بیاثر بودن داروی رقیقکننده خون برای بیماران کووید
نتایج یک بررسی در انگلیس نشان می دهد: روش درمانی احتمالی برای مبتلایان به نوع شدید کووید-۱۹ بدون آنکه فایده آشکاری داشته باشد بیماران را در معرض خطر قرار می دهد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، نتایج یک کارآزمایی نشان داد: استفاده از داروی رقیق کننده خون برای بیماران مبتلا به کووید-۱۹ بی اثر است.
در این بررسی بیش از ۱۰۰۰ نفر که به دلیل ابتلا به کووید در بیمارستان بستری بودند تحت بررسی قرار گرفتند و تاثیر داروی رقیق کننده خون آپیکسابان "Apixaban" روی آنان آزمایش شد.
هدف از این مطالعه یافتن درمانی برای جلوگیری از مرگ ناشی از بیماری کووید و بستری مجدد در بیمارستان بوده است. محققان انگلیسی دریافتند که این دارو هیچ تاثیری ندارد، هرچند برخی از بیماران عوارض جانبی از جمله خونریزی شدید را تجربه کردند.
دکتر "مارک توشنر" از محققان این بررسی گفت: این فرض مطرح بود که داروی آپیکسابان می تواند به بهبود بیماران مبتلا به نوع شدید کووید کمک کند. این کارآزمایی ارائه دهنده اولین شواهدی است که نشان میدهد مصرف این داروی ضد انعقاد پس از ابتلا به کووید حاد برای مدت طولانی تر، بیماران را در معرض خطر قرار میدهد و هیچ فایدهای مشخصی ندارد.
این محقق افزود: امیدواریم یافتههای این بررسی موجب شود تا از تجویز بیهوده این دارو برای بیماران مبتلا به کووید-۱۹ خودداری شود و بتوان شیوه درمان را تغییر داد.
به گزارش شبکه خبری بی بی سی، این مطالعه نشان داد که تعداد کمی از ۴۰۲ بیمار دریافت کننده داروی آپیکسابان به دلیل خونریزی شدید که یک عارضه جانبی شناخته شده است، مجبور به قطع درمان شدند. ایسنا
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید