غربالگری ۳۲ میلیون و ۵۵۶ هزار و ۲۱۵ نفر در پویش ملی سلامت تاکنون
معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت با تاکید بر اهمیت پیگیری بیماران پس از اتمام پویش ملی سلامت گفت: باید کسانی را که به عنوان موارد محتمل و مشکوک بیماری شناسایی شدند پیگیری کنیم تا ابتلای آنها تایید و بعد مداخلات لازم برایشان انجام شود.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا مهدوی با تاکید بر اهمیت شناسایی زودهنگام بیماریهای غیرواگیر گفت: پیش از شیوع کرونا هم در این زمینه بسیج ملی فشارخون بالا را راهاندازی کردیم که متاسفانه با شروع پاندمی کرونا نه تنها نتوانستیم ادامه پیگیریهای بسیج را اجرا کنیم بلکه حتی خدمات روتین و معمول هم افت کرد به شکلی که هنوز هم با این که موارد کرونا به شدت کاهش یافته است اما ما در این زمینه به سختی به شرایط پیش از کرونا بازگشتهایم اما با این حال شیوع دیابت و فشارخون افزایشی بوده است.
معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: بیماریهای غیرواگیر، بیماریهای مزمنی هستند که عوارض خود را طی سالها و بعضا دههها بعد نشان میدهند و هزینههای سنگینی دارند. متاسفانه به دلیل آنکه عوارض آنها به سرعت مشهود نیست مردم هم اهمیت کمتری به بیماریهای غیرواگیر نسبت به بیماریهای واگیر میدهند. به شکل ویژهتر پس از کرونا مردم نسبت به بیماریهای واگیردار حساسیت بیشتری دارند اما چندان به فکر بیماریهای غیرواگیر نیستند.
غربالگری ۳۲ میلیون و ۵۵۶ هزار و ۲۱۵ نفر در پویش ملی سلامت تاکنون
وی با اشاره به اینکه تا روز سهشنبه ۱۲ دی ماه ۳۲ میلیون و ۵۵۶ هزار و ۲۱۵ نفر تحت غربالگری دیابت و پرفشاری خون قرار گرفتند تصریح کرد: از این تعداد ۶۳۷ هزار و ۹۰۳ نفر با احتمال ابتلا به پرفشاری خون و ۳۷۳ هزار و ۹۱۸ نفر با احتمال دیابت شناسایی شدند. این تعداد غربالگری برای ما خیلی خوب است و میتوان گفت انتظاری که داشتهایم برآورده شده است اما نباید فراموش کنیم که اصلِ کار ما بعد از اتمام پویش و انجام غربالگریها است.
مهدوی گفت: باید کسانی که به عنوان موارد محتمل و مشکوک بیماری شناسایی شدند را پیگیری کنیم تا ابتلای آنها تایید شود و بعد مداخلات لازم برایشان انجام شود. در بیماریهای غیرواگیر خود فرد مرکز تیم درمانی است و امیدواریم کسانی که در طول این پویش شناسایی شدند موضوع را جدی بگیرند تا تعیین تکلیف نهایی شوند. حتما نباید یک اتفاق ناگوار رخ دهد که فرد مجبور به بستری در بیمارستان باشد بلکه میتوان قبل از آن از بروز بیماریهای سخت و پیچیده جلوگیری کرد. دیابت و پرفشاری خون اگر در مراحل اولیه شناسایی شود با اصلاح سبک زندگی قابل درمان است.
معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت در خصوص نحوه اجرای پویش ملی سلامت در شهرهای بزرگ و شهرهای کوچکتر گفت: در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت ۱۰۰ درصد جمعیت تحت پوشش هستند. بیشترین مشکل در کلانشهرهایی مانند تهران، اصفهان، مشهد، شیراز و ... بوده است که البته از نظر تعداد غربالگری خیلی کارها کردند اما نسبت به جمعیت هدف باید گفت که شهرهای کوچک موفقتر بودهاند. البته بخشی از موضوع به شیوه و سبک زندگی مردم در شهرهای بزرگ هم وابسته است که به دلایل کاری میزان استقبال کمتر بوده است.
وی با اشاره به اینکه ۱۵ دی ماه پایان پویش است تصریح کرد: البته اینگونه نیست که خدمات غربالگری دیابت و فشارخون تنها محدود به همین پویش بوده باشد بلکه این خدمات در تمام روزهای سال و برای تمام گروههای سنی وجود دارد اما در این پویش به شکل ویژه اجرا شد و از طرفی برای افراد بالای ۳۰ سال خدمت پیشگیری از سکتههای قلبی و عروقی را داریم که به شکل فعال ارائه میشود. برای افراد بین ۱۸ تا ۳۰ سال نیز خدمات بدون تعیین خطر قلبی ارائه میشود. به طور کلی نوع محاسبه و غربالگری فشارخون و دیابت در هر گروه سنی متفاوت است اما اجرایی میشود.
به گزارش ایسنا، مهدوی در پایان با بیان اینکه اجرای این پویش کار چندان راحتی نبود اضافه کرد: اندازهگیری قندخون به راحتی فشارخون نیست چرا که لازم است افراد ناشتا باشند و خب باعث میشد محدودیت زمانی داشته باشیم.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید
5 نظر
ف
۱۴ دی ۱۴۰۲ - ۲۳:۳۰
خیلی ازین امار متاسفانه فیک هست من خودم شبکه بهداشتیم
رویا
۱۴ دی ۱۴۰۲ - ۲۰:۵۰
مامای مطب من صبح ها در مرکز بهداشت کار میکنه و میگه بخاطر عدم وجود امکانات به ما دستور دادند بصورت فیک اطلاعات بیماران صوری را ثبت کنیم
پاسخ پالنا: قطعا در فعالیتهای این دولت کاستیهای فراوان وجود دارد که مطالعه گزارشها و یادداشتهای اختصاصی پالنا، گویای نگاه این پایگاه خبری تخصصی به موضوعات حوزه سلامت و جامعه پزشکی کشور است. پالنا از انتشار نظرات منتقدانه استقبال میکند
ناشناس
۱۴ دی ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۲
من همان کسی هستم که گفتم بلندگوی دولت شده اید. پاسخ شما به آن مخاطب دیگرتان دو نکته داشت یک اینکه گفته اید خبر رسمی یک مقام رسمی را منتشر کرده اید. این ادعا کاملا درست است و در کنار عدم زیرسوال بردن این پویش توسط شما به معنی جانبداری شما از دولت است. مثلا اگر شما روز و شب از واکسنهای تولید داخل خبر منتشر کنید و حقیقت آن را زیرسوال نبرید شما بلندگوی دولت هستید. دوم اینکه به طرز کبک گونه ای به ممکن بودن ثبت فشارخون سی میلیون نفر اشاره کرده اید و نفوذ شبکه بهداشت را گواه آن دانسته اید. اساتید معظم اگر شبکه بهداشت چنین قدرتی داشت که دیگر نیاز به این پویشها نبود بلکه خود مردم به طور منظم برای سلامتی خود به شبکه بهداشت مراجعه میکردند!! خوب است که از پشت لپ تاپ ها بلند شوید و یک مطالعه میدانی کوچک انجام دهید ببینید چندنفر در پویش فشارخون شرکت کرده اند. به جای اینکه هر روز آمار دیتاهای فیک را اعلام کنید، آمار تعداد پویش را اعلام کردید. بسیاری از پرسنل در فضای مجازی داد زدند که ما داریم دیتای فیک ثبت میکنیم اما شما ترجیح دادید با ژست رسانه بودن و بی طرف بودن، طرف دولت باشید.
پاسخ پالنا: درود بر شما🌹 همانطور که ملاحظه میفرمایید ما نظرات مخالف خودمان را هم منتشر میکنیم. اما اگر شما اصرار دارید که نظرات مخالف شما را منتشر نکنیم، در عین احترام به شما، از انجام این مورد معذوریم ضمنا اگر برداشت شما از پنج سال فعالیت صددرصد مستقل پالنا، حمایت از دولت است، اصراری به تغییر نظرتان نداریم ولی عرض میکنیم که این نظر اکثریت قریب به اتفاق همراهان و مخاطبان پالنا نیست. و ای کاش که خودتان را هم معرفی میکردید. با این وجود همچنان به نظر و همراهیتان با این پایگاه خبری (به تعبیر شما حامی دولت) تشکر میکنیم
ناشناس
۱۴ دی ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۵
سلام این تعداد سی و دومیلیون آنقدر عجیب هست که مخاطب حق دارد اعتراض کند که هر خبری را منتشر نکنید با درنظر گرفتن کودکان هم یعنی ۴۰درصد جمعیت کشور را غربالگری کرده اند این بیشتر شبیهه طنز هست تا واقعیت پس به اعتراض حق بدهید
پاسخ پالنا: دوست عزیز سلام در «پاسخ پالنا» به کامنت قبلی، توضیحات کاملی داده شد. اما به جهت احترام به نظر شما، در ارتباط با این خبر خاص هم توضیحاتی ارائه میکنیم: اولا این خبر را خبرگزاری رسمی ایسنا از قول یک مقام رسمی یعنی معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت منتشر کرده و پالنا صرفا آن را با ذکر منبع، بازنشر نموده است. بنابراین اگر انتقادی به آنچه گفته شده وارد است، گوینده مطالب و خبرگزاری منبع باید پاسخگو باشند. دوم اینکه ما معتقدیم برای نقد یک کلام، نخست باید آن را شنید. اگر این گفتهها منتشر نشوند، چه کسی و چگونه باید به آنها پاسخ بدهد؟؟ سوم اینکه برخلاف نظر جنابعالی، کسانی که با شبکه بهداشت کشور (که حتی در دورافتادهترین روستاها حضور دارد) آشنایی دارند، معتقدند که رسیدن به چنین آمارهایی به هیچ وجه دور از دسترس نیست. و چهارم اینکه شاید شما و بسیاری دیگر معتقد باشید که اتفاقا دور از دسترس است و یا اگر هم در دسترس باشد، دولت فعلی چنین کاری را انجام نداده و یا توان انجامش را ندارد. بسیار خوب. ما اصل خبر را به شما رساندیم (با تشکر از همکاران سختکوشمان در بخش گردآوری اخبار) حالا شما نقدش کنید. برداشت ما این است که وظیفه رسانه، چیزی جز این نیست. با تشکر از توجه شما به پالنا سردبیر
ناشناس
۱۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۸
پالنا چه زود تبدیل به بلندگوی دولت شد
پاسخ پالنا: البته این نظر شماست و «محترم»، اما «صحیح» نیست. چراکه اگر شما مخاطب پالنا بوده باشید، میدانید که مطالب پالنا به چند دسته تقسیم میشوند: دسته اول، اخبار، گزارشها و یادداشتهای «تولیدی و اختصاصی پالنا» دسته دوم، «یادداشتهای وارده به پالنا» که عموما توسط پزشکان و فعالان جامعه پزشکی به رشته تحریر درآمده و برای انتشار در اختیار پالنا گذاشته میشوند. و دسته سوم، «اخبار دیگر رسانهها» که جهت اطلاع مخاطبان پالنا «بازنشر» شده و در بسیاری مواقع، همین اخبار، دستمایه تهیه گزارش یا یادداشتهایی در پاسخ و واکنش به مطالب مطروحه میشوند. با این مقدمه، دو سوال از شما میپرسیم: اولا آیا خواندن و مطلع شدن از نظرات مدیران دولتی (با این فرض که حرفشان صحیح هم نباشد) برای یک فعال یا علاقمند به موضوعات صنفی ضروری نیستند؟ و آیا بازنشر آنها، مصداق «بلندگویی دولت» است؟ و دوم اینکه کدامیک از محتواهای تولیدی پالنا را مصداق «بلندگویی دولت» میدانید؟ بهرحال این توضیح را جهت تنویر افکار عموم مخاطبان و همراهان عزیز پالنا ضروری دیدیم. از بذل توجه شما متشکریم سردبیر پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)