واکسن آنفلوآنزا نیز به اندازه کافی در کشور وجود دارد
معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: مراجعههای مردم به داروخانه ها برای دریافت سرم و آنتی بیوتیک زیاد شده است، آنفلوآنزا بیماری ویروسی است و مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک تاثیری در بهبودی بیماری ندارد و باید فرد بیمار استراحت کرده و مایعات مصرف کند، واکسن آنفلوآنزا نیز به اندازه کافی در کشور وجود دارد و حتی ۲۰۰ هزار دز بیشتر از سال قبل تامین شده است، البته میزان این واکسن در دنیا نیز محدود بوده و فقط بیمارانی پرخطر سرطانی، دیابت، قلبی، دارای نقض ایمنی بدن و غیره مجاز به تزریق آن هستند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، در حال حاضر روزانه ۳۰ هزار بیمار تنفسی به صورت سرپایی به بیمارستانهای کشور مراجعه میکنند که شامل تمام بیماران تنفسی هستند، نمونهگیریها نشان میدهد که بالای ۵۰ درصد از این افراد به آنفلوآنزا مبتلا هستند. همچنین روزانه حدود ۱۲۰۰ نفر بستری بیماران تنفسی را داریم که در بستریها هم بالای ۵۰ درصدشان به آنفلوآنزا مبتلا هستند.
مهمترین علائم آنفلوآنزای فعلی تب، لرز، سرفه، تنگی نفس، بی حالی شدید، بدندرد و در برخی افراد علائم گوارشی مانند تهوع و استفراغ است. نحوه کنترل آن، کنترل تب، مصرف مایعات و استراحت است، کارشناسان معتقدند دلیل همهگیری این بیماری در ابتدای فصل پاییز و این حجم درگیری، کاهش رعایت شیوه نامههای بهداشتی از سوی مردم است پس از کاهش همه گیری کرونا، در روزهای اخیر مردم کمتر از ماسک استفاده میکنند از سوی دیگر برقراری حضوری مدارس و دانشگاهها نیز میتواند یکی دیگر از عوامل گسترش بیماریهای تنفسی در این روزها باشد.
کمال حیدری معاون بهداشت وزیر بهداشت در این خصوص گفت: آنفلوآنزا حدود یکماه زودتر از آن چیزی که فکر می کردیم، شیوع یافته و موارد ابتلا رو به افزایش است، آنفلوآنزا بیماری ویروسی است، سرعت شیوع این بیماری نه تنها در کشورمان بلکه در سایر کشورهای دیگر نیز رو به افزایش است، در سال گذشته به دلیل همه گیری کرونا، همه گروههای سنی ماسک می زدند به همین دلیل موارد ابتلا به آنفلوآنزا کمتر مشاهده شد، اما امسال به دلیل کاهش رعایت شیوهنامه های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک موارد ابتلا به این بیماری بویژه در دانش آموزان زیاد شده است.
وی اظهار کرد: مواردی نیز از مرگ و میر افراد پرخطر مانند بیماران قلبی، سرطانی، دیابت و غیره ناشی از ابتلا به آنفلوآنزا در کشور داشتیم و این بیماری سرعت شیوع بالایی دارد، به همین دلیل به مردم توصیه می شود، حتما بیرون از منزل بویژه در محیط های بسته مانند مترو، اتوبوس و غیره ماسک بزنند و فاصله اجتماعی را در مکانهای پرتجمع حفظ کنند.
معاون بهداشت وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: قبل از بازگشایی مدارس تمهیداتی با وزارت آموزش و پرورش در قالب تفاهم نامه برای فعال شدن نظام مراقبت منعقد شده، ۱۲ میلیون دانش آموزان در کشور وجود دارد این نظام مراقبت را فعال کردیم، کسی که علایم سرماخوردگی داشته باشد، نباید به مدرسه بیاید و باید با استراحت در منزل دوره بیماری طی شود.
به گزارش ایرنا حیدری در پایان گفت: مراجعههای مردم به داروخانه ها برای دریافت سرم و آنتی بیوتیک زیاد شده است، آنفلوآنزا بیماری ویروسی است و مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک تاثیری در بهبودی بیماری ندارد و باید فرد بیمار استراحت کرده و مایعات مصرف کند، واکسن آنفلوآنزا نیز به اندازه کافی در کشور وجود دارد و حتی ۲۰۰ هزار دز بیشتر از سال قبل تامین شده است، البته میزان این واکسن در دنیا نیز محدود بوده و فقط بیمارانی پرخطر سرطانی، دیابت، قلبی، دارای نقض ایمنی بدن و غیره مجاز به تزریق آن هستند.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید
3 نظر
ناشناس
۸ آبان ۱۴۰۱ - ۰۶:۲۳
نظر که تایید نمیخواد این یک نظر واقعی پزشک عمومی شاغل در وزارت بهداشت است
ناشناس
۸ آبان ۱۴۰۱ - ۰۶:۲۲
سلام! باید فرد بیمار مبتلا به آنفلوآنزا و یا سرماخوردگی پول کافی داشته باشه که آبمیوه و غذای مفید بخوره خجالت بکشید یک نگاهی به فیش حقوقی پزشک عمومی و سایر کارکنان شاغل در این سازمان بهداشت و درمان بیاندازید تا بفهمید چه خبر است !!! پزشک زیر خط فقر حقوق میگیرد تا چه برسد به کارگر و..... شما که خود را به بیخبری زدید اظهار نظرتان به درد کسی نمیخورد و یا چون خودتان معادل دلار و یورو حقوق میگیرد و همهی مزایا مال خودتان است ، اینطور میگویید!
مینا
۷ آبان ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۸
قربان واکسن آنفولانزا در استرالیا برای گروه های آسیب پذیر از جمله افراد بالای شصت و پنج سال رایگان و برای همه افراد عادی به مبلغ زیر بیست دلار تزریق میشود و بسیاری از مردم این واکسن را میزنند.