ویروسی که آمار مراجعه کودکان به بیمارستان ها را افزایش داده است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، هرچند در فصل جاری هنوز مسئولی اپیدمی یا طغیان این ویروس را تأیید نکرده است اما موارد مراجعه به مراکز درمانی با علائمی شبیه روتاویروس در کشور کم نبوده است.

ویروسی که کودکان را سخت‌تر مبتلا می‌کند

مینو محرز متخصص بیماری‌های‌عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در این خصوص گفت: روتاویروس ویروسی است که عامل بروز اسهال است و کودکان را سخت‌تر مبتلا می‌کند و تب از دیگر علائم آن است که در برخی کودکان طولانی‌تر می‌شود و دیرتر پایین می‌آید یا قطع می‌شود.

فصل بیماری‌های ویروسی است

وی افزود: الان فصل بیماری‌های ویروسی است و این بیماری‌ای که چند هفته‌ای است شایع شده، روتاویروس است. البته ما ویروس‌های آنفلوآنزا و کرونا را هم در این فصل داریم و هر دوی اینها می‌توانند در کنار علائم تنفسی، علائم گوارشی هم داشته باشند و اسهال، یکی از این علائم است. ولی روتاویروس‌ تمایل بیشتری به ایجاد مشکل در دستگاه گوارش دارد؛ بنابراین این ویروسی که مدتی است اینقدر شایع شده و بیشتر هم کودکان را درگیر می‌کند "روتاویروس" است.

روتاویروس واکسن دارد اما...

در ایران هنوز برنامه واکسیناسیون کشوری روتاویروس وجود ندارد. البته مهرماه امسال بود که بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت خبر داد 2 واکسن روتاویروس و پنوموکوک که در سال۱۳۹۳ تصویب شدند تا دهه فجر۱۴۰۲ و برای نخستین بار تولید می‌شود.

محرز در این خصوص گفت: در ایران فعلا برنامه واکسیناسیون کشوری روتاویروس نداریم اما خود والدین می‌توانند آن را به‌صورت آزاد برای کودکان تزریق کنند و مشکلی ندارد.


دوره طولانی یک بیماری

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: دوره این بیماری ویروسی مقداری طولانی است و همانطور که گفتم، علائم و دوره آن در کودکان سخت‌تر است و گاهی شدید هم می‌شود. به همین دلیل توصیه سازمان جهانی بهداشت این است که واکسن‌اش تزریق شود. اگر هم کودکی واکسن نزده و علائم تب "تبی که قطع نمی‌شود" و اسهال دارد، والدین حتما او را نزد پزشک ببرند. البته این بیماری درمان خاصی ندارد چون ویروسی است. ولی هرچه زودتر پیش پزشک ببرند که به مراحل پیشرفته نرسد، دوره‌اش معمولا کوتاه‌تر می‌گذرد.

روتاویروس کشنده است؟

وی در پایان اضافه کرد: روتاویروس‌ یک عفونت ویروسی است و اگر تشدید شود و مراجعه به پزشک صورت نگیرد، می‌تواند مرگبار هم باشد، اما در مجموع این بیماری مرگ‌ومیر بالایی در کشور ما ندارد. چون سیستم بهداشتی کشور با نحوه مقابله با این بیماری آشناست.  روزنامه همشهری

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.