مصرف لبنیات بیشتر به خواب بهتر کمک می کند
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: مصرف لبنیات بیشتر به خواب بهتر کمک می کند، توصیه می شود به جای مصرف قرص های خواب آور که مضرات زیادی برای انسان داشته و پس از مدتی در صورت قطع مصرف بدون مصرف آنها به خواب نمی روید خود را به مصرف یک لیوان شیر یا ماست یک ساعت قبل از به رختخواب رفتن عادت دهید تا علاوه بر حفظ سلامتی تان خواب خوبی داشته باشید.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، احمد اسماعیل زاده با بیان اینکه کمبود خواب با بسیاری از پیامدهای منفی سلامت جسمی و روانی مرتبط است گفت: درواقع کیفیت خواب یکی از مسائل مهم بهداشت عمومی جهانی در نظر گرفته می شود، بنابراین بسیاری از مردم به دنبال درمان های خانگی ساده برای بهبود کیفیت الگوی خواب خود هستند.
وی افزود: نوشیدن یک لیوان شیر گرم قبل از خواب از نسل های پیشین تاکنون به عنوان راهی برای ایجاد آرامش، تسکین اضطراب و تسهیل خواب متداول بوده است، تریپتوفان یک اسید آمینه است که در انواع غذاهای حاوی پروتئین یافت می شود و نقش مهمی در تولید انتقال دهنده عصبی به نام سروتونین ایفا می کند، سروتونین خلق و خو را تقویت می کند، باعث آرامش می شود و به عنوان پیش ساز در تولید هورمون ملاتونین عمل می کند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: ملاتونین که به عنوان هورمون خواب شناخته می شود، توسط مغز ترشح شده و به تنظیم ریتم شبانه روزی ما کمک کرده و بدن را برای ورود به چرخه خواب آماده می کند، مصرف شیر و لبنیات به طور کلی باعث بهبود کیفیت خواب و تأثیر مثبت بر سلامت جسمی و روانی می شود، شیر و محصولات لبنی حاوی مقادیر قابل توجهی تریپتوفان هستند که در نهایت پیش ساز تولید ملاتونین است.
اسماعیل زاده گفت: آلفا-لاکتالبومین موجود در شیر دارای بالاترین میزان تریپتوفان در بین پروتئین های غذایی است که به طور معمول توسط انسان ها مصرف می شود، البته نکته مهم این است که هنگامی که غلظت گلوکز خون بالاست مقدار بیشتری از تریپتوفان از سد خونی مغزی عبور می کند و منجر به خواب بهتر می شود، بنابراین بهتر است برای خواب بهتر شیر یا ماست با کمی عسل یا ماست حاوی چند تکه میوه شیرین مثل خرما مصرف شود.
به گزارش وبدا وی در پایان خاطرنشان کرد: مصرف لبنیات بیشتر به خواب بهتر کمک می کند، توصیه می شود به جای مصرف قرص های خواب آور که مضرات زیادی برای انسان داشته و پس از مدتی در صورت قطع مصرف بدون مصرف آنها به خواب نمی روید خود را به مصرف یک لیوان شیر یا ماست یک ساعت قبل از به رختخواب رفتن عادت دهید تا علاوه بر حفظ سلامتی تان خواب خوبی داشته باشید.
وی افزود: نوشیدن یک لیوان شیر گرم قبل از خواب از نسل های پیشین تاکنون به عنوان راهی برای ایجاد آرامش، تسکین اضطراب و تسهیل خواب متداول بوده است، تریپتوفان یک اسید آمینه است که در انواع غذاهای حاوی پروتئین یافت می شود و نقش مهمی در تولید انتقال دهنده عصبی به نام سروتونین ایفا می کند، سروتونین خلق و خو را تقویت می کند، باعث آرامش می شود و به عنوان پیش ساز در تولید هورمون ملاتونین عمل می کند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: ملاتونین که به عنوان هورمون خواب شناخته می شود، توسط مغز ترشح شده و به تنظیم ریتم شبانه روزی ما کمک کرده و بدن را برای ورود به چرخه خواب آماده می کند، مصرف شیر و لبنیات به طور کلی باعث بهبود کیفیت خواب و تأثیر مثبت بر سلامت جسمی و روانی می شود، شیر و محصولات لبنی حاوی مقادیر قابل توجهی تریپتوفان هستند که در نهایت پیش ساز تولید ملاتونین است.
اسماعیل زاده گفت: آلفا-لاکتالبومین موجود در شیر دارای بالاترین میزان تریپتوفان در بین پروتئین های غذایی است که به طور معمول توسط انسان ها مصرف می شود، البته نکته مهم این است که هنگامی که غلظت گلوکز خون بالاست مقدار بیشتری از تریپتوفان از سد خونی مغزی عبور می کند و منجر به خواب بهتر می شود، بنابراین بهتر است برای خواب بهتر شیر یا ماست با کمی عسل یا ماست حاوی چند تکه میوه شیرین مثل خرما مصرف شود.
به گزارش وبدا وی در پایان خاطرنشان کرد: مصرف لبنیات بیشتر به خواب بهتر کمک می کند، توصیه می شود به جای مصرف قرص های خواب آور که مضرات زیادی برای انسان داشته و پس از مدتی در صورت قطع مصرف بدون مصرف آنها به خواب نمی روید خود را به مصرف یک لیوان شیر یا ماست یک ساعت قبل از به رختخواب رفتن عادت دهید تا علاوه بر حفظ سلامتی تان خواب خوبی داشته باشید.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید
3 نظر
آرین نژاد
۱۷ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۶
در مورد خواب موضوع پیچیده تر از این بیانات است . اساسا اختلال خواب به هیچ عنوان با شیر و ماست و دوغ برطرف نمیشود . اساسا مواد غذائی کلسیم دار کمی خواب آور هستند ولی در حدی نیستند که اختلال خواب را درمان کنند. اختلال خواب را روانپزشک باید فالو و درمان کند.
اردوان بهرامی
۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۹:۳۴
اختلاف نظرهایی درخصوص سودبخش بودن مصرف لبنیات در انسان بعد از دوره شیرخوارگی وجود دارد از جمله احتمال افزایش پوکی استخوان!! مطالعاتی بین جمعیت های گیاه خوار و همه چیزخوار انجام شده و به این اختلافات دامن زده است. تئوری اثبات نشده ای نیز درمورد اثر پروتئین های موجود در لبنیات بر اسیدیته خون و تسریع پوکی استخوان وجود دارد. بعد از تغییر نظر رفرنسهای علمی درخصوص ارتباط مصرف کلسترول و افزایش کلسترول خون اینگونه اختلافات بیشتر شده اند
ناشناس
۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۸
والا لبنیات ک الان در بازار هست بجز افزایش علایم حساسیت چیزی نداره چ برسه خواب راحت