امسال ۷۰ همت از منابع هدفمندی را برای کنترل قیمت دارو میدهیم
رئیس سازمان برنامه و بودجه در تشریح سیاستهای دولت در زمینه تامین دارو گفت: دولت تمام ظرفیت خود را بهکار گرفته تا مطمئن باشیم داروی با کیفیت و قیمت مناسب در اختیار مصرف کننده و بیمهها قرار بگیرد، نباید نگاهمان فقط به تامین دارو برای این هفته، هفته آنی یا دورهای کوتاه مدت باشد بلکه باید حداقل برای ۶ ماه ذخیره راهبردی دارو در کشور داشته باشیم، اگر این را تامین کنیم خیالمان راحت است و اگر نه یک مرتبه دارو، سرم و آنتیبیوتیک کم میشود و کشور باید سراغ واردات اضطراری برود، در واردات اضطراری نیز دیگر استاندارهای لازم رعایت نمیشود و گاهی اوقات داروها در خارج از کشور به صورت زیرپلهای تهیه میشود.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، داود منظور در جلسه نوبت عصر سهشنبه مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به ماده ۷۱ لایحه برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران که مرتبط با "ذخایر راهبردی دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی" است، با تاکید بر اینکه دولت تمام ظرفیت خود را بهکار گرفته تا مطمئن باشیم داروی با کیفیت و قیمت مناسب در اختیار مصرف کننده و بیمهها قرار بگیرد گفت: مالیات بر ارزش افزوده دارو در قانون صفر شده است، همچنین دولت سود بازرگانی واردات دارو را از ۴ درصد به ۱ درصد کاهش داده و نیز حقوق ورودی نصف شده و بانک مرکزی ۴۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به وارد کنندگان دارو میدهد تمام این تدابیر برای آن است که مطمئن باشیم که مواد اولیه دارو در داخل کشور بهخوبی تامین و وارد میشود و تولید کنندگان دارو بهصورت مطمئن دارو را در اختیار مردم قرار میدهند.
وی با اشاره به بند الف ماده ۷۱ لایحه برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: بر اساس حکم مهمی که در اینجا آمده است، نباید نگاهمان فقط به تامین دارو برای این هفته، هفته آنی یا دورهای کوتاه مدت باشد بلکه باید حداقل برای ۶ ماه ذخیره راهبردی دارو در کشور داشته باشیم، اگر این را تامین کنیم خیالمان راحت است و اگر نه یک مرتبه دارو، سرم و آنتیبیوتیک کم میشود و کشور باید سراغ واردات اضطراری برود، در واردات اضطراری نیز دیگر استاندارهای لازم رعایت نمیشود و گاهی اوقات داروها در خارج از کشور به صورت زیرپلهای تهیه میشود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه "ما تامین دارو را توسط دولت انجام نمیدهیم بلکه این کار توسط شرکتهای تولید کننده دارو و وارد کنندگان انجام میشود و دولت نیز دارو را وزارت بهداشت خریداری میکند" گفت: ما فقط مقررات گذاری و تنظیمگری میکنیم تا اطمینان یابیم ذخیره راهبردی دارو به مدت ۶ ماه فراهم خواهد شد. قرار نیست دولت این کار را انجام دهد بلکه این کار را مجموعه غیر دولتی انجام میدهد و دولت مجموعه حمایتها را برای تامین دارو انجام میدهد.
منظور در جریان بررسی بندی از لایحه برنامه هفتم برای تعیین تکالیفی جهت تخصیص منابع بودجه عمومی سلامت از طریق نظام سلامت گفت: طبق سیاستها موضوع مدیریت منابع سلامت از طریق نظام بیمه با محوریت وزارت بهداشت و همکاری سایر مراکز و نهادها باید وجود داشته باشد، ما منابع زیادی برای بهداشت و درمان هزینه میکنیم اما خود وزارت بهداشت و درمان نمیتواند این هزینهها را انجام دهد. این منابع را به بیمهها میدهیم و بیمهها سندهای هزینه بیماران را بررسی کرده و پرداختها صورت میگیرد.
وی اظهار کرد: امسال ۷۰ همت از طریق طرح دارویار از منابع هدفمندی برای کنترل قیمت دارو میدهیم این پول را وزارت بهداشت و درمان اعلام کرده و ما به شرکتهای بیمه میدهیم آنها قیمت دارو را متناسب با کمکها کاهش داده تا هزینه از جیب مردم کم شود، امسال حدود ۳۸ همت منابع به بیمه سلامت میدهیم که ۱۰۶ همت هم کمک به تامین اجتماعی و ۹ همت به نیروهای مسلح است پس حدود ۲۲۰ همت هزینه از طریق بیمهها میشود. ما عملا خرید خدمت به صورت راهبردی از مراکز بیمارستانی دولتی و غیردولتی میکنیم و هزینه اینها با محوریت بیمه پرداخت شده و تنظیمگری برعهده وزارت بهداشت و درمان است.
به گزارش ایسنا رئیس سازمان برنامه و بودجه در پایان گفت: این حکم تاکیدی بر این است که منابع با محوریت بیمهها در اختیار مردم قرار گیرد، هدف کنترلپذیری بوده تا از نشت منابع جلوگیری شود و اطمینان یابیم ذخیره راهبردی دارو به مدت ۶ ماه فراهم خواهد شد. قرار نیست دولت این کار را انجام دهد بلکه این کار را مجموعه غیر دولتی انجام میدهد و دولت مجموعه حمایتها را برای تامین دارو انجام میدهد.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید