لزوم تغییر فرهنگ درمان‌محوری در بیمارستان‌ها
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، بهرام عین‌اللهی در همایش روز پرستار که در مرکز همایش‌های رازی برگزار شد ضمن محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی در غزه گفت: امروز دنیا شاهد فجیع‌ترین جنایت تاریخی است. ماهیت اصلی مدافعان حقوق بشر مشخص شد و معلوم شد بسیاری از این گفته‌ها و سازمان‌ها یک ظاهری بیش نیست، آن هم در شرایطی که فجیع‌ترین جنایات علیه مردم فلسطین انجام می‌شود. در تمام معاهدات بین‌المللی، کارکنان بیمارستانی باید مصون باشند اما امروزه می‌بینیم که به چه شکل بیمارستان‌ها و بیماران را هدف قرار می‌دهند.

شهادت ۵۰۰۰ کودک در غزه، تاکنون

وزیر بهداشت ادامه داد: تا امروز نزدیک ۵۰۰۰ کودک را به شهادت رساندند. با توجه به اتفاقاتی که در دفاع مقدس تجربه کردیم، اکنون این اتفاقات در غزه برای ما غریب نیست. امروز یک امتحان تاریخی برای کشورهایی است که خود را مدافع حقوق بشر می‌دانند. جنگ اصلی غزه را آمریکا انجام می‌دهد؛ موجی از سلاح‌ها با ناوهای آمریکایی به سمت غزه سرازیر شد اما مردم غزه نشان دادند قهرمانان واقعی آنهایی هستند که از خانه و وطن خود دفاع می‌کنند.

درخواست کارکنان سلامت برای ارایه خدمات پزشکی به مردم مظلوم غزه

وی افزود: یک ماه و نیم قبل در قاهره اعلام کردم جنایات صهیونیست‌ها و سکوت مجامع بین‌المللی جنایتی تاریخی است. دو هفته قبل هم در وبیناری دیگر بر این موضع تاکید کردم. این روزها کارکنان نظام سلامت به ما مراجعه می‌کنند و می‌گویند رنج مردم غزه را تاب نمی‌آورند و ما می‌خواهیم بتوانیم خدمات پزشکی برای مردم مظلوم غزه انجام دهیم، بحث اخلاق پرستاری موضوع بسیار مهمی است که در طول تاریخ کشور بویژه پس از انقلاب نشانه‌های بسیاری از این فداکاری داریم. در کرونا بر همه مشخص شد که اگر همه از بیماران فراری باشند، اما جامعه پرستاری با ایثارگری خدمت می‌کند. پرستاران فرشتگان رحمتی برای بیماران هستند. ما  بهترین نیروهای پرستاری را در ایران داریم که امروزه با انواع دستگاه‌های پیچیده مشغول کار هستند و بهترین خدمات را ارائه می‌دهند.

افزایش امید به زندگی ایرانیان به ۷۶ سال

عین اللهی با اشاره به دستاوردهای نظام سلامت بعد از انقلاب اظهار کرد: اینها شاخص‌هایی غیرقایل انکار است، امید به زندگی قبل از انقلاب ۵۶ سال بود و امروز به ۷۶ سال ارتقا یافته است، کاهش مرگ و میر نوزادان به ۸ نفر در هر ۱۰۰۰ تولد، کاهش مرگ مادران باردار به ۲۵ نفر در هر ۱۰۰۰ تولد، ایجاد ۱۸ هزار خانه بهداشت و... برخی از این دستاوردها است. امروزه با اینکه اطرافمان بیماری‌های واگیردار وجود دارد اما ما توانستیم بسیاری از آنها را کنترل کنیم. امروره کمربند درمانی جنوب شهر تهران هم تکمیل شده و آماده خدمت رسانی به مردم محروم هستیم.

وزیر بهداشت تاکید کرد: یکی از نکات مهم برای ما ارتقای کمی و کیفی خدمات در حوزه پرستار است که بتوان پاسخگوی نیاز مردم بود. در رشته پرستاری، تمام زیر شاخه‌های رشته های مورد نیاز را داریم و تربیت می‌کنیم. به همین دلیل نیروهای پرستاری ما توانمندی خوبی دارند. ادغام آموزش پرستاری و خدمات بهداشت و درمان سبب می‌شود در عین درمان، در آموزش هم موفق باشیم. امروزه ۲۱۵۶ عضو هیئت علمی پرستاری داریم و در ۲۰۹ مرکز آموزشی درحال تربیت نیرو تا تعداد ۱۰ هزار نفر در سال هستیم.

وی افزود: در حوزه پژوهش در سال ۲۰۲۳ حدود ۲۲۱۱ مقاله پرستاری داشتیم که بعد از ما کشور ترکیه در رتبه بعدی بود و ما رتبه اول منطقه از این نظر را داریم. ۱۶ مرکز تحقیقاتی و ۳۳ مجله ایندکس شده در این زمینه داریم، مهمترین مسئله امروزه استفاده از هوش مصنوعی در روند کارها است، پرستار نباید در بخش مدام در حال نوشتن باشد، خیلی از اینها به شکل الکترونیک قابل انجام است.

لزوم تغییر فرهنگ درمان‌محوری در بیمارستان‌ها

عین اللهی ادامه داد: پرستار نباید فقط در بعد درمان فعال باشد، امروزه پیشگیری مهم‌تر از درمان است. پرستار باید بتواند در تیم سلامت به شناسایی بیماری‌های شایع، غیرواگیر و... کمک کند. به عنوان مثال در کنترل دیابت و فشارخون پرستاران می‌توانند کمک کنند. باید فرهنگ درمان محور در بیمارستان عوض شود، نباید همه بیماران در  بیمارستان بستری شوند.

آیین‌نامه‌ها و ضوابط پرستاری در منزل مشخص شود

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه باید خدمات پرستاری در منزل جدی گرفته شود گفت: ثابت شده که اگر بیمار در منزل مراقبت شود وضعیت بهبودی بهتری خواهد داشت. باید آیین نامه‌ها و ضوابط مالی در این زمینه مشخص شود و ما هم در این زمینه مشتاق برون‌سپاری هستیم.

مراکز فاقد مجوز ارایه خدمات پرستاری در منزل

به گزارش ایسنا وی در پایان اضافه کرد: وضعیت پرستاری خارج از بیمارستان برای ما رضایت‌بخش نیست و برخی دفاتر از ما مجوز نمی‌گیرند. با تایید دفاتر مورد نظر ما، می‌توان حجم بستری‌های بیمارستانی را کاهش داد و در این زمینه بیمه‌ها هم باید کار کنند، ۲۵ هزار مجوز استخدام از سازمان اداری استخدامی گرفتیم که ۱۴ هزار نفر برای گروه پرستاری است که آزمون کتبی دادند و در حال مصاحبه هستند. البته این انتهای کار نیست، ما خود را مدیون جامعه پرستاری می‌دانیم و تلاش می‌کنیم مشکلات آنها برطرف شود.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.