مرگ سالانه ۱۰۰ هزار نفر در اثر فشار خون
رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص وضعیت بیماری فشار خون در کشور گفت: بالای ۵۰ درصد از افراد مبتلا به فشار خون اطلاعی از بیماری خود ندارند، بسیاری از افراد نسبت به بیماری خود آگاهی ندارند و باید آنها را آگاه کرد، این در حالی است که سالانه بیش از ۱۰۰ هزار مرگ ناشی از فشار خون درکشور وجود دارد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، افشین استوار در خصوص وضعیت بیماری فشار خون در کشور گفت: بالای ۵۰ درصد از افراد مبتلا به فشار خون اطلاعی از بیماری خود ندارند، بسیاری از افراد نسبت به بیماری خود آگاهی ندارند و باید آنها را آگاه کرد، این در حالی است که سالانه بیش از ۱۰۰ هزار مرگ ناشی از فشار خون درکشور وجود دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: در قبل از کرونا با توجه به اهمیت اطلاعرسانی به افراد در مورد فشار خون کمپینی در وزارت بهداشت راهاندازی شد. در آن زمان برداشت ما این بود که ۸۰ درصد از علل مرگ در کشور ناشی از بیماریهای غیر واگیر است که ۱۰۰ هزار نفر آن به دلیل فشار خون جان خود را از دست میدهند. لذا با هدف آگاهیرسانی به مردم و سیاستمداران و ایجاد حساسیت در سطح ملی در مورد اهمیت آگاهی در مورد فشار خون این کمپین راهاندازی شد. دو مقاله از این کمپین آماده و نتایج این مطالعه در آنها آمده است.
وی افزود: در این مطالعه ما فشار خون حدود ۳۰ میلیون نفر را در یک مدت ماهه اندازه گرفتیم که ۲۶ میلیون نفر از آنها غیرتکراری بودند، نزدیک ۵ میلیون نفر بیمار مبتلا به فشار خون شناسایی شدند که نزدیک ۸۰۰ هزار نفر از آنها جدید بوده و اطلاعی از بیماری فشار خون نداشتند، الگوی توزیع جغرافیایی بیماریهای غیرواگیر مانند دیابت، چاقی و فشار خون در کشور تقریبا مشابه است و این بیماریها در شمال دربرگیری بیشتری دارند. البته باید این نکته را یادآور شد که در این استانها جمعیت سالمند بیشتری هم زندگی میکنند، به طور مثال جمعیت سالمند گیلان دو برابر جمعیت سیستان و بلوچستان است، عوامل خطر فشار خون مانند استعمال دخانیات در برخی از استانهای غربی نیز بیشتر است.
استوار در خصوص تأثیر پارازیتها بر بیماریهای غیرواگیر نیز اظهار کرد: واقعیت این است که در حال حاضر مطالعهای در کشور انجام نشده است تا ببینیم چه عوارضی را به وجود میآورد یا خیر؟ اینکه مطالعهای انجام نشده به این معنی نیست که عوارضی ندارند اما نمیدانیم که تأثیر دارد یا خیر؟ یا روی چه چیزی تأثیر دارد و بر روی چه چیزی تأثیر ندارد و بر اساس چه مکانیسمی میتواند این تأثیر را اعمال کند، پارازیت یک مواجهه محیطی است که مانند آلودگی هوا، سر و صدا، امواج موبایل و امواج وایفای باید مورد مطالعه قرار بگیرند. وقتی یک مطالعه علمی انجام نشود، در وضعیت عدم آگاهی به سر میبریم.
به گزارش ایلنا رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان گفت: در مورد نقش آلودگی هوا در افزایش بیماریهای غیرواگیر نیز اظهارکرد: ما قبلا چهار بیماری غیر واگیر و چهار عوامل خطر آن را مطرح میکردیم؛ بیماریهای قلبی، سرطان، دیابت و بیماریهای مزمن تنفسی بودند اکنون بیماریهای روانی اضطراب و افسردگی نیز به این بیماریها افزوده شده است. عوامل خطر نیز چهار عامل تغذیه، کم تحرکی، مصرف سیگار و الکل بودند که از سال ۲۰۲۰ نیز آلودگی هوا به این چهار عامل اضافه و تبدیل به ۵ عامل شده است. آلودگی هوا در واقع عامل مشترک همه بیماریهای غیر واگیر است، سرطان، دیابت، بیماریهای مزمن تنفسی و حتی بیماریهای عصبی و روانی است.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید