تاسیس نخستین دانشگاه هوشمند پزشکی در کشور
وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی مهارت آموزش، فراگرفتن شیوههای تدریس، ایجاد انگیزه در دانشجو و بهرهگیری از ابزار کمک آموزشی را از الزامات امروز آموزش علوم پزشکی در کشور دانست و با اعلام این خبر که اولین دانشگاه هوشمند در کشور ایجاد شده است گفت: در این دانشگاه هوشمند به دنبال آن هستیم که از ابزارها و روشهای جدید آموزش توام با فناوری های نوین بهره بگیریم.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، بهرام عین اللهی در آیین افتتاحیه شصت و نهمین آزمون دانشنامه تخصصی و سی و ششمین دوره آزمون دانشنامه فوق تخصصی با اشاره به مرتبه و ارزش شغل معلمی در جامعه گفت: هیچ شغلی در یک جامعه بالاتر از معلمی نیست، رشد علم و دانش و وجود دانشمندان در هر نظامی از افتخارات آن است، علم نافع در دین اسلام از ارزش و جایگاه بالایی برخوردار است و دانش وقتی ارزش و اعتبار دارد که در خدمت مردم قرار بگیرد و بتواند نیاز جامعه را برآورده کرده و مشکلات مردم را حل کند.
وی افزود: علم و دانش در حوزه پزشکی و درمان توانسته است به کمک مردم بشتابد و از بسیاری از مشکلات آنان گره گشایی کند، ادغام آموزش پزشکی و بهداشت و درمان از افتخارات جمهوری اسلامی ایران است، با این ادغام دانش و نیاز جامعه تلفیق یافته و به عبارتی دانشگاههای ما در خدمت جامعه قرار گرفته اند که ما باید این را قدر بدانیم، با گفت وگویی که با بسیاری از وزرای بهداشت کشورهای مختلف در اجلاس ژنو داشتم ادغام بهداشت و درمان و آموزش پزشکی را افتخاری برای کشور ما تلقی میکردند و موجب مباهات است که اعلام کنیم جمهوری اسلامی ایران در علوم و دانش پزشکی رشد بسیار چشمگیری داشته است.
وزیر بهداشت وظیفه اصلی استادان علوم پزشکی را تربیت دانشجو و نخبهپروری برشمرد و تاکید کرد: هر دانشگاه را به استادان برجستهای که در آن تدریس میکنند، میشناسند و از سوی دیگر استادان را نیز به دانشجویهایی که تربیت میکنند خواهند شناخت، طبیعتا هر استادی مقاله شاخصی دارد، برای ما قابل قبول نیست که حاصل کار یک استاد تنها مقاله باشد بلکه شاخص اصلی یک استاد، محصولاتی است که بتواند نیاز جامعه را تامین کند، برخی از استادان آموزش و درمانگاههای خود را تعطیل کردند و فقط به تولید مقاله در مراکز تحقیقاتی مشغول هستند، این روش پاسخگوی نیاز ها نیست.
عیناللهی مهارت آموزش، فراگرفتن شیوههای تدریس، ایجاد انگیزه در دانشجو و بهرهگیری از ابزار کمک آموزشی را از الزامات امروز آموزش علوم پزشکی در کشور دانست و با اعلام این خبر که اولین دانشگاه هوشمند در کشور ایجاد شده است گفت: در این دانشگاه هوشمند به دنبال آن هستیم که از ابزارها و روشهای جدید آموزش تؤام با فناوری های نوین بهره بگیریم چرا که امروزه تدریس، سرکلاس حاضر شدن و جزوه دادن نیست بلکه باید از انواع و اقسام شبیهسازها دستگاههای سمعی و بصری و انیمیشنها که بتوانند روشهای دشوار آموزش پزشکی را اجرا کنند و در اختیار دانشجو قرار دهند، استفاده کنیم.
وی اظهار کرد: البته در دانشگاههای علوم پزشکی مختلف کشور اقدامات خوبی در بحث سیمولاتورها "شبیهسازها" و سیمولیشنها "شبیهسازی" صورت گرفته به عبارتی رزیدنتها قبل از حضور در اتاق عمل، باید با نرمافزارها و سیمولاتورها کار کنند و سپس وارد اتاق عمل شوند، استادان میتوانند برای تدریس خود برنامه داشته باشند، توانمندسازی اساتید یک ضرورت است، دانشگاههای علوم پزشکی باید بتوانند استادان را در ارتباط با روشهای آموزشی تجهیز و توانمند کنند و یکی از ویژگیهای مهم اساتید دانشپژوهی است، در گام دوم انقلاب اسلامی، اعتلای ارزشهای معنوی و اخلاقی در استاد و دانشجو اهمیتی ویژه دارد، ما استاد را فرمانده معنوی و علمی دانشگاه و دانشجو را رزمنده عرصه علم و خوداتکایی می دانیم.
وزیر بهداشت از دبیران شورای آموزش پزشکی و تخصصی و گروههای بورد خواست که تابع قانون باشند و بر اجرای درست و کامل آن تاکید کنند و به دیپلماسی علمی اشاره کرد و گفت: از استادان انتظار داریم اگر در همایش ها و برنامههای بینالمللی شرکت میکنند، به مثابه یک دیپلمات علمی برای کشور و با حفظ ماهیت فرهنگی خود در این گونه مجامع ظاهر شوند، راهبرد اصلی وزارت بهداشت افزایش بهرهوری است، نزدیک به 600 هزار پرسنل، هزار بیمارستان و 150 هزار تخت بیمارستانی وجود دارد اما از این همه تجهیزات، متوسط بهره وری 25 درصد است که باید سعی کنیم بهرهوری ما در مراکز دانشگاهی افزایش یابد، باید با استفاده از نیرویهای تمام وقت، بهرهوری را در مراکز دانشگاهی و درمانی بالا ببریم.
عین اللهی با اشاره مصوبه روز چهارشنبه ۲۶ مردادماه هیات دولت گفت: سقف کارانه در مناطق محروم به طور کلی برداشته شد و سقف کارانه در مراکز علوم پزشکی غیر محروم ۱۲۰ میلیون تومان تعیین که به میزان ۲۰ درصد با نظر وزیر قابل افزایش است. این مصوبه برای یک سال است و اگر به نتایج خوبی رسیدیم تمدید خواهد شد، در خصوص تعرفههای بخش دولتی و خصوصی نیز این وزارتخانه در نظر دارد تا در سال آینده "۱۴۰۲" این تعرفهها برابر شود.
وی با اشاره به طرح دارویار ضمن برشمردن موفقیتهای حاصل از این طرح افزود: لازمه اجرای طرح دارویار نسخه نویسی الکترونیک بود و ما باید به سمت پرونده الکترونیک می رفتیم تا داده های خود را کامل کنیم، تا پایان امسال هیچ تغییری در قیمت لوازم و وسایل پزشکی و پروتزها صورت نمیگیرد، طرح پزشک خانواده از جمله طرحهایی است که ۱۸ سال بر روی آن مطالعه صورت گرفته و اجرایی شدنش نیازمند نهایی سازی پرونده الکترونیک است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیشترین همکاری را با نخبگان داشته و دارد گفت: سه هزار عضو بورد با وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی همکاری میکنند که این یک فرصت است و باید از همه اساتید در تمام فرآیندها استفاده کنیم، در برگزاری برخی امتحانات روش نادرست اتخاذ می شود، چرا باید بسیاری از کارها از جمله "امتحانات ارتقا" را متمرکز کرد؟ من شخصا اعتقادی ندارم که ارتقا متمرکز باشد بلکه باید به خود بخشها واگذار شود و فقط امتحانات خروجی، گواهینامه و دانشنامه متمرکز باشد.
عیناللهی بر توجه کافی به آموزش کیفی دانشجویان علوم پزشکی تاکید کرد و گفت: فارغ التحصیلان ما باید جوابگوی نیاز جامعه باشند، از این حیث ارزشیابی مراکز مختلف دانشگاهی کشور را انتظار داریم، از اعضای بورد درخواست داریم تا خطوط قرمز آموزشی را مدنظر قرار دهند چرا که تامین سلامت و حفاظت آزمون ها اعتبار و آبروی کشور است و مسئولیت برگزاری هر رشته به عهده دبیر آن رشته است. بنابراین وقتی دبیر تعیین شد ما دبیر را به عنوان نماینده تام الاختیار خود میشناسیم و انتظار داریم خطوط قرمز را رعایت کنند.
به گزارش وبدا وی در پایان اضافه کرد: لازم است در طراحی سوالات وقت کافی گذاشته شود چرا که آموزشی بودن سوالات مهم است. ما امتحان را جزیی از فرایند آموزش می دانیم که در زندگی دستیار نقش مهمی دارد، قوی ترین نظام سلامت منطقه از آن ماست، این به دلیل زحمات همه نیروهای نظام سلامت است و وظیفه داریم این توفیق را حفظ کنیم و ارتقا دهیم و امیدواریم با همکاری هم موفقیتهای بزرگی را برای جمهوری اسلامی ایران رقم بزنیم.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید