مرگ ۱۴۴ زائر در اربعین امسال
جانشین مدیریت بحران سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: در اربعین حسینی امسال ۱۴۴ زائر اباعبدالله الحسین علیه السلام فوت شدند که علت اصلی بیشتر فوتیها تصادف بوده است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، رضا حاج منوچهری" با اشاره به خدمات سازمان پزشکی قانونی به زائران اربعین گفت: در طی مراسم اربعین امسال ۱۴۴ متوفی به این سازمان ارجاع شدند که از این تعداد ۵۰ نفر زن و ۹۴ نفر مرد بودند همچنین ۱۷ نفر از این افراد هم در کشور عراق فوت کردند که پیکر آنها به کشور منتقل شد، از مجموع ۱۴۴ متوفی، ۱۰۶ نفر ایرانی، ۵ نفر افغانستانی و ۳۳ نفر از اتباع پاکستان بودند.
وی به فوت ۲۸ زائر در حادثه اتوبوس حامل زائران پاکستانی در دهستان دهشیر شهرستان تفت استان یزد در تاریخ ۳۰ مرداد اشاره کرد و افزود: پنج زائر پاکستانی دیگر نیز در حوادث دیگر فوت کردند، علت ۱۱۹ فوتی، تصادف و علت درگذشت مابقی موارد حوادثی از قبیل برق گرفتگی، سوختگی و سکته قلبی بوده است.
وی به فوت ۲۸ زائر در حادثه اتوبوس حامل زائران پاکستانی در دهستان دهشیر شهرستان تفت استان یزد در تاریخ ۳۰ مرداد اشاره کرد و افزود: پنج زائر پاکستانی دیگر نیز در حوادث دیگر فوت کردند، علت ۱۱۹ فوتی، تصادف و علت درگذشت مابقی موارد حوادثی از قبیل برق گرفتگی، سوختگی و سکته قلبی بوده است.
جانشین مدیریت بحران سازمان پزشکی قانونی کشور ادامه داد: در مدت اجرای طرح سازمان پزشکی قانونی در خدمترسانی به زوار اربعین که از ۱۵ مرداد آغاز و تا هشتم شهریور ادامه داشت، ۵۱۷ نفر مصدوم نیز برای ارزیابی صدمات و تعیین خسارت به پزشکی قانونی مراجعه داشتند.
مطابق اعلام سازمان پزشکی قانونی کشور سال گذشته در مجموع ۱۹۹ جواز دفن «۱۲۸ مرد و ۷۱ زن» توسط پزشکی قانونی صادر شد که از این تعداد ۱۴۸ نفر بر اثر تصادف و بقیه به دلایلی همچون بیماری های قلبی، برق گرفتگی و غرق شدگی جان خود را از دست دادند.
پیش از این نیز جانشین مدیریت بحران سازمان پزشکی قانونی کشور با اشاره به آماده باش تیمهای عملیات پزشکی قانونی از ۱۵ مرداد تا ۸ شهریور، گفته بود: پزشکی قانونی با توجه به وظایف ذاتی خود در معاینه و تعیین صدمات و خسارت مصدومان و نیز شناسایی و تعیین هویت و علت فوت متوفیات یکی از اعضا و ارکان اصلی مدیریت بحران در کشور است به همین دلیل در حوادث و بحران ها حضوری فعال دارد.
در این ایام کشیکها برای مواجهه با هرگونه مخاطرات انسانی در ادارات کل سیستان و بلوچستان «مبادی ورودی در مرزهای میرجاوه و ریمدان» آذربایجان غربی «مرز تمرچین» کردستان «مرز باشماق» کرمانشاه «مرز خسروی» ایلام «مرز مهران» و خوزستان «مرزهای چذابه و شلمچه» فعال بودند و علاوه بر این ادارات کل پزشکی قانونی استانهای آذربایجان شرقی، اصفهان، خراسان رضوی، گیلان و مازندران به عنوان استانهای معین با ظرفیت یک تیم عملیاتی ویژه و یک تیم آزمایشگاهی در حالت آماده باش هستند؛ ضمن آنکه ادارات کل پزشکی قانونی استانهای بوشهر، چهارمحال و بختیاری، زنجان، قم، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، مرکزی و همدان در مسیر تردد زائران نیز برای مواجهه با حوادث احتمالی آمادگی لازم را داشتند.
"عباس مسجدی آرانی" رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور هم ۲۴ مرداد در خصوص خدمات این سازمان در مراسم اربعین گفت: در این ایام خدمات پزشکی قانونی به ویژه در استانهای مرزی باید با سهولت و در سریع ترین زمان ممکن به مردم ارائه شود و هرجا به خدمات سازمان نیاز بود ضمن تکریم، امکان بهرهمندی از آن خدمت به راحتی و بدون معطلی برای مردم فراهم شود. مشرق نیوز
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید