نگاه ما به پزشکی اقتصادی شده است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مهرداد ویس کرمی مهاجرت نیروی انسانی را دارای تنوع زیاد دانست و گفت: به همراه اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات به مشهد سفر کرده بودیم و در محل اسکان دو نفر از دانشجویان پرستاری خودم را دیدم که قصد مهاجرت به آلمان را داشت و پیامک‌های متعددی برای ما ارسال می‌شود که نیروها قصد مهاجرت دارند بنابراین اگر غافل شویم اصلاح امور انجام نمی‌شود، اینکه آیا نیروهای درمانی ایرانی را بعد از مهاجرت در خارج از کشور تحویل می‌گیرند یا خیر شاید نتوان به آسانی آن را تحلیل کرد چون بررسی نکرده ایم و یا زمان کافی نبوده که بررسی کنیم که مشکلات فرد مهاجر چیست. مثلاً یکی از دانشجویان ما می‌گفت همسرم در شهرمان معلم است و تا دو سال هم نمی‌تواند مهاجرت کند که به معنی فروپاشی خانواده است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در مساله مهاجرت نیروی انسانی که سرمایه عظیمی از کشور خارج می‌شود بهتر است بدبین باشیم وقتی درون کیف چیز ارزشمندی دارید آن کیف را به راحتی یکجا رها نمی‌کند و وقتی در کارت بانکی تان، مقدار پول زیادی است و یا طلا را بهتر از یک سنگ معمولی مراقبت می‌کنید. وقتی ذخایر علمی و ژنتیکی کشور مهاجرت می‌کنند باید بسیار بدبین باشیم و هدف وزیر بهداشت از اینکه گفته به نیروهای پزشکی مهاجر ایرانی در خارج از کشور شغل نمی‌دهند ایجاد دافعه برای سایر افرادی باشد که قصد مهاجرت دارند اما اگر وزیر بهداشت چنین تفکر و رویکردی داشته باشد و یا ما در مجلس نگران نباشیم خیلی خطرناک است، روند مهاجرت نخبگان نیروهای درمانی ایران به خارج از کشور در حال افزایش است.

وی افزود: گفته می‌شود در برخی کشورها مدرک پزشکی هم نیاز ندارند و وقتی مطمئن شوند که فرد پزشک است حتی اگر ریزنمره و مدرک به همراه نداشته باشد او را پذیرش می‌کنند، در خروج سرمایه‌های انسانی باید سختگیر و نگران و بدبین باشیم یکی از دوستان ما که جراح قابلی است به بنده گفت اگر نماینده مردم در مجلس شدی از تو تقاضا دارم که مصوب کنید که یک خودرو خوب به پزشکانی که فوق تخصص و کمیاب هستند بدهند و می‌گفت مثلاً فلان پزشک که تنها جراح عروق غرب کشور بوده به وسیله یک خودرو پراید از بین رفته است. بنابراین باید به محافظت از نخبگان به عنوان یک امر ضروری توجه کنیم، متأسفانه در مقطعی مجلس و دولت با نخبگان، دانشگاهیان و پزشکان برخورد مناسبی نداشتند و شاید این مساله مهاجرت پزشکان را تشدید کرد و عناوینی مانند حقوق نجومی بدون توجه به محل خدمت و نوع خدمات ارائه شده که مصداق آن هم معلوم نیست در رسانه‌ها مطرح می‌شد.

ویس کرمی پزشکان را متعهد به انقلاب و اسلام دانست و گفت: وقتی دریافتی برخی پزشکان را برای ما می‌نویسند نگران می‌شویم چون این افراد نه غربگرا و نه ضد ولایت و ضد انقلاب هستند اما وقتی از دریافتی شأن سخن می‌گویند نگرانی ما بیشتر می‌شود. خروج پزشکان از بخش دولتی به بخش خصوصی هم نوعی مهاجرت داخلی است، یکی از جراحان به ما مراجعه و از قوانین پرداختی گله کرد. او می‌گفت برای پرداخت حقوق به پزشک در تأمین اجتماعی دو قانون وجود دارد که قانونی انتخاب می‌شود که دریافتی ما کمتر باشد. این جراح با ۱۸ تا ۲۰ سال سابقه کار، حقوق ۱۲.۵ میلیون تومانی داشت. در استان لرستان یک نفر جراح قلب، فعالیت دارد و مگر این فرد چقدر می‌تواند کار کند؟، سبک زندگی و نگاه به زندگی می‌تواند یکی از علل مهاجرت جامعه پزشکی باشد، اگر کشور بهشت هم باشد اما برخی افراد دوست دارند مهاجرت کنند. چرا شهید چمران پیشنهاد کرسی استادی در آمریکا را رد می‌کند و به لبنان و کشورمان می‌آید؟ در تربیت نیروی انسانی از رسالت مقدس پزشکی فاصله می‌گیریم در حالی که پزشکی از راه‌های تقرب به خداوند بوده است و حتی گاهی برخی پزشکان گرفتن دستمزد را با اکراه انجام می‌دادند که در دانشگاه‌ها کمتر الگوسازی و الگوهای موفق برای دانشجویان، تبیین می‌شود.

به گزارش مهر عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در پایان خاطرنشان کرد: چرا مردم با هزار دردسر فرزندان خودشان را برای تحصیل به خارج از کشور می‌فرستند در حالی که برخی از خانواده‌ها، وضعیت مالی خوبی هم ندارند؟ نگاه ما به پزشکی اقتصادی شده و برخی افراد برای پولدار شدن رشته پزشکی را انتخاب می‌کنند. یک پزشک پس از فارغ التحصیلی حدود ۲۷ سال سن دارد در حالی که در دانشگاه تربیت معلم، از ۱۸ سالگی حقوق و بیمه دارد و از ۲۲ سالگی، دانشجویان برای تدریس و معلمی کار می‌کنند و ۵۰ سالگی هم بازنشسته می‌شوند. این نگاه که پزشکی شغل پردرآمدی است مشکلاتی را ایجاد کرده اما سختی‌های تحصیل در رشته پزشکی بسیار زیاد است که گاهی مورد غفلت قرار می‌گیرد، متأسفانه در فضای مجازی از خارج از کشور بهشت ساخته اند و پزشکان فارغ التحصیل که اکثراً مجرد و فاقد مسکن هستند و با حقوق پایین باید کار کنند ترغیب به مهاجرت می‌شوند. خیلی‌ها باور نمی‌کنند که یک پزشک متخصص ۱۲.۵ میلیون تومان حقوق دارد و پایه حقوق یک جراح در تأمین اجتماعی ۱۲.۵ میلیون تومان است و اگر کارانه و کا به حقوق او اضافه نشود مشکلات زیادی دارد.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.