لزوم تجدیدنظر در تعرفههای پزشکی امسال
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه متاسفانه تعیین تعرفههای پزشکی مناسب نبوده و بر اساس تورم افزایش پیدا نکرده، تجدید نظر در تعرفههای پزشکی را خواستار شد و گفت: متاسفانه نظامهای نظارتی علیرغم تلاشهای بسیار نتوانستند نظارت کافی را اعمال کنند و همین موضوع باعث شده برخی دست به تخلف بزنند و برخورد مناسب هم با آنها انجام نشود.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، حسین قناعتی در حاشیه آئین افتتاح همراهسرای پناه در قالب شصت و ششمین پویش امید و افتخار در جمع خبرنگاران گفت: قطعا کار خیر کاری پسندیده است اما تعیین اولویتها با توجه به نیاز شهروندان میتواند اثرگذاری اقدامات خیر را متفاوت کند. قطعا کارشناسان هر حوزه میتوانند مسیر انجام اقدام خیر را مشخص کنند. 60 درصد مراجعات بیمارستان امام خمینی "ره" از شهرستانهاست و معمولا همراه هر بیمار همراهانی وجود دارند که با توجه به افزایش هزینهها این افراد در اطراف بیمارستانها چادر میزنند که قطعا ساخت مجموعههایی همچون همراهسرای پناه میتواند مشکلات آنها را برطرف کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: امیدواریم مجموعه دیگری نیز در شمال بیمارستان امام خمینی "ره" به عنوان یک همراهسرا با ظرفیت 500 نفر آغاز شود تا بتواند مشکلات همراهان بیماران منطقه را برطرف کند. امیدواریم در این مسیر با توجه به قول مساعد ارتش برای در اختیار قرار دادن این زمین هر چه زودتر روند ساخت این همراهسرا آغاز شود. قطعا اقدامات خیری از این دست میتواند معضل بسیار زیادی را در محدوده حل و فصل کند.
وی در انتقاد از تعرفه گذاریهای پزشکی و همچنین تخلفات برخی پزشکان در اخذ برخی مبالغ خارج از تعرفه افزود: متاسفانه تعیین تعرفههای پزشکی مناسب نبوده و بر اساس تورم افزایش پیدا نکرده است و متاسفانه همین موضوع موجب شده برخی پزشکان زمینه سوء استفاده را فراهم ببینند و مبالغ بالایی که درست نیست از بیماران اخذ کنند. مثلا پزشکی برای جراحی قلب درخواست اخذ 3000 یورو را میکند که این یک تخلف است و از سوی دیگر با این تخلف برخورد مناسب نیز نمیشود.
به گزارش ایسنا قناعتی در پایان گفت: بروز چنین تخلفاتی در کشورهای دیگر موجب برخورد شدید با پزشک میشود. من از رسانهها و دستگاه نظارتی و دستگاه قضا میخواهم که راه ظلم بارز به مردم بسته شود. دولت در تعرفه گذاریها تجدید نظر کند تا جلوی این فساد گرفته شود. برخی از آب گل آلود سوء استفاده میکنند که باید جلوی آنها گرفته شود. متاسفانه نظامهای نظارتی علی رغم تلاشهای بسیار نتوانستند نظارت کافی را اعمال کنند و همین موضوع باعث شده برخی دست به تخلف بزنند و برخورد مناسب هم با آنها انجام نشود. لذا دستگاه قضا و انجمنهای پزشکی باید به این موضوع ورود پیدا کنند و یک بار برای همیشه این معضل بزرگ را در جامعه حل کنیم.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید
1 نظر
رضا بحرانی
۱۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۲۰
جناب دکتر قناعتی طبق رویهی مرسوم مسئولین، یکی به نعل میزنند و یکی به میخ! حکمی که قابلیت اجرا نداشته باشد، قانون نیست؛ اگرچه که نام قانون بر آن بگذارند! اقتصاد دستورپذیر نیست و اقتصاد سلامت نیز از این قاعده مستثنا نیست. تعرفهای که بدون کوچکترین نگاهی به قیمت تمام شدهی خدمات و توسط بیمهها تعیین شود، نتیجهای بهتر از این نخواهد داشت. دو کار برای وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی و کمیسیون بهداشت مجلس و فعالین صنفی واجب است؛ پیگیری سریع اصلاح تعرفهی ۱۴۰۲ و ارائهی جدول پیشنهادی تعرفهی ۱۴۰۳. فراموش نکنیم که قانون بودجه سال بعد باید آبان هر سال نوشته شود و قبل از آن سرانهی سلامت بایستی مشخص و در بودجه پیشبینی شود و تعیین تعرفهی واقعی منوط به افزایش و بهینه سازی سرانهی سلامت است.