قرار گرفتن تمامی بیمارستانهای مادر تهران بر روی گسلهای زلزله
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با انتقاد از اینکه بیمارستانهای تهران از نظر سازهای و ایمنی با مشکلات جدی مواجه هستند گفت: متاسفانه ۷۵ درصد بیمارستانهای قدیمی تهران بیش از ۵۰ سال عمر داشته و تمامی بیمارستان های مادر بر روی ۵ گسل بالقوه فعال قرار دارند که با کوچکترین عارضهای این سازهها در هم فرو میریزد؛ بودجه فعلی مستقل، نشاندار و کافی نیست و از کمیسیون بهداشت مجلس درخواست کردیم در بودجه سال آینده عددی را برای کل کشور در نظر بگیرند تا در فرآیند افزایش ایمنی و مقاومسازی بیمارستانها به صورت نشان دار پایدار باشد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا زالی با انتقاد از اینکه بیمارستانهای تهران از نظر سازهای و ایمنی با مشکلات جدی مواجه هستند گفت: متاسفانه 5 گسل بالقوه فعال در پایتخت وجود دارد که تمامی بیمارستان های مادر بر روی این گسل ها قرار دارند و با کوچکترین عارضه ای این سازه ها در هم فرو می ریزد البته مطالعه خوبی در سطح دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور برای وضعیت استحکام سازه ای بیمارستان ها انجام شده و عمر و قدمت برخی بیمارستان های کلانشهرها بسیار بالا بوده و استهلاک و مواردی از این قبیل جزو مسائل مبتلا به است.
وی افزود: در سالهای اخیر فرآیند جایگزینی تختهای فرسوده با تخت های جدید بیمارستانی در دستور کار وزارت بهداشت بوده و این مهم در کشور هم به عنوان جریان جدید در حال پیگیری است البته با توجه به اینکه در پایتخت به طور مشخص بخش عمده یعنی 75 درصد بیمارستانهای قدیمی تهران بیش از 50 سال عمر داشته و بسیار قدیمی و مستهلک هستند نیاز به جایگزینی دارند و باید به تدریج این کار انجام شود هر چند مطالعات اولیه نشان می دهد هزینه مقاوم سازی یا تغییرات تقویت سازه ای بسیار پرهزینه تر از ساخت بیمارستان جدید است بنابراین لازم است بررسی تحلیلی در مورد بیمارستان ها و تخت های فرسوده انجام شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: در واقع مقاوم سازی برخی بیمارستان ها ممکن است مقرون به صرفه نباشد و تاسیس و ساخت بیمارستان جدید مقرون به صرفه تر باشد اما به هر حال به دلیل جمعیت بالا و پوشش بسیاری از شهرهای ارجاعی و جایگاه ممتاز تهران در خدمات رسانی به تمامی مردم کشور وجود یک بیمارستان مقاوم در پایتخت ضروری است و باید با نگاه ملی دیده شود و علاوه بر بحث مقاوم سازی، افزایش ایمنی بیمارستان ها به دلیل شرایط خاص نیازمند بودجه و هزینه های کلان است.
درخواست از کمیسیون بهداشت برای پیشبینی اعتباری نشاندار به منظور افزایش ایمنی و مقاومسازی بیمارستانها
زالی ادامه داد: به عنوان نماینده روسای دانشگاه های علوم پزشکی در نشست روز یکشنبه 15 مهرماه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس حضور یافتم و با توجه به نزدیک بودن ارائه بودجه 1404 به مجلس، از اعضای کمیسیون درخواست کردم در بودجه سال آینده ردیف نشان دار مستقلی برای بیمارستان ها و دانشگاه های علوم پزشکی کشور به منظور مقاوم سازی، مطالعات تحلیلی و تقویت سازهای وبهروزرسانی ساختمانی و به ویژه توسعه تخت های جدید و بحث بسیار مهم افزایش ضوابط ایمنی در بیمارستان ها در نظر گرفته شود به عنوان مثال تنها برای ایمن سازی آسانسورهای بیمارستان امام حسین «ع» تهران 600 میلیون تومان نیاز داریم.
وی افزود: بودجه فعلی مستقل، نشاندار و کافی نیست و از کمیسیون بهداشت مجلس درخواست کردیم در بودجه سال آینده «1404» عددی را برای کل کشور در نظر بگیرند تا در فرآیند افزایش ایمنی و مقاومسازی بیمارستانها به صورت نشان دار پایدار باشد و در بودجههای سال آینده هم تکرار شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص بودجه بخش بهداشت گفت: با توجه به اینکه اصولا در شهرهای بزرگی مانند تهران بخشی از خانه ها یا مراکز بهداشتی در مالکیت قطعی دولت یا دانشگاهی نیست و 87 درصد مراکز بهداشتی ما استیجاری هستند بنابراین برای بازسازی و تقویت شبکه بهداشت لازم است به بخش های طرح های توسعه ای بهداشت توجه شود که معمولا هزینه کمتری دارد و به طور قطع توجه به بخش بهداشت هزینه درمان را کاهش می دهد.
زالی در پایان اضافه کرد: از سویی توجه به نیروی انسانی امری ضروری است زیرا ما ظرفیت های جذب نیروی انسانی مان در حوزه بهداشت در سال های اخیر با محدودیت های جدی مواجه بوده بنابراین بیش از هر زمان دیگر نیازمند این هستیم که در بخش بهداشت از نیروهای توانمند، خبره و متخصص استفاده کنیم و در واقع در بسیاری از جاها هنوز از سقف تشکیلات مورد لزوم استفاده نشده و چون بهداشت امری حاکمیتی است نیازمند این هستیم که از نیروهای غیرشناور ثابت و متخصص تر استفاده کنیم. خبرگزاری خانه ملت
زالی در پایان اضافه کرد: از سویی توجه به نیروی انسانی امری ضروری است زیرا ما ظرفیت های جذب نیروی انسانی مان در حوزه بهداشت در سال های اخیر با محدودیت های جدی مواجه بوده بنابراین بیش از هر زمان دیگر نیازمند این هستیم که در بخش بهداشت از نیروهای توانمند، خبره و متخصص استفاده کنیم و در واقع در بسیاری از جاها هنوز از سقف تشکیلات مورد لزوم استفاده نشده و چون بهداشت امری حاکمیتی است نیازمند این هستیم که از نیروهای غیرشناور ثابت و متخصص تر استفاده کنیم. خبرگزاری خانه ملت
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید
1 نظر
ناشناس
۲۳ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۴
ایشون تازه متوجه شدن ؟!؟! خیلی وقته بیمارستان ها در حال خراب شدن و ورشکستگی ست ایشون علاوه بر اینکه به نیروی انسانی توجهی نمیکند به سایر امور هم واقعی نمینهد !! الان چند ساله رئیس این دانشگاه است ؟ کارهای مهم و درستی که کرده چی بوده اعلام کنند .