سالانه ۱۵ تا ۲۰ هزار نفر به تب مالت مبتلا می‌شوند
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدرضا شیرزادی گفت: معمولا یک مورد سقط جنین در دام دیده خواهد شد. البته دام ممکن است سال‌ها باکتری تب مالت را از طریق شیرش منتقل کند بنابراین باید مطمئن باشیم شیری که مصرف می‌کنیم، آلوده به باکتری تب مالت نیست.

رئیس گروه بیماری‌های بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت تصریح کرد: اگر در مناطق روستایی زندگی می‌کنیم شیر را باید به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه به حالت جوش قرار دهیم نه این که صرفا ۵ دقیقه شیر را گرم کنیم. در گذشته اعتقاد بر این بود که ۲۰ دقیقه شیر را بجوشانند، اما در مطالعات اخیر به این نتیجه رسیده‌اند که ۵ تا ۱۰ حالت جوش هم کفایت می‌کند.

وی افزود: مرد از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه به طور جدی برحذر باشید، گاهی اوقات تصور می‌شود ماست به دلیل اینکه شیر جوشانده می‌شود، فرآیند تولید ماست باعث انتقال تب مالت نمی‌شود. اما متاسفانه در خیلی از مناطقی که ماست سنتی تولید می‌کنند از خامه یا سرشیر برای ماست نیز استفاده می‌کنند و این خامه یا سرشیر ممکن است آلوده به باکتری تب مالت بوده و ماست هم باعث انتقال بیماری تب مالت شود.

یه گزارش ایلنا شیرزادی در پایان گفت: حتی المقدور از فرآورده‌های لبنی پاستوریزه استفاده شود و در مناطق روستایی هم باید شیر را حتما بعد از دوشیده شدن بجوشانند، تقریبا سالانه ۱۵ تا ۲۰ هزار نفر به تب مالت مبتلا می‌شوند. این بیماری با ضعف، تب، بی‌حالی و تعریق شروع می‌شود، ممکن است گرفتگی مفاصل و استخوان‌ها را ایجاد کند و به ندرت گرفتگی قلب هم ایجاد کند، داروهای مورد استفاده در درمان بیماری تب مالت نیز ایرانی است.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.