میلیون‌ها کودک در جنوب آسیا در معرض گرمای شدید قرار دارند
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، یونیسف در گزارشی نوشت: ۷۶ درصد کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال در جنوب آسیا یعنی ۴۶۰ میلیون نفر با گرمای شدید مواجهند به این معنی که دمای هوا بیشتر از ۸۳ روز در سال بالای ۳۵ درجه است.

با اینکه گرمای شدیدی که مدت و شدت آن هرچه بیشتر می‌شود در تمام دنیا کودکان را تهدید می‌کند، اما این خطر در جنوب آسیا شدیدتر است.

به گفته یونیسف، در جنوب آسیا سه‌چهارم کودکان و در کل دنیا یک‌چهارم کودکان در معرض گرمای شدید هستند.

به گزارش نهاد بین‌المللی، کودکان در کشورهای افغانستان، بنگلادش، هند، پاکستان و مالدیو در معرض "خطر بیش از اندازه" هستند.

صندوق کودکان سازمان ملل اقداماتی چون استفاده از کیسه یخ، پنکه و بادبزن و مرطوب کردن بدن را از راه‌های پایین آوردن دمای بدن کودکان ذکر کرده و در این رابطه چهار توصیه اصلی کرده است:

_ هشیار باشید: متوجه گرمای شدید و تاثیرات آن باشید و اقدام‌های پیشگیرانه انجام دهید.

_ علائم گرمازدگی را بشناسید تا آنها را به راحتی شناسایی کنید.

_ برای محافظت خود و کودکان از گرما، سریع عمل کنید.

_ در صورت مشاهده علائم به مراکز درمانی مراجعه کنید.

دمای زمین از زمان شروع عصر صنعتی تاکنون ۱.۱ درجه گرمتر شده و اگر کشورها به شدت از تصاعد گازهای گلخانه‌ای کم نکنند، روند گرمایش ادامه خواهد یافت.

هشت سال گذشته داغ ترین سال های ثبت شده در تاریخ کره زمین بوده است. همچنین طبق گفته کارشناسان سازمان جهانی هواشناسی و اداره هواشناسی انگلیس، یکی از پنج سال آینده نیز تقریباً به طور قطع گرم‌ترین سالی بوده که تاکنون ثبت شده است و در همین حال دوره بین سال های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ میلادی گرم‌ترین دوره ثبت‌شده خواهد بود.

دانشمندان مدت‌هاست هشدار داده‌اند که تغییرات آب و هوایی ناشی از انتشار گازهای گلخانه‌ای که عمدتا خود ناشی از سوختن سوخت‌های فسیلی است، توالی موج‌های گرما را بیشتر و شدید و کشنده‌تر می‌کند. این دانشمندان سال‌هاست که می‌گویند دولت‌ها باید برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای اقدامات جدی انجام دهند.

تغییرات اقلیمی نقش مهمی را در گرمایش زمین ایفا می‌کند. در همین حال عامل مهم دیگر بازگشت پیش بینی شده پدیده آب و هوایی ال نینو است. سازمان جهانی هواشناسی می‌گوید این ترکیب قرار است دمای جهانی را به رکورد جدیدی در پنج سال آینده برساند در حالی که کارشناسان آب و هوایی اظهار کرده‌اند که این اتفاق می‌تواند در سال جاری میلادی یا سال آینده میلادی "۲۰۲۴" رخ دهد. ایسنا

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.