برنامه های دکتر ظفرقندی برای نمایندگان قانع کننده نیست
پزشکان و قانون: عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با پالنا گفت: «جمع بندی کمیسیون این است که برنامه های ارائه شده ازسوی دکتر ظفرقندی قانع کننده نبود.»
«سید محمد پاک مهر» ضمن اشاره به گزارش مرکز پژوهش های مجلس درخصوص برنامه های وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان، تصریح کرد: «به نظر می رسد برخی برنامه ها ماهیت شعارگونه دارد و برخی نیز توجه کافی به ظرفیت و رسالت وزارت بهداشت را نداشته یا به نقش دیگر دستگاه های اجرایی و نهادهای بالادستی توجه کافی نشده است.»
وی افزود: «طولانی بودن برنامه، کلی گویی و نگارش غیرعملیاتی از دیگر ملاحظات برنامه دکتر ظفرقندی است. آیا میتوان یک چهره سیاسی و کاملاً جناحی را به رهبری نظام سلامت منصوب کرد؟ آیا چنین اقدامی معامله با سلامت مردم نخواهد بود؟ آیا بهداشت، درمان، دارو، تجهیزات پزشکی و آموزش پزشکی را باید به پای سیاستبازیهای جناحی بسوزانیم؟»
پاک مهر با اشاره به اهمیت بالای وزارت بهداشت گفت: «یکی از وزارتخانههای کلیدی که در حوزه نظام سلامت فعالیت میکند، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. این وزارتخانه نقش بسیار مهمی در تأمین سلامت جامعه ایفا میکند و همان طور که در روایتهای دینی آمده، سلامت و امنیت از نعمتهای بزرگ زندگی انسانها هستند.»
وی افزود: «آقای دکتر ظفرقندی ریاست دانشگاه تهران و ریاست سازمان نظام پزشکی را در کارنامه خود دارند. وقتی به عملکرد ایشان نگاه میکنیم، متوجه میشویم که علاوه بر تخصص ایشان در حوزه سلامت به عنوان جراح عروق، وزن و تأثیرگذاری ایشان در مسائل سیاسی و جناحگرایی نیز قابل توجه است. ایشان به عنوان دبیرکل جامعه انجمن اسلامی پزشکان، بیانیههای متعددی صادر کردهاند و مواضع مشخصی در حوزههای مختلف از خود نشان دادهاند.»
پاک مهر ادامه داد: برای مثال، مواضع ایشان در خصوص مسائل بسیاری از جمله آنچه در سوریه اتفاق افتاد، دوران شیوع کرونا، انتخابات و مواردی که به زمان ریاست ایشان بر سازمان نظام پزشکی بازمیگردد، قابل بررسی و تأمل است. یکی از موارد خاصی که باید مورد توجه قرار گیرد، نامهای است که ایشان به بشار اسد ارسال کردند. تمامی این مسائل نشان میدهند که ایشان در جریانات مختلف مواضع مشخصی داشتهاند و در برخی موارد نیز حمایتهایی از جریانهای مختلف به عمل آوردهاند. تا کنون نیز هیچ گونه اعلام پشیمانی از ایشان نسبت به این مواضع مشاهده نشده است.»
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تاکید کرد: «به باور من، برای این وزارتخانه حساس، انتظار داریم یک چهره غیرسیاسی معرفی شود. تعجب من از فشاری است که در حوزه سیاسی وجود داشته تا این گزینه مطرح شود. اگر نگاهی به مدیریت سازمان نظام پزشکی در دوران تصدی ایشان داشته باشیم، میبینیم که مواضع و بیانیههایی که به عنوان دبیرکل جامعه انجمن اسلامی پزشکان صادر شدهاند، تقریباً سازمان نظام پزشکی را به سازمانی مخالف نظام تبدیل کردهاند. آیا ممکن است فردا روزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز به همین سرنوشت دچار شود؟»
پاک مهر گفت: «ما نمیتوانیم با سلامت و بهداشت مردم معامله کنیم. نظام سلامت کشور شامل مراکز جامع سلامت روستایی و شهری، بیمارستانها، طرحهای دارویی، نظام ارجاع پزشک خانواده و پایگاههای اورژانس است که همه از اهمیت اورژانسی برخوردارند. یک فرد که صرفاً به سیاست بپردازد نمیتواند به صورت موثر در حوزه بهداشت و درمان فعالیت کند.»
وی تاکید کرد: «بحث سلامت مردم، درمان، دارو، تجهیزات پزشکی، آموزش پزشکی و پژوهش در حوزه نظام سلامت، نمیتوانیم اجازه دهیم که این امور به پای فعالیتهای سیاسی و جناحی قربانی شوند. چنین اقداماتی به معنای معامله با سلامت مردم خواهد بود. بنابراین، انتظار داریم برای وزارتخانهی حساس و کلیدی همچون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، چهرهای غیرسیاسی معرفی شود.»
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید