اختیار تعرفه گذاری باید به سازمان نظام پزشکی بازگردد
عضو شورای عالی نظام پزشکی با اشاره به این که تعرفه های خدمات پزشکی متولی مشخصی نداشته و همواره ابهامات و سردرگمی هایی در خصوص تعیین تعرفه های پزشکی وجود دارد گفت: باید سازمان نظام پزشکی محوریت اصلی تعیین تعرفه خدمات را بر عهده داشته و اختیار تعرفه گذاری به این سازمان بازگردد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا مدرکیان با اشاره به این که مبحث تعرفه ها یک مشکل مزمن بوده که بارها از سوی جامعه پزشکی در مورد آن صحبت شده است گفت: از سالی که حق تعرفه گذاری از سازمان نظام پزشکی گرفته شد مشکلات حوزه تعرفه ای عمیق تر و بیشتر شده است.
وی افزود: تعرفه های خدمات پزشکی متولی مشخصی ندارد ؛ در سازمان نظام پزشکی یک عدد برای آن تعیین می شود، در شورای عالی بیمه عددی دیگر به تصویب می رسد، در کمیسیون اجتماعی دولت یک عدد دیگر را برای تعرفه ها در نظر می گیرند و در صحن دولت عددی متفاوت بیرون می آیدکه با این روند تعرفه گذاری و بلاتکلیف بودن مرجع مشخص تعیین تعرفه های خدمات پزشکی؛ همواره ابهامات و سردرگمی هایی در خصوص تعرفه ها وجود دارد.
رئیس هیات مدیره سازمان نظام پزشکی و شورای هماهنگی استان همدان با بیان این که جامعه پزشکی هر سال برای تعیین تعرفه های خود انقدر دچار چالش باشد غیرعادی است گفت: همه اصناف روال مشخصی برای تعیین تعرفه خدمات خود دارند و در مقایسه با حرفه پزشکی کار ساده تری داشته و به نتیجه هم می رسند اما در حوزه پزشکی با توجه به این که رشته های مختلف با شرایط متفاوت حضور دارند باید تعیین تعرفه خدمات به خودِ صنف پزشکی واگذار شود.
مدرکیان تصریح کرد: البته نگرانی هایی که حاکمیت در این زمینه دارد از سوی جامعه پزشکی درک می شود و می توانند نقش نظارتی خود را در این زمینه ایفا کند اما ضروری است محوریت اصلی تعیین تعرفه خدمات بر عهده خود سازمان نظام پزشکی باشد، تعیین دستوری تعرفه های پزشکی منجر به دریافت های خارج از عرف می شود، امیدواریم یک بار در مجلس موضوع تعیین تعرفه های خدمات پزشکی تعیین تکلیف شده و کمیسیون بهداشت مجلس نیز به این موضوع ورود نموده و در قالب یک طرح آن را مطرح کند.
وی افزود: اختیار تعرفه گذاری باید به سازمان نظام پزشکی بازگردد، هم اکنون سازمان های بیمه گر که خود خریدار خدمتند به نوعی تعیین کننده تعرفه ها هستند که این امر منطقی نیست و تعیین دستوری تعرفه ها موجب خواهد شد تا خدمات درمانی سنگین و پرریسک که تعرفه ناچیزی برای آن پرداخت می شود از سوی همکاران انجام نشود، در انجام خدمات اورژانس هیچ بحثی نیست ولی برای خدمات غیراورژانس که ریسک بالایی دارند کسی داوطلب نمی شود و باید تعرفه ها با در نظر گرفتن نظرات سایر ارگان ها توسط خود نظام پزشکی تعیین شود.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی عضو شورای عالی نظام پزشکی در پایان اضافه کرد: هم خوانی نداشتن هزینه و درآمد موجب می شود تا همکاران به مهاجرت روی آورند گفت: توانمندی جامعه پزشکی در طول زمان به اثبات رسیده و کشورهای همجوار شرایط پذیرش را برای پزشکان ایرانی راحت کرده اند و بخش عمده ای از دلایل این حجم از مهاجرت پزشکان برای این است که در زمان کوتاهتری نتایج سال ها تلاش و زحمت خود را با طبابت در سایر کشورها مشاهده می کنند، اگر تعرفه گذاری درست انجام شود و سازمان های بیمه گر نیز وظایف خود را به درستی انجام دهند مردم هم سود بیشتری خواهند.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید
2 نظر
ناشناس
۲۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۱
ادامه در هر سه دسته ی فوق اصولا مسئله ی درآمد و تعرفه مطرح نیست. و علت را باید در جای دیگری جستجو کرد . به نظر میرسد که شرایط زیست اجتماعی و فرهنگی و نابسامانی های مختلف از آلوده گی هوا و آب و غذا گرفته تا تورم افسار گسیخته و ناامیدی از آینده و ... ده ها علت دیگر باعث میشود که یک فرد مشقت ها و طبعات منفی مهاجرت را به جان بخرد . اینکه این پدیده در بین پزشکان رواج بیشتری دارد علتش این است که این قشر از تمکن اقتصادی و یا علمی کافی برای اقدام به مهاجرا برخوردارند . یعنی وضعیت به شکلی است که میبینیم که در همه ی اقشار جامعه تمایل به مهاجرت به طرز بی سابقه ای افزایش یافته است که تنها با کشورهای جنگ زده ای مثل سوریه و یا اوکراین قابل مقایسه است. البته یک قشری از پزشکان هم هستند که در کشورهای حاشیه ی خلیج در جستجوی کار و پوزیشن میباشند که این دسه را نمیتوان مهاجر تلقی کرد چرا که اکثرا در ایران هم همزمان کار میکنند و با توجه به ظرفیت پایین کشورهای خلیج ؛ درصد زیادی نیستند. دکتر احمد صادقیان پاتولوژیست
دکتر احمد صادقیان
۲۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۷
به نظر میرسد طیف قلیلی از پزشکان بخاطر پایین بودن تعرفه مهاجرت میکنند و علت مهاجران گسترده ی پزشکان را در جای دیگر باید جستجو کرد مهاجران پزشک را میتوان به سه دسته عمده تقسیم کرد اول پزشکانی که دوره ی مفید کاری شان پایان یافته و پیش از این خانواده ی خود را به کشورهای دیگر کوچ داده اند و اکنون در دوران بازنشستگی به خانواده ی خود ملحق میشوند دوم پزشکانی که از نظر کاری فعال و موفق بوده اند ولی موقعیت کاری و دانشگاهی خود را رها کرده و به کشورهای دیگر مهاجرت کرده اند و به مشاغل غیر مرتبط مشغول شده اند که هم از نظر در آمدی ( به طور نسبی ) و هم اجتماعی در کلاس پایین تری قرار گرفته اند. یعنی پزشکانی بوده اند که در جامعه ی ایران جزو قشر مرفه و با رتبه اجتماعی بالا بوده اند ، ولی بعد از مهاجرت عمدتا در سطح متوسط و متوسط به پایین زندگی میکنند دسته ی سوم فارغ التحصیلان جوان هستند که به محض فارغ التحصیلی درصددند که اندوخته ای اندک فراهم کنند و مدرک خود را آزاد کنند و از کشوری دیگر پذیرش بگیرند و بروند . حالا اگر تعرفه هم بیشتر شود زودتر اندوخته شان فراهم میشوند و میروند. ادامه دارد