دولت در کمیسیون قیمت‌گذاری دارو دخالت بیجا می‌کند
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مهدی پیرصالحی در مراسم رونمایی از پوستر هشتمین نمایشگاه بین‌المللی ایران فارما در خصوص آخرین وضعیت تشکیل جلسات قیمت‌گذاری دارو در سال جاری گفت: خوشبختانه با پیگیری‌های انجام شده امسال تقریبا سه، چهار جلسه کمیسیون قیمت‌گذاری دارو برگزار شده و با رعایت محدودیت‌هایی که از سوی ستاد تنظیم بازار تعیین شده، برخی از قیمت‌ها اصلاح شده‌اند. فکر می‌کنیم برخی قیمت‌های داده شده مناسب هستند و برخی دیگر از قیمت‌های داده شده به دلیل سقفی که گذاشته‌ شده، مناسب نیستند و نیاز به اصلاح دوباره دارند.

وی اظهار کرد: خواسته ما از وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو این است که کمیسیون به وظایف قانونی خود عمل کند و براساس هزینه‌های انجام شده، قیمت مناسب را به تولیدکننده بدهد، امسال تاکنون حدود نیمی از داروها قیمت‌گذاری شده‌اند و نیاز است که بقیه داروها هم سریعتر قیمت‌گذاری شوند و اگر زیانده هستند یا قیمت مناسبی ندارند قیمت آنها اصلاح شوند تا با این کار، دستکم قیمت باعث کمبود نشود چون خیلی از کمبودهای دارویی ناشی از قیمت‌گذاری نامناسب است.

نایب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران و عضو کمیسیون قیمت‌گذاری دارو  گفت: برخی اوقات دولت در امور کمیسیون قیمت‌گذاری دارو دخالت می‌کند که این دخالت یا باعث تعطیلی کمیسیون می‌شود یا سقف برای آن تعیین می‌کند تا نسبت به آن سقف، افزایش قیمت بیشتری به شرکت‌ها داده نشود که این سقف با وجود افزایش هزینه‌های تولید مشکل‌ساز می‌شود و باعث اختلال در عملکرد کمیسیون می‌شود بطوریکه کمیسیون یا قیمت‌گذاری نمی‌کند یا قیمت‌گذاری مناسبی نمی‌کند.

پیرصالحی در خصوص اظهارات اخیر مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو مبنی بر اینکه ممکن است از این پس قیمت‌گذاری دارو به صورت دو مرحله‌ای در یک سال انجام شود و بار نخست قیمت‌گذاری دارو نیز در اوایل هر سال انجام خواهد شد گفت: سازمان غذا و دارو پیگیر اجرای چنین سیاستی است که در طول سال و در صورت نیاز دو بار قیمت‌گذاری دارو را انجام دهد اما تاکنون فقط یکبار در سال قیمت‌گذاری انجام شده است و امیدواریم این سیاست اجرایی شود و قیمت دارو براساس تورم و افزایش هزینه‌ها در ابتدای هر سال اصلاح شود.
 
وی ادامه داد: این سیاست باعث خواهد شد بسیاری از معضلات برطرف شوند و به نفع تولیدکننده و مصرف‌کننده خواهد بود و همه تکلیف خود را می‌دانند. سازمان غذا و دارو هنوز موفق به اجرای این سیاست نشده و به دنبال گرفتن مجوز آن است تا در ابتدای هر سال قیمت‌گذاری داروها را انجام دهد و اگر دارویی قیمت آن به شکل مناسبی اصلاح نشود یا دچار افزایش هزینه شود، بار دیگر در طول سال باز هم قیمت آن اصلاح شود اما فعلا قیمت‌گذاری به صورت یکبار در سال انجام می‌شود.

نایب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در خصوص اینکه به نظر شما مقصر کمبودهای دارویی چه کسی یا کسانی هستند؟ خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم به دنبال مقصر یا مقصران کمبودهای دارویی بگردیم شاید به نتیجه خاصی نرسیم. در کلیت این ماجرا دولت‌ها مقصر هستند چرا که نمی‌توانند بین ارکان خود در زمینه تامین دارو هماهنگی ایجاد کنند. همه ارکان دولت در زمینه تامین دارو باید هماهنگ باشند تا دارو در بازار موجود باشد.

به گزارش فانا پیرصالحی در پایان اضافه کرد: به صورت جزئی‌تر مقصر کمبودهای دارویی ممکن است هر هفته تغییر کند. یعنی ممکن است در یک هفته سازمان غذا و دارو و بانک مرکزی مقصر باشند و در هفته بعد سازمان برنامه و بودجه و بیمه‌ها مقصر باشند. اما در این موضوع شکی نیست که اگر همه نهادهای مرتبط با تامین دارو به صورت هماهنگ با یکدیگر عمل نکنند، تامین دارو دچار مشکل می‌شود. در مجموع دولت مقصر کمبودهای دارویی است و حاکمیت باید پاسخگوی کمبودهای دارویی باشد.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.