فوت سالانه ۱۲۰۰ کودک با بیماری پنومونی
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به تعداد بالای موارد بستری به خاطر عفونتهای تنفسی با پنوموکوکی در کودکان گفت: این بیماری سبب مرگ حدود هزار و ۲۰۰ کودک در کشور بوده است که با ورود این واکسن به چرخه واکسیناسیون عمومی میتوانیم شاهد کاهش تعداد موارد بستری و مرگ و میر نوزادان و کودکان در کشور باشیم.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدرضا سهرابی با اشاره به تعداد بالای موارد بستری به خاطر عفونتهای تنفسی با پنوموکوکی در کودکان گفت: این بیماری سبب مرگ حدود هزار و 200 کودک در کشور بوده است که با ورود این واکسن به چرخه واکسیناسیون عمومی میتوانیم شاهد کاهش تعداد موارد بستری و مرگ و میر نوزادان و کودکان در کشور باشیم.
پوشش بالای 99 درصد واکسیناسیون در کشور
وی افزود: پوشش واکسیناسیون کشور بالای 99 درصد است، این پوشش بالا را مرهون نظام شبکه بهداشت هستیم که در دورترین نقاط هم ارائه خدمات میدهند و برنامههایشان فقط واکسیناسیون نیست و موضوعات دیگر همچون مراقبتهای مادر و نوزاد، سلامت روان، تغذیه، بهداشت محیط، دندانپزشکی و... نیز در خانههای بهداشت و مراکز خدمات جامع سلامت به هموطنان ارائه میشود.
تعداد دوزهای تزریقی واکسن پنوموکوک
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: این سبد واکسیناسیون در زمانهای مختلف بسته به شرایط کشور تکمیلتر میشود به طوری که در آینده نزدیک شاهد ورود واکسن روتاویروس در سبد واکسیناسیون خواهیم بود، نحوه تزریق واکسن پنوموکوک به صورت سه نوبتی است و اولین دوز آن در دوماهگی، یادآور اول در چهارماهگی و یادآور دوم در دوازده ماهگی برای کودکان تزریق میشود.
بیماریهای تنفسی اولین علت مرگ و میر در نوزادان
سهرابی در خصوص افزوده شدن واکسن پنوموکوک به سبد واکسیناسیون نوزادان گفت: هر کشوری بر اساس بیماریهای شایعی که دارد، سبدی از واکسنها را برای گروههای سنی مختلف در نظر میگیرد. در دهه 60 بالاترین آمار مرگ و میر در گروه نوزادان و کودکان اول از بیماری اسهال بود و دومین علت بیماریهای تنفسی بوده است. با بهبود وضعیت سلامت و ارائه خدمت درمناطق محروم اولین علت اول مرگ و میر را کنترل کردیم و بیماریهای تنفسی به رتبه نخست مرگ و میر تبدیل شدند.
وی در پایان اضافه کرد: هنوز هم کشور ما با بیماریهای تنفسی درگیر است، در گروه سنی نوزادان و کودکان یکی از اصلیترین علتهای مرگ و میر همین بیماریهای تنفسی است که خوشبختانه برای پنومونی «ذاتالریه» واکسن وجود دارد اما به صورت سراسری در چرخه واکسیناسیون قرار نداشت که با برنامههای وزارت بهداشت از سال گذشته به صورت پایلوت در دو استان تزریق آن صورت گرفت و از روز شنبه 13 مردادماه 1403 تزریق آن به صورت سراسری آغازشد. روزنامه ایران
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید