طرح پزشکی خانواده شاید در کوتاهمدت چالشهایی را ایجاد کند
معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: طرح پزشکی خانواده و مراقبتها شاید در کوتاهمدت چالشهای بسیار زیادی را ایجاد کند اما نقش مدیریت، بهورزان، تیم پزشک خانواده و اعتماد بیمار میتواند مهمترین بخش در این برنامه پزشک خانواده باشد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، حسین فرشیدی امروز ۲۰ بهمن ماه، در مراسم کشوری روز بهورز که در مجتمع شهدای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد گفت: گاهی ما به داشتههای خودمان پشت پا میزنیم. وقتی در دنیا صحبت از سلامت عمومی میشود، نام ایران با نام بهورز عجین شده است. بهورز افتخار ما در نظام سلامت است. بهورز از متن نظام سلامت بیرون آمده و سالهاست کشورهای مختلف، نظام ما را نگاه میکنند که به چه شکلی ارائه خدمت میکند.
معاون بهداشت وزیر بهداشت ادامه داد: ما کارهای بزرگی انجام دادیم اما آمار و ارقامی که داریم به خوبی در سطح جهانی نمایش داده نمیشود و در حق خدمات صورت گرفته ظلم میکنند. بخشی که همیشه باید بر آن تاکید شود، ادغام نظام آموزشی در نظام ارائه خدمات سلامت است. دانشگاههای نسل جدید یعنی بتوانیم خدمات اجتماعی را وارد کنیم، براساس نیاز جامعه دانشجو آموزش دهیم و نیروی بهداشتی که وارد جامعه میشود براساس نیاز جامعه باشد.
وی افزود: سیر اقتصادی و اجتماعی کشورها بیماریهای جدیدی را ایجاد میکند، حرکت اقتصادی در جهان، صنعتی شدن و شهرنشینی موجب افزایش چند بیماری از جمله بیماریهای غیر واگیر و سرطان شده که به نحوه و شیوه زندگی ما برمیگردد. با واکسیناسیون درست و به موقع بسیاری از بیماریهای عفونی در حالت ریشهکنی است، ما با یک تغییر ابهامآمیز با کووید-۱۹ روبهرو شدیم که شاهد عوارض بعد از کووید هستیم. در کووید، بهورزان کاری کردند که در تاریخ باقی میماند. بهورزان افرادی هستند که در تمام بلایا به عنوان اولین بخش درگیر میشوند.
فرشیدی گفت: موضوع جدیدی که این روزها مطرح میشود پزشکی خانواده و مراقبتها است، کاری که بهورزان انجام میدهند موجب میشود بتوانیم ۸۵ میلیون جمعیت را مداوم تحت رصد قرار دهیم. ۳۰ میلیون نفر تحت پوشش خانه بهداشت قرار داشته و ۹۸ درصد روستاها خانه بهداشت دارند. اگر برای بیماریهایی مانند سرطان و دیابت که درمان آنها بار مالی شدیدی دارند رصد مداوم نداشته باشیم، قطعا زمانی که کار به بیمارستان و درمان رسید، هزینههای بسیار سنگین مالی تحمیل خواهد کرد، نیروی انسانی دچار مشکل خواهد شد و خانواده را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
معاون بهداشت وزیر بهداشت اظهار کرد: ممکن است در زمینه پزشکی خانواده برخی چالشها مانند کمبود پزشک و ساختمان را داشته باشیم اما آنچه از خانههای بهداشت تجربه کردیم این است که با ارتباط نزدیک میتوانیم برخی چالشها را به سادگی برطرف کنیم. این طرح بسیار جدی است. بیش از ۱۸ سال صحبت از پزشکی خانواده بوده و دولتهای مختلفی اقداماتی را انجام دادند، حمایتی که امروز در این بخش مطرح میشود، مهمترین ابزار سیاسی حمایتکننده طرحی خواهد بود که شاید در کوتاهمدت چالشهای بسیار زیادی را ایجاد کند اما نقش مدیریتی بهورزان، تیم پزشک خانواده و اعتماد بیمار میتواند مهمترین بخش در این برنامه پزشک خانواده باشد.
به گزارش ایسنا وی در پایان اضافه کرد: ما واحدهایی تحت عنوان آموزشگاههای بهورزی داریم که نقش بیبدیلی در تربیت بهورزان دارند. این آموزشگاهها باید ارتقا پیدا کند، یعنی تیمهای پزشکی خانواده ما از این به بعد در این آموزشگاهها آموزش و برنامههای بازآموزی مداوم داشته باشند. دورههایی از ارتقا در حوزههای بهورزی شبکههای بهداشت و درمان و مراکز آموزش بهورزی شروع شده و تداوم پیدا خواهد کرد. در پزشکی خانواده باید آنچه کسب کردیم در اختیار مدیران استانها قرار دهیم که آینده درخشانی را پیشبینی میکنیم.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید