غربالگری دیابت و فشارخون بیش از ۱۰میلیون نفر از ۲۰‌ آبان تاکنون
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، کوروش اعتماد در نشست خبری پویش ملی سلامت و غربالگری دیابت و پرفشاری خون گفت: ماهیت خدمت در این پویش در ۱۵ دی تمام نمی‌شود؛ اما این بازه زمانی "۲۰ آبان تا ۱۵ دی" تاکید بر بالا بردن سواد سلامت افراد است. کسانی که غربالگری می‌شوند در پنج گروه بسته خدمتی و آموزشی را بر اساس نتیجه غربالگری دریافت می‌کنند، این پویش در راستای برنامه سلامت خانواده اجرا شده است، این کار در بستر شبکه بهداشتی در مراکز سطح یک انجام می‌شود. بعد از شنایایی افراد در قالب پرونده الکترونیک و طبق دستورالعمل پیگیری‌های منظم و فعال توسط مراقب سلامت و پزشک خانواده آن فرد انجام می‌شود.

وی افزود: تا صبح امروز "۱۸ آذر" بالغ بر ۱۰ میلیون و ۲۲۰ هزار نفر غربالگری شدند و که در بین آنها ۱۴۵ هزار نفر مشکوک به پرفشاری خون هستند که به عنوان افراد جدید شناسایی شدند، ‌۸۵ هزار نفر مشکوک به دیابت جدید، یک میلیون و ۷۸۰ هزارنفر در مرحله پیش فشارخون بالا و حدود ۶۰۰ هزار نفر در مرحله پیش دیابت هستند که اگر اقدامات اصلاح سبک زندگی و انجام فعالیت فیزیکی به اندازه روزی نیم ساعت و ... در این افراد صورت گیرد، خیلی از ابتلاهای بعدی یا رخ نمی‌دهد یا به تعویق می‌افتد.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت ادامه داد: دو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و مازندارن از نظر تعداد در رتبه‌های برتر کشوری و از نظر پوشش دانشگاه علوم پزشکی گناباد و کرمانشاه رتبه‌های اول را به دست آوردند، خوشبختانه در استان‌های غربی و مناطق صعب‌العبور هم پوشش برنامه قابل قبول بوده است و امیدواریم تا ۱۵ دی شتاب بیشتری بگیریم.

اعتماد درخصوص ارسال پیامک به گروه هدف انجام پویش گفت: ارسال پیامک از هفته گذشته آغاز شده و تا امروز حدود ۲۳ میلیون پیامک با سرشماره B. behdasht ارسال می‌شود که داخل هر پیامک نیز یک لینک اختصاصی خوداظهاری برای فرد وجود دارد. این پیامک برای همه شماره‌ها در همه اوپراتورها ارسال می‌شود. سن، ‌ جنس، فشارخون و قند خون افراد برای بررسی ریسک خطر سکته مغزی یا قلبی مهم است که بتوانیم پیشگیری کنیم.

وی در خصصو احتمال تمدید زمان پویش اظهار کرد: تقریبا به ۲۰  درصد جمعیت هدف رسیده‌ایم و پیش‌بینی ما این است که تا تاریخ یاد شده به ۸۰ درصد گروه هدف برسیم. نکته مهم این است که خدمات غربالگری دیابت و پرفشاری خون، جاری است و متوقف نمی‌شود و استراتژی‌های مختلف را دنبال می‌کنیم، در مناطق صعب‌العبور، عشایری، محیط‌های کارگری و ادارات با جمعیت بالای ۲۰ نفر تیم‌های سیار با همکاری مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت مراجعه می‌کنند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت در پایان گفت: افراد باید برای سلامتی خود اهمیت قائل شوند، بیماری‌های غیرواگیر بسیار مهم است. مرگ و میر ناشی از دیابت و پرفشاری خون کم نیست اما هنوز اهمیت آن درک نشده است، تفاوت مشخص و تاثیرگذاری در انجام کار بین دانشگاه‌های علوم پزشکی داریم به شکلی که یک دانشگاه علوم پزشکی بالای ۵۰ درصد کار کرده است و یک دانشگاه دیگر حدود ۵ درصد اما شبکه ما منحصر به فرد است که می‌تواند کار را پیش ببرد همانگونه که در زمان کرونا تا حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تزریق واکسن از همین بستر انجام شد.

به گزارش ایسنا طبق اعلام قبلی مسئولان وزارت بهداشت، غربالگری دیابت و فشارخون گروه هدف از ۲۰ آبان‌ ماه شروع شده و تا ۱۵ دی‌ماه ادامه دارد و قرار است طی این پویش که همه افراد ۱۸ سال و بالاتر "متولدین قبل از ۱۳۸۴/۰۸/۰۱" ساکن در کشور گروه هدف آن هستند تحت غربالگری پرفشاری خون و دیابت قرار گیرند.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.