سلامت بیمار چیزی نیست که به اعتقادات یا شیوه پوشش او گره بخورد
رئیس سازمان غذا و دارو گفته از این پس سهمیه دارویی داروخانهها با توجه به وضع حجاب در آنها تعیین میشود. هادی اخوتپور رئیس شورای عالی داروخانههای ایران میگوید هنوز هیچ دستورالعملی نیامده، اما اگر منظور حجاب بیمارها باشد، چنین کاری شدنی نیست و وظیفه داروخانه، عرضه دارو به بیمار مستاصل است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، موضوع اولویت حجاب بر درمان یک بار دیگر با اظهارات رئیس سازمان غذا و دارو به رسانه ها کشیده شده است.
حیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو از ابلاغ دستورالعمل مربوط به حجاب به داروخانهها خبر داده و گفت: حجاب و رعایت هنجارها در تعیین سهمیه دارویی داروخانهها نقش دارد و اگر "تذکر تاثیری نداشته باشد موارد بازدارنده در خصوص داروخانه متخلف اجرا میشود."سهمیه دارویی داروخانهها با توجه به وضع حجاب در آنها تعیین میشود.
حیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو از ابلاغ دستورالعمل مربوط به حجاب به داروخانهها خبر داده و گفت: حجاب و رعایت هنجارها در تعیین سهمیه دارویی داروخانهها نقش دارد و اگر "تذکر تاثیری نداشته باشد موارد بازدارنده در خصوص داروخانه متخلف اجرا میشود."سهمیه دارویی داروخانهها با توجه به وضع حجاب در آنها تعیین میشود.
هادی اخوتپور رئیس شورای عالی داروخانههای ایران در این خصوص گفت: هنوز هیچ دستورالعملی در این زمینه به دست آنها نرسیده و اگر منظور رئیس سازمان حجاب بیماران و مراجعه کنندگان به داروخانهها باشد چنین کاری از داروخانه دارها ساخته نیست چرا که وظیفه آنها تنها "ارائه دارو به بیمار مستاصل است".
هنوز هیچ دستورالعملی در مورد حجاب در داروخانهها دریافت نکردیم
وی در خصوص موضوع ارزشیابی داروخانهها جهت دریافت سهمیه دارویی گفت: چیزی تحت عنوان ارزشیابی داروخانهها وجود دارد که شامل بررسی وضعیت، اموال، یخچال ها، دمای داروخانه، ثبت درست بارکد داروها و فاکتورهایی از این دست است. این ارزشیابی به منظور تخصیص سهمیه دارویی انجام میشود و هر یک از این موارد ضریب متفاوتی دارند و داروخانهها بر اساس امتیازی که میگیرند سهمیه دارویی دریافت میکنند.
هیچ جای دنیا برای ارائه درمان از دین و اعتقادات بیمار سوال نمیکنند
رئیس شورای عالی داروخانههای ایران در خصوص موضوع ارزشیابی بر اساس پوشش مراجعه کننده به داروخانه گفت: در عرف دنیا هیچ وقت چنین چیزی برای درمان وجود نداشته و هیچ کس هویت، دین یا اعتقادات فرد را برای درمان نمیپرسد. سلامت بیمار چیزی نیست که به اعتقادات یا شیوه پوشش او گره بخورد.
اخوت پور در خصوص احتمال اجرای طرح جدید برای پرسنل داروخانه گفت: در بخشنامهای که دو سال پیش صادر شد یک سری استانداردهای پوششی برای کارکنان داروخانه در نظر گرفته شده بود. برای مثال پزشک داروخانه باید روپوش سفید تمیز همراه با اتیکت داشته باشد و کارکنان غیر داروساز، روپوش رنگی تمیز بپوشند. همه اینها در ارزشیابی ملاک بود و تا الان در مساله پوشش پرسنل تاکیدی بر حجاب نبود و تاکید اصلی بر تمیزی و تمایز پزشک داروساز با سایر پرسنل بود.
وی در خصوص نحوه ارزشیابی و تخصیص سهمیه دارویی اظهار کرد: خیلی از داروها ممکن است در کشور به تعداد مکفی نباشد یا در مواردی ما میخواهیم پوشش داروخانههای کشور برای ارائه نوع خاصی از دارو بیشترین برد را داشته باشد. به این ترتیب اگر یک داروخانهای بگوید برای مصرف یک سال میخواهد یک دارو را خریداری کند، جلوی چنین خریدی گرفته میشود چون در این صورت انبار تخلیه میشود.
رئیس شورای عالی داروخانههای ایران به "پلن معاونتی" اشاره کرد و گفت: در این پلن هر دارویی که وارد شرکتها میشود، موجودی آن به معاونت غذا و دارو اعلام میشود و در آنجا بر اساس برخی فاکتورها نظیر میزان خرید قبلی، میزان فروش، نوع فروش بر اساس بیمهای یا غیر بیمه ایو وضعیت فیزیکی داروخانه به داروخانهها امتیاز و نسبت به میزان امتیاز، سهمیه داده میشود. برای مثال داروخانهای که فروش بیشتری به بیماران بیمهای داشته باشد، سهمیه بالاتری دریافت میکند، در همین فرآیند، نوع پوشش هم بررسی میشود و خرده امتیازی دارد.
اخوت پور گفت: "بازرسان سازمان غذا و دارو" مسئول ارزشیابی داروخانهها هستند، اما گاها بیمههای نیروهای مسلح، تامین اجتماعی و بیمه سلامت هم گزارشهای بازرسی خود را به سازمان میدهند. اما تصمیم گیرنده نهایی کارشناس سازمان غذا و داروست که زیر نظر دانشگاههای علوم پزشکی است.
اگر هدف رئیس سازمان غذا و دارو از رعایت حجاب، بیمار باشد، عملا تذکر امکان پذیر نیست
وی افزود: اظهار نظر اخیر محمد حیدری رئیس سازمان غذا و دارو به گونهای مطرح شده که گویا هدف بیمار و مراجعه کننده است. اگر چنین چیزی باشد ما عملا این امکان را که به بیمار بگوییم حجابش را رعایت کند نداریم. فرض کنید یک بیمار مستاصل به دنبال داروست. در چنین وضعیتی وظیفه ما ارائه دارو به این فرد است.
رئیس شورای عالی داروخانههای ایران گفت: یک زمانی بحث عدم ارائه خدمات به بیماران و مراجعه کنندگان بی حجاب مطرح شد و "کارشناسان شبکه بهداشت شهرستانها" این درخواست را مطرح کرده بودند. نامههای مشابهی به اصنافی نظیر لباس فروشیها زده شده بود اما موضوع درمان صنفی نیست و ما فقط از دانشگاه دستور میگیریم، مواردی داشتیم که بعضی از داروخانهها به خاطر اینکه پرسنل حجاب نداشتند تذکر گرفتند و حتی پلمب شدند، اما این اقدام از طرف سازمان غذا و دارو یا دانشگاه نبود بلکه اماکن به طور مستقیم اقدام به پلمب کرده بود و هیچ ارتباطی با ارزشیابیهای سازمان غذا و دارو نداشت. رویداد۲۴
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید