تفاوت درآمد پزشکان و پرستاران در کشور و خارج از کشور چقدر است؟
یکی از عوامل مهم در مهاجرت پزشکان و پرستاران از ایران اختلاف قابلتوجه در درآمد و سطح زندگی بین ایران و کشورهای مقصد است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت متوسط درآمد سالانه یک پزشک در ایران در سال ۲۰۱۹ حدود ۱۰هزار دلار بوده است که در مقایسه با متوسط درآمد سالانه یک پزشک در آمریکا که حدود ۲۹۴هزار دلار، در انگلستان حدود ۱۳۶هزار دلار، در کانادا حدود ۲۵۸هزار دلار، در استرالیا حدود ۲۰۷هزار دلار و در آلمان که حدود ۱۱۱هزار دلار بوده است، بسیار کمتر است.
همچنین متوسط درآمد سالانه یک پرستار در ایران در سال ۲۰۱۹ حدود ۳هزار دلار بوده است که در مقایسه با متوسط درآمد سالانه یک پرستار در آمریکا که حدود ۷۳هزار دلار، در انگلستان حدود ۴۰هزار دلار، در کانادا حدود ۵۹هزار دلار، در استرالیا حدود ۶۵هزار دلار و در آلمان که حدود ۴۷هزار دلار بوده است، بسیار کمتر است.
این اختلاف در درآمد با توجه به تورم و کاهش ارزش پول ملی باعث میشود که پزشکان و پرستاران ایرانی از سطح زندگی پایینتری نسبت به همتایان خود در کشورهای دیگر برخوردار باشند. برای مثال بر اساس شاخص قدرت خرید، یک پزشک در ایران میتواند از ۱۰درصد قدرت خرید یک پزشک در آمریکا برخوردار باشد. این در حالی است که هزینههای زندگی در ایران در سالهای اخیر بهشدت افزایش یافته است. دنیای اقتصاد
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید
2 نظر
m
۲۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۱
این عدد و ارقام درست نیست😐
ناشناس
۲۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۱
حضرات میگن درامد دلاری اونا رو با درامد ریالی خودتون مقایسه نکنین بقیه رشته هام این وسط میگن مگه ما زحمت نکشیدیم؟!!!! عزیزان باید توجه کنن قرار نیس حقوق همه با هم مساوی باشه. چنین دیدگاهی میشه همون کشورای کمونیستی که وضعیت رضایت و رفاه مردمشون از ازل تا ابد مشخص بوده. چون ذاتا خلاف عدالته. دوما حتی اگه ما درامد رو ریالی در نظر بگیریم اختلاف درامد معقول بین پزشکی که زندگیشو گذاشته پای درس و بعد از ۱۲ تا ۱۵ سال تحصیلات دانشگاهی میرسه به نقطه صفر درامدزایی با بقیه مشاغل به هیچ وجه رعایت نشده. حتی با احتساب ریال به عنوان واحد درامد الان نزدیک ده ساله که تعرفه پزشکی هر سال داره عقب میره و پیشرفت متناسب نداشته و در واقع از بقیه مشاغل به شدت عقب مونده این عقب موندگی بیشتر از بقیه مشاغل بوده و باعث شده پزشکی صرفه اقتصادی و منطقی نداشته باشه حتی تعرفه با رشد دیه رسمی کشور هم نمیخونه نتیجه شده ورشکستگی کل سیستم درمان به صورت کمپلت باهم واقعا عجیبه همه سیاست گذاران خوابن یا خودشونو زدن به خواب و اجازه میدن یه سیستم به طور کلی چه دولتی چه خصوصی غرق بشه واقعا احتمال عمدی بودن و نفوذ رو خیلی بالا برده