استعمال سیگار و کاهش ماده خاکستری مغز نوجوانان
به‌گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا) به نقل از Consumer Healthday، این تیم تحقیقاتی اسکن مغز و داده‌های رفتاری بیش از ۸۰۰ جوان ۱۴، ۱۹ و ۲۳ ساله را در بریتانیا، آلمان، فرانسه و ایرلند تجزیه‌ و تحلیل کردند.
پس از مقایسه اسکن‌ها با رفتار نوجوانان، محققان دریافتند افرادی که سیگار کشیدن را بین سنین ۱۴ تا ۱۹ سالگی شروع کرده‌اند، ماده خاکستری کمتری در لوب چپ پیشانی خود داشتند. این ناحیه از مغز در تصمیم‌گیری نقش دارد و کاهش ماده خاکستری آن منجر به قانون‌شکنی، رفتارهای تکانشی و پرخاشگری می‌شود.

نوجوانانی که سیگار می‌کشند ماده خاکستری کمتری در لوب چپ پیشانی خود دارند
این مطالعه همچنین نشان داد که با ادامه سیگار کشیدن در این سنین، همچنین ماده خاکستری در لوب راست پیشانی کاهش یافت؛ منطقه‌ای که با جستجوی لذت همراه است. کم‌شدن ماده خاکستری در این قسمت ممکن است کنترل استعمال سیگار را ضعیف کند. به‌گفته محققان، از‌ دست ‌دادن بیش ‌از ‌حد ماده خاکستری در سمت راست مغز همچنین با نوشیدن زیاد الکل و مصرف ماری‌جوانا مرتبط است.
ماده خاکستری بافت مغزی است که اطلاعات را پردازش می‌کند و شامل تمام نورون‌های مغز است. رشد ماده خاکستری قبل از نوجوانی به اوج خود می‌رسد.

این یافته‌ها ۱۵ اوت در مجله Nature Communications منتشر شد.
به‌گفته محققان، سیگار‌کشیدن شاید اعتیاد‌آورترین رفتار در جهان و یکی از علل اصلی مرگ‌ومیر بزرگسالان باشد. شروع عادت سیگار کشیدن، به ‌احتمال ‌زیاد در دوران نوجوانی رخ می‌دهد.
این درحالی است که بهار سال جاری رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با ‌بیان‌اینکه سن شروع مصرف قلیان و سیگار در کشور به ۱۳ تا ۱۵ سالگی رسیده است، گفت: «طبق آمار بیش از ۲۰ درصد مردان و چهار درصد زنان بالای ۱۵ سال در کشور مصرف روزانه سیگار دارند.»

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.