با شغل شدن دوره دستیاری، کمبودهای ما در این مقطع جبران میشود / برگزاری انتخابات الکترونیک برعهده شورای عالی نظام پزشکی است
پزشکان و قانون: مهمترین درخواست ریاست کل سازمان نظام پزشکی از وزیر بهداشت، افزایش سهم سلامت از جی دی پی، لحاظ کردن قیمت واقعی خدمات، اعلام به موقع تعرفه طبق قانون، ابلاغ به موقع مطالبات جامعه پزشکی و همچنین رعایت کیفیت آموزش در حوزه سلامت است.
«دکتر محمد رئیسزاده» در گفتوگو با پالنا با اشاره به اینکه کمیسیون تایید صلاحیت حرفهای پزشکان در اواخر دولت دکتر روحانی توسط دکتر هاشمی و دکتر نمکی فعال شد، گفت: «متاسفانه این کمیسیون در سه سال قبل توسط وزارت بهداشت به تعطیلی کشیده شد. ما به همه ارگانها، به سازمان بازرسی، دیوان عدالت و معاونت حقوقی ریاست جمهوری شکایت کردیم اما متاسفانه وزارت بهداشت دوره قبل تمکین نکرد. دکتر ظفرقندی قول دادند که در اسرع وقت این کمیسیون احیا شود.»
پزشکان و قانون: آقای دکتر ارزیابی شما از حضور وزیر بهداشت در مجمع عمومی سالیانه سازمان نظام پزشکی چیست؟
بنده از وزیر محترم بهداشت و حضور ایشان در مجمع تشکر میکنم. حقیقتا در همین مدت کوتاه که ایشان مسئولیت وزارتخانه را قبول کردند، عملکرد بسیار امیدوار کنندهای داشتند و جامعه پزشکی امیدوار شد. عملکرد دولت و دکتر ظفرقندی در این مدت برای جامعه پزشکی نویدبخش آینده بهتری است. نویدهایی درخصوص حل مشکلات دستیاران، افزایش حقوق آنها، شغل لحاظ شدن دوره دستیاری، افزایش سهم سلامت از جی دی پی و اصلاح ساختار شورای عالی بیمه دادند که ان شالله محقق خواهد شد. اینها عملکرد درخشانی است که این امید را به جامعه پزشکی برگردانده که به نوبه خودم از استاد دکتر ظفرقندی و دولت چهاردهم در این خصوص تشکر میکنم و امیدوارم که اینها محقق شود و جامعه پزشکی به نشاط و شادابی خود برای ارائه خدمت به مردم عزیز برگردد.
پزشکان و قانون: یکی از مسائلی که در مجمع بیان شد، لزوم افزایش مشارکت پزشکان در انتخابات است. یکی از بسترهای افزایش مشارکت، الکترونیکی شدن انتخابات است. مهمترین موانع در این خصوص چیست؟
یکی از نشانههای موفقیت دوره ما این است که انتخابات بعدی پرشورتر باشد. بنابراین بنده از هر فضایی که برای افزایش مشارکت جامعه پزشکی در انتخابات باشد استقبال میکنم و به آن کمک میکنم اما تصمیمگیری اصلی به عهده شورای عالی نظام پزشکی و عوامل اجرایی است که در اختیار وزارتخانه است. اگر زیرساختهای الکترونیک آماده شود که به نظر من این بستر آماده است، میتوان با نظر موافق این دو ارگان یعنی شورای عالی و مسئول اجرایی که وزارتخانه است این کار را محقق کرد.
پزشکان و قانون: با نوید دکتر ظفرقندی مبنیبر شغل شدن رزیدنتی آیا کمبودهای ما جبران رشتههای موجود تکمیل میشود؟
حتما. حقوق دستیاری که اصلاح شد، اگر شغل هم لحاظ شود قطعا تاثیر مثبتی در پر شدن ظرفیت تخصصی و تامین نیاز مردم به متخصص در کشور خواهد داشت.
پزشکان و قانون: در حال حاضر کسری ما در کدام تخصصهاست؟
در رشته اطفال، بیهوشی، طب اورژآنس و بعضی از رشتههای فوق تخصصی مثل جراحی قلب و اطفال و جراحی عروق این کمبودها در مرز بحران است که ان شاله با این راهکارها نیاز مردم به این مسائل تامین شود.
پزشکان و قانون: مهمترین خواستههای نظام پزشکی از وزیر بهداشت چیست؟
مهمترین درخواستی که ما داریم افزایش سهم سلامت از جی دی پی، لحاظ کردن قیمت واقعی خدمات، اعلام به موقع تعرفه طبق قانون، ابلاغ به موقع مطالبات جامعه پزشکی و همچنین رعایت کیفیت آموزش در حوزه سلامت است که همه اینها برگرفته از سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت است. آن چیزی که ما میخواهیم اجرای دقیق قانون است. جامعه پزشکی چیز بیشتر از این نمیخواهد. اگر سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت به درستی اجرا شود، قسمت عمده درخواستهای جامعه پزشکی محقق خواهد شد.
پزشکان و قانون: کمیسیون تایید صلاحیت حرفهای چه مشکلاتی را ایجاد کرده است؟
با توجه به اینکه در دنیا و کشور، روشهای تشخیصی روز به روز نو شونده ساری و جاری میشود، حد و مرز رشتهها برای ورود به این روشهای تشخیصی تداخلاتی ایجاد کرده بود. تداخلات بین رشتهای محل قانونی حل و فصل این کمیسیون ملی تایید صلاحیت حرفهای رشتههای پزشکی است. این کمیسیون در اواخر دولت دکتر روحانی توسط دکتر هاشمی و دکتر نمکی فعال شد، اما متاسفانه در سه سال قبل توسط وزارت بهداشت به تعطیلی کشیده شد. ما به همه ارگانها، به سازمان بازرسی، دیوان عدالت و معاونت حقوقی ریاست جمهوری شکایت کردیم اما متاسفانه وزارت بهداشت دوره قبل تمکین نکرد. دکتر ظفرقندی قول دادند که در اسرع وقت این کمیسیون احیا شود.
پزشکان و قانون: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید