شفافیت در روند درمان بیمار از مزایای طرح نظام سلامت الکترونیک
نماینده مجلس گفت: اولویت ما در نظام سلامت الکترونیک تقویت زیرساختها است. قطعاً رویکرد در نظام سلامت الکترونیک هم باید به سمت پلتفرم های داخلی حوزه دانشبنیان که توسط جوانان ما راه اندازی شده است، پیش رود. امیدواریم در این حوزه اتفاقات خوبی صورت گیرد تا خدمتی به توسعه سلامت الکترونیک و بهبود خدمترسانی به مردم داشته باشیم.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، بهروز محبی نجم آبادی شفافیت در روند درمان بیمار را از مزایای طرح نظام سلامت الکترونیک دانست و گفت: یکی از مشکلاتی که ممکن است بیمار در روند درمان با آن روبهرو شود، تجویز بیش از حد دارو و داروهای غیرمرتبط است. طرح نظام سلامت باعث میشود شفافیت در روند درمان صورت بگیرد و پزشک معالج دقت بیشتر در نسخه نویسی کند و بیش از حد دارو ننویسد و یا دارو تجویز شده را با داروهای مصرفی بیمار کنترل کند و تداخل دارویی صورت نگیرد.
وی افزود: بسیاری از پزشکان با طرح نظام سلامت الکترونیک همراه شده اند و همکاری لازمه را داشتهاند اما برخی هم هستند که از اجرای این طرح هراس دارند و شفافیت را به ضرر خود میدانند. یعنی ممکن است پزشکی نسخهای بنویسد که بیمار را مجبور به گرفتن عکس و یا انجام آزمایش هایی کند که در روند درمانی بیمار نیازی به آنها نیست. با اجرای این طرح و شفافیت حاصل از آن، این تخلف ها محرز میشود. در هر صورت همهی پزشکان باید از قانون تمکین کنند؛ همانگونه که عدهای از پزشکان در چند ماه اخیر از دستگاه کارتخوان استفاده نکردند و با الزام قانون، ناچار به تمکین شدند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه چند ماه از اجرای مرحله ابتدایی و پیادهسازی نسخه الکترونیک گذشته است تصریح کرد: قطعاً باید آسیب شناسی از فرآیند و عملکردها صورت گیرد. یک مشکلی که مطرح شد، این است که اشتباه و خطاهایی در مورد کد دارویی اتفاق افتاد که باید بررسی و کارشناسی شود. همچنین مشکل سرعت اینترنت و پوشش آن در مناطق مختلف کشور است که باید تقویت گردد.
محبی نجمآبادی خاطرنشان کرد: در قانون بودجه 1401 بیش از 700 میلیارد تومان برای سلامت الکترونیک اختصاص یافته است. این بودجه قطعاً مربوط به حوزهی درمان است و بسیاری از مسائل در آن پیشبینی شده است. اولویت ما در نظام سلامت الکترونیک تقویت زیرساختها است. متأسفانه پوشش اینترنت در برخی شهرستانها و روستاهای دوردست با مشکل روبهرو است. در کنار تقویت زیرساخت ها قسمتی از این بودجه باید در بستر امن سازی پرونده الکترونیکی بیماران صرف شود. قطعاً با شیوه های نوین این اطلاعات حفظ و در بستری امن قرار میگیرد.
وی به پلتفرم های نسخه نویسی که توسط جوان های استارتاپی راه اندازی شده، اشاره و افزود: مقام معظم رهبری نگاه ویژه ای به دانش بنیان دارد و قطعاً رویکرد در نظام سلامت الکترونیک هم باید به سمت پلتفرم های داخلی که توسط جوانان ما راه اندازی شده است، پیش رود. امیدواریم در این حوزه اتفاقات خوبی صورت گیرد تا خدمتی به توسعه سلامت الکترونیک و بهبود خدمترسانی به مردم داشته باشیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: وظایف را در نظام سلامت الکترونیک باید به گونهای تعریف کنیم که ضرری برای سازمان ها و شرکت های مرتبط نداشته باشد. به عنوان مثال منافع شرکت های بیمه به گونه ای تنظیم شود که نه بیمه از اجرای این طرح ضرر ببیند و نه دولت. انشاءالله دولت با حکمرانی خوبی که خواهد داشت همهی ابعاد را میسنجد تا همه بتوانند در تحقق این طرح، تکلیف خود را به درستی انجام دهند.
به گزارش فارس محبی نجم آبادی در پایان همراهی مردم در اجرای این طرح را مثبت ارزیابی کرد و گفت: خوشبختانه ما مردمان همراهی داریم. اگر مردم از طریق آموزش همگانی و اطلاع رسانی رسانهها با حقوقشان آشنا شوند به طور حتم یکی از مطالباتشان تحقق طرح نظام سلامت الکترونیک خواهد بود چرا که موجب تسریع در درمانشان خواهد شد.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید