی پا دچار سوختگی شوند.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید