چگونه مسمومیتهای عمدی و اتفاقی را مدیریت کنیم؟
سرپرست تجویز و مصرف فراوردههای سلامت سازمان غذا و دارو در خصوص مدیریت مسمومیتهای تعمدی و اتفاقی نکاتی را متذکر شد و گفت: در مسمومیتهای خفیف ممکن است نیاز به مداخلات فوری نباشد، اما در موارد شدید شستشوی معده و تجویز زغال فعال میتواند به کاهش جذب سم کمک کند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، راضیه کشاورز ملکی بر اهمیت شناسایی سریع و درمان مؤثر مسمومیتهای تعمدی و اتفاقی تأکید کرد و گفت: آموزش عمومی و ارائه اطلاعات به موقع میتواند نقش حیاتی در کاهش عوارض ناشی از مسمومیتها ایفا کند.
وی ضمن تشریح مراحل شناسایی و درمان مسمومیتهای ناشی از مصرف مواد سمی افزود: شناسایی علائم بالینی مسمومیت از جمله سردرد، تهوع و تغییرات در وضعیت هوشیاری، نخستین قدم در مدیریت این شرایط است. پس از تشخیص اقدامات فوری مانند تماس با مراکز درمانی و جمعآوری اطلاعات درباره نوع و مقدار ماده سمی ضروری است.
سرپرست تجویز و مصرف فراوردههای سلامت سازمان غذا و دارو با اشاره به اهمیت اقدامات اولیه گفت: در مسمومیتهای خفیف ممکن است نیاز به مداخلات فوری نباشد، اما در موارد شدید شستشوی معده و تجویز زغال فعال میتواند به کاهش جذب سم کمک کند. همچنین استفاده از ضد زهر در صورت وجود ماده سمی خاص بسیار حیاتی است.
کشاورز ملکی بر لزوم آموزش عمومی و آگاهسازی جامعه در زمینه خطرات مسمومیتها تأکید کرد و گفت: ترویج آموزش به کارکنان درمانی و برگزاری کارگاههای آموزشی برای عموم میتواند به پیشگیری از وقوع موارد مسمومیت کمک کند، مستندسازی و جمعآوری دادههای دقیق در مورد موارد مسمومیت به ما این امکان را میدهد که روندها و الگوهای موجود را شناسایی کنیم و با تجزیه و تحلیل این دادهها برنامههای مؤثری برای پیشگیری از موارد مشابه در آینده طراحی کنیم.
به گزارش مهر وی در پایان به لزوم تشکیل کارگروههای تخصصی برای مدیریت مسمومیتها اشاره کرد و افزود: این کارگروهها میتوانند با تبادل تجربیات و دانش میان متخصصان پاسخ بهتری به چالشهای ناشی از مسمومیتهای تعمدی و اتفاقی ارائه دهند.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید