ممنوعیت حضور کادر درمانی مرد برای زنان در بیمارستان ها ابلاغ و اجرا شود
معاون حقوق عامه دادستان کل کشور در نامهای از وزیر بهداشت خواست جهت ممنوعیت حضور آقایان در بخشهای درمانی مرتبط با بانوان، شامل اتاقهای جراحی و زایمان، بخشهای تخصصی زنان و همچنین نظارت بر حسن اجرا و رعایت کامل آن از سوی واحدهای ذیربط، دستورالعملهای لازم تدوین و ابلاغ شود.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، متن این نامه به شرح ذیل است:
همانگونه که مستحضرید در حال حاضر برخی از آقایان در برخی از مراکز درمانی در به عنوان کادر تخصصی یا غیر تخصصی (اعم از پزشک متخصص یا دستیار و کارورز، پرستار، تکنیسین، خدمه) در بخشهای مرتبط با امور زنان و زایمان مشغول به کار هستند.
این موضوع، علاوه بر مغایرت با موازین شرع و اخلاق، مشکلات و سختیهایی را برای بانوان محترم و خانوادههای آنان به وجود آورده و در مواردی به ورود آسیبهای روحی و روانی منجر شده است.
اگرچه تعداد قابل توجهی از مراکز درمانی و بیمارستانی در شهرهای مختلف کشور، با حضور بانوان به عنوان کادر درمانی خدمات کاملی را برای بانوان فراهم میکنند.
لیکن به دلیل محدود بودن این قبیل مراکز در سطح شهرها و شهرستانها، برخی از بانوان به ناچار و ناگزیر برای پیگیری و انجام امور مرتبط با زایمان و یا تشخیص، معاینه و درمان برخی بیماریهای اختصاصی زنان، به پزشکان مرد مراجعه میکنند که این موضوع علاوه بر چالشها و مشکلات پیش گفته، محتمل است به دلیل اکراه و عدم تمایل روانی بیمار، روند درمان را نیز باکندی یا اختلال مواجه نموده و تبعات منفی به دنبال داشته باشد.
بر این اساس و با عنایت به احکام و ارزشهای مسلم دینی و مولفههای اخلاقی حاکم بر فرهنگ و هویت ایرانی–اسلامی و با توجه به لزوم رعایت هنجارهای اجتماعی و خانوادگی در جامعه و در اجرای ماده ۲۹۰ «قانون آیین دادرسی کیفری» و تکالیف نظارتی و قانونی دادستانی کل کشور در امر صیانت از حقوق عامه و به منظور حفظ حرمت و حریم خصوصی بانوان محترم کشور و صیانت از حقوق شهروندی، دستور فرمایید.
معاونتهای ذیربط در آن وزارتخانه، متناسب با تعداد و توزیع جغرافیایی جمعیت بانوان در سطح استان ها، برنامه ریزی لازم به منظور تامین و تخصیص کادر درمانی زن، اعم از پزشک متخصص زنان و بیهوشی، پرستار، تکنیسین اتاق عمل و… جهت حضور در مراکز درمانی در سراسر کشور را در دستور کار قرار دهند.
در همین راستا، تدوین و ابلاغ دستورالعملهای مورد نیاز پیرامون موارد یادشده به ویژه موضوع ممنوعیت حضور آقایان در بخشهای درمانی مرتبط با بانوان، شامل اتاقهای جراحی و زایمان، بخشهای تخصصی زنان و همچنین نظارت بر حسن اجرا و رعایت کامل آن از سوی واحدهای ذیربط مورد تاکید است.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید
6 نظر
ناشناس
۲۸ شهریور ۱۴۰۲ - ۰۵:۴۶
سلام حدود ۳۰ سال است دریکی از شهرهای مرزی که با عراق در بعضی قسمتها حدود ۲۰ کیلومتر فاصله داره افتخار خدمت به مردم شریف و قدردان رو دارم، و چون دردوران تحصیل در دانشگاه شهید بهشتی تهران بودم ، هم استاجری و هم انترنی به طور کامل بیماریهای زنان و بخصوص زایمان رو گذروندم و هر شب کشیک در بیمارستان امام حسین تهران. حداقل چند زایمان انجام دادم ( البته همه همدوره های من هم) بارها بارها پیش امده که خانمهای محترم حتی گاهی بیماریهاشون رو به شوهرانشون به خاطر حجب و حیا نگفتن و با من ( وامثال من) بدون هیچ موردی درمیان گذاشتن و تا جایی که تونستم ، معاینه و درمان کردم و هنوز هم چون به اصطلاح مجلسیان ازشهرهای محروم وکم برخوردار است، در مطب، مشابه موارد ذکر شده را هم دارم حالا چه اتفاقی افتاده که این دستور صادر شده و مردم شریف و همیشه قدردان ما در این مورد چی فکر میکنن؟ آیا قداست شغل ما زیر سوال رفته یا کسانی که در این مورد تصمیم میگیرن ، شناخت درستی از علم پزشکی و حتی اعتقاد مردم در مورد پزشکان ندارن؟!
برومند
۲۵ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۵
این مطلب در مورد دوره آموزشی کاملا درست است .. نمیدانم ولی این دستورالعمل راجع به کادر درمانی هست نه سیستم اموزشی .. و انترن هم مربوط به سیستم اموزشی هست .. هرچند عملا وقتی بیمار یا زائو مخالفت میکند برای رعایت حقوق بیمار مداخله انترن آقا غیر ممکن میشود ..
ناشناس
۲۴ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۳
تا جایی که مشکل اورژانس پیش نیامد اشکالی نیست ولی اگر آقایان پزشک رو فرستادید روستا و مشکلی برای مادر باردار در حال زایمان پیش آمد و به دلیل عدم آشنایی پزشک با روند زایمان مشکلی پیش آمد هم بیزحمت همین رویه نامه ادامه پیدا کنه و پزشک بنا بر همین دستورالعمل تبرئه بشه
ناشناس
۲۴ شهریور ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۰
کاری بسیار اشتباه است
ناشناس
۲۴ شهریور ۱۴۰۲ - ۰۶:۲۱
سلام من و هم دوره ايي هاي من كه ورودي مهر ١٣٦٥ شهيد بهشتي تهران بوديم ، در بيمارستان امام حسين تهران در هر كشيك كه ٣ نفر انترن بوديم حداقل بين ٥ تا٧ زايمان رو كامل انجام ميداديم و در درمانگاه هم انواع بيماريهاي زنان رو ميديديم با اساتيد و همه واقعا خبره ميشدن از اون وقت به بعد ديگه براي اقايان بخش عملي زنان رو ممنوع كردن ، يعني همكاراي محترم ما اگه خانم خودشون هم مشكلي داشته باشه نميتونن هيچ كاري بكنن گذشته از اينكه توهين به جامعه پزشكي و زير سوال بردن قداست شغل ما هست قضاوت با شما
ناشناس
۲۳ شهریور ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۷
واقعا آقایون پزشک و کادر درمانی ما قرار نیس که زایمان ساده رو یاد بگیرن؟تا کی آخه این رویه رو قراره ادامه بدن؟