بررسی پرونده ۴۸۰ شهید مدافع سلامت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از بررسی ۴۸۰ پرونده شهدای مدافع سلامت، نهایی شدن ۲۸۰ مورد آن و به رسمیت شناختن حدود ۳۰۰ شهید مدافع سلامت خبر داد و گفت: استان تهران با ۵۹ شهید مدافع سلامت پیشتاز بوده و پس از آن استان آذربایجان غربی، مازندران و خراسان رضوی است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا زالی ضمن تکریم و تفخیم خانوادههای معظم شهدا، دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران را وامدار و رهین جانفشانیهای شهدای گرانسنگ انقلاب اسلامی دانست و گفت: با گذشت دوران بحرانی همه گیری کرونا، باید بدانیم بیماری کرونا هنوز پایان نیافته است. وضعیت با ثبات کنونی با بیماریابی به موقع تلاشهای ارزنده فعالان بهداشت و درمان و پوشش گسترده واکسیناسیون به ارمغان آمده است اما حفظ این وضعیت کم اهمیتتر از کنترل بحران نیست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و فرمانده ستاد مدیریت کرونا در کلانشهر تهران در ادامه به بیانیه سازمان بهداشت جهانی در خصوص کرونا اشاره کرد و گفت: کرونا همچنان یک خطر جدی جهانی تلقی میشود و تمام زیرساختهای مبارزه با کرونا باید مستقر بماند. ممکن است در ماههای آتی مرگ و میر و بیماریزایی کمتری رخ دهد، اما این موضوع به منزله پایان چرخش ویروس نیست و همواره باید نگران گروههای پرخطر، افراد مسن و افرادی که پوشش واکسیناسیون کامل ندارند باشیم، هفته گذشته نیز دولت انگلیس خبر نگران کنندهای از شیوع سوش جدیدی از کرونا منتشر کرد که واکسن گریز با علائم ترکیبی است از همینرو همواره مراقبتهای بهداشتی و افزایش دیدهوری در بیماریابی اهمیت دارد.
وی به سندرم پساکرونا یا Long Covid اشاره کرد و افزود: اگر علائم در فردی بعد از سه ماه باقی بماند یا عود کند این فرد به سندرم پساکرونا مبتلا شده است. ۱۰ تا ۱۳ درصد از موارد ابتلاء به این سندرم مبتلا میشوند و تپش قلب یا فشارخون مقاوم، دیابت، اختلال در تمرکز، درد عضلانی آزاردهنده، سرفههای مزمن و تنگی نفس از جمله نشانههای آن است، در زمان پاندمی شاهد بالاترین میزان اتحاد به ویژه در زمان اجرای طرح شهید قاسم سلیمانی در استان تهران بودیم. انجام بیش از پنج میلیون و ۶۰۰ هزار ویزیت سرپایی، بستری ۶۰۶ هزار بیمار در بخش عادی و ۱۱۲ هزار نفر از این تعداد در بخش مراقبتهای ویژه از خدمات قابل تقدیر بهداشت و درمان پایتخت است. همچنین تزریق ۲۸ میلیون دوز واکسن کرونا، اقدام عظیمی بود که به ثمر نشست و تهران را در سطح پوشش واکسیناسیون سردمدار کرد. طی آن دوران شهادت مدافعان سلامت از جمله هزینههای سنگینی بود که به نظام سلامت وارد شد.
به گزارش مهر زالی در پایان از بررسی ۴۸۰ پرونده شهدای مدافع سلامت، نهایی شدن ۲۸۰ مورد آن و به رسمیت شناختن حدود ۳۰۰ شهید مدافع سلامت خبر داد و گفت: استان تهران با ۵۹ شهید مدافع سلامت پیشتاز بوده و پس از آن استان آذربایجان غربی، مازندران و خراسان رضوی است، هر صفحه از این مصحف شریف به نام شهدای مدافع سلامت، شهدای مدافع حرم و امنیت و جهادگران آسمانی مزین شده و مرقومه مقام معظم رهبری در این اوراق پربرکت نشان از التفات ایشان به این اثر و نگاه قدرشناسانه به از جان گذشتگی شهداست، برگزاری این آئین و تلاش ستاد کتابت مصحف شریف و دفتر طبع و نشر قرآن کریم بهانهای برای یادآوری سختکوشی کادر بهداشت و درمان که در اوراق زرین نظام سلامت افتخارآفرینی کرده اند است، دستاوردهای بهداشت و درمان در سایه اهتمام و همت و بلندنظری این عزیزان بوده است افرادی که حتی در بسیاری از مواقع از دیدن خانواده خود محروم بودند. تمامی این جانفشانیها باید مستندنگاری شود.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید