شرایط و جذابیتی برای ماندگاری پزشکان متخصص طرحی در مناطق محروم وجود ندارد
نمایندگان متخصصان طرحی در مناطق محروم در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه بر عدم وجود شرایط مطلوب و نبود جذابیت به منظور ماندگاری پزشکان طرحی در مناطق محروم تاکید نمودند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، نشست هم اندیشی نمایندگان متخصصان طرحی ضریب کا درمناطق محروم با تعدادی از اصحاب رسانه امروز در محل این سازمان برگزار شد.
در ابتدا علی سلحشور متخصص بیهوشی با اشاره به این که دریافتی پزشکان طرحی بسیار اندک بوده و کفاف هزینه های زندگی را نمی دهد گفت: وقتی صحبت از جامعه پزشکی به میان می آید نگاهها به درصد اندکی است که درآمد بالایی دارند و آن هم حاصل سال ها تلاش و تجربه است که اکنون به شرایط مطلوبی رسیده اند، اما واقعیت این است که اکثریت پزشکان و حتی متخصصان جوان دریافتی پایینی دارند.
وی افزود: اغلب پزشکان بویژه متخصصانی که برای گذراندن طرح خود به مناطق محروم و دورافتاده می روند با دریافتی بسیار اندک و شرایط کاری بسیار سخت در حال گذران زندگی هستند و با حقوقی در حد 8 تا 10 میلیون تومان در مناطق محروم و دورافتاده مشغول به فعالیتند، آینده روشنی در پیش نداریم، افزایش حقوق ثابت، حذف قوانین پلکان برای پرداخت مالیات، اجرای قوانین و مصوبات موجود بصورت یکسان برای کلیه دانشگاهها، ایجاد تسهیلات و خدمات رفاهی برای ماندگاری پزشکان متخصص طرحی در مناطق دورافتاده و محروم و پرداخت به موقع کارانه و حقوق از جمله مطالبات به حق متخصصان طرحی است.
در ادامه سینا سیدی پور متخصص جراحی عمومی نیز با اشاره به این که در مناطق محرومی که ما فعالیت می کنیم هیچ جذابیتی برای ماندگاری پزشک وجود ندارد گفت: مسئولان امر تلاشی برای ایجاد شرایط مطلوب و امکانات رفاهی در مناطق دورافتاده و محروم انجام نمی دهند و اغلب همکاران پس از پایان طرح خود خواهان خروج از آن مناطق هستند و تمایلی به ماندگاری ندارند، متخصصانی که باید دوره طرح خود را بگذرانند حق کار کردن در مراکز استان ها را نداشته و حتما باید به مناطق محروم و دورافتاده بدون شرایط و امکانات رفاهی و حتی پزشکی برای ارائه خدمت به بیماران بروند.
وی به طرح پلکانی برای دریافت مالیات از پزشکان اشاره کرد و افزود: برای درآمد پزشکان سقف تعریف نموده اند در حالی که بالغ بر 90 درصد درآمد همکاران به عدد و رقم سقف تعیین شده هم نمی رسد و آنقدر میزان کسورات بالاست که پزشکان برای انجام کار بیشتر هیچ انگیزه ای ندارند و اغلب تمایل به خروج از بخش دولتی و فعالیت در بخش خصوصی را دارند، پزشکان درآمد بالایی نداشته بلکه درآمد زایی آن ها بالاست که به خود پزشک تعلق نمی گیرد.
محمد حسین اسدی متخصص رادیولوژی با گریزی به مبحث افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی به بهانه کمبود پزشک در مناطق محروم اشاره کرد و گفت: مشکل اصلی در نبود امکانات و زیرساخت های لازم برای ماندگاری همکاران در مناطق محروم است نه این که پزشک به تعداد کافی نداشته باشیم بلکه تعداد پزشکان کافی است اما اقدامی به منظور جذب آن ها انجام نمی شود، دسترسی نامناسب و خطرناک به جاده ها، نبود امکانات رفاهی مانند مهد کودک و مدرسه و ... قطعی مکرر آب و گاز، نبود تجهیزات و امکانات اولیه در مراکز درمانی، کسورات بالا و دریافتی بسیار پایین از جمله موانعی است که موجب شده متخصصان تمایلی به حضور در مناطق محروم نداشته باشند.
مریم موسوی متخصص جراحی زنان و زایمان نیز با اشاره به این که عدم تطابق فرهنگی و شرایط جغرافیایی موجب متلاشی شدن زندگی بسیاری از متخصصان طرحی شده است گفت: تقسیمات برای اعزام پزشک به مناطق محروم طوری انجام می شود که فکری پشت آن نبوده و به علت عدم تطابق فرهنگی و شرایط جغرافیایی سبب متلاشی شدن زندگی بسیاری از همکاران می شود.
وی با گلایه از این که نبود امکانات در مناطق محروم سبب شده تا بی انگیزگی برای ماندگاری پزشک ایجاد شود گفت: وقتی از قابلیت های متخصصان طرحی استفاده نمی شود و ابزار و تجهیزات لازم برای درمان بیمار در این مناطق وجود ندارد، اعزام متخصص به شهرهای دورافتاده اتلاف سرمایه است و چرا یک جراح باید بدلیل نبود تجهیزات لازم مریض سرپایی ویزیت کند؟
متخصص جراحی زنان و زایمان با اشاره به هجمه هایی که به سمت متخصصان طرحی وجود دارد مبنی بر این که اگر شرایط را دوست ندارید از کشور بروید خاطرنشان کرد: اگر آدم رفتن بودیم اینجا تخصص نمی گرفتیم ما سالیان متمادی درس خواندیم تا به مردم کشور خود خدمت کنیم، امکانات برای کار کردن نداریم و شرایط و بسترهای لازم هم برای زندگی متخصصان در مناطق دورافتاده فراهم نشده است بنابراین رغبتی برای فعالیت در این مناطق وجود ندارد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی موسوی در پایان اضافه کرد: ما هم به عنوان عضوی از جامعه این حق را داریم که از حداقل امکانات برای زندگی برخوردار باشیم و نتیجه سال ها تلاش و درس خواندن خود را با ارائه خدمت مطلوب به مردم کشور خود مشاهده کنیم و گرنه برای خیلی از ما شرایط مطلوبی در سایر کشورها وجود دارد اما آدم رفتن نیستیم.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید