هشدار ده‌ها کشور در خصوص تهدید حملات باج‌افزاری علیه بیمارستان‌ها در جهان
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، حملات باج‌افزاری نوعی از حملات سایبری هستند که طی آن هکرها با استفاده از بدافزار مخربی به نام «باج افزار» دست به رمزنگاری کردن داده‌های سیستم‌های قربانیان همچون افراد، شرکت ها یا نهادها زده و برای آزاد ساختن آنها درخواست «باج» می‌کنند.

در این راستا «تدروس آدهانوم گبریسوس» دبیرکل سازمان جهانی بهداشت نیز زنگ خطر را در یک سخنرانی در نشست شورای امنیت سازمان ملل که روز هشتم نوامبر به درخواست آمریکا برگزار شد به صدا در آورده و گفت: دست زدن به چنین حملاتی علیه بیمارستان‌ها ممکن است تبدیل به مساله مرگ و زندگی شود.

وی با تاکید بر اهمیت همکاری‌های بین‌المللی برای مبارزه با این معضل سایبری افزود: مطالعات نشان داده‌اند که یک چنین حملاتی علیه بخش بهداشت و درمان هم از جنبه ابعاد و هم از جنبه تکرار افزایش یافته‌اند.

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت خطاب به نشست شورای امنیت سازمان ملل هشدار داد: جرایم سایبری از جمله حملات باج افزاری یک تهدید جدی را متوجه امنیت بین‌المللی می‌سازند.


به گزارش «خبرگزاری فرانسه» بالغ بر ۵۰ کشور شامل کره جنوبی، اوکراین، ژاپن، آرژانتین، فرانسه، آلمان و بریتانیا نیز در یک بیانیه مشترک هشدار مشابهی را درباره معضل حملات باج‌افزاری و تهدید این حملات علیه بیمارستان‌ها در جهان مطرح ساختند.

در این بیانیه که از سوی «آن نئوبرگر» معاون مشاور امنیت ملی ایالات متحده در نشست مذکور ارائه شد آمده است: این حملات ایمنی عمومی را با خطرات مستقیم روبرو ساخته، جان انسان‌ها را با تاخیر ایجاد کردن در ارائه خدمات ضروری بهداشت و درمان به خطر انداخته، باعث لطمات اقتصادی چشمگیر شده و در عین حال می‌توانند صلح و امنیت بین‌المللی را تهدید کنند.

امضا کنندگان این بیانیه از سوی دیگر گفتند کشورهایی که عمدا اجازه به فعالیت مجریان حملات باج‌افزاری در خاک خود می‌دهند را محکوم می‌کنند.

نئوبرگر در این نشست رو به اتهام‌زنی علیه مسکو در ارتباط با چنین حملاتی آورده و مدعی شد: برخی کشورها که شاخص‌ترینشان روسیه است همچنان به عوامل اجرای حملات باج‌افزاری اجازه فعالیت به همراه مجازات ناپذیری از محل خاک خود می‌دهند.

فرانسه و کره جنوبی نیز انگشت اتهام خود را به سمت کره شمالی در ارتباط با حملات باج‌افزاری گرفتند.

روسیه در این نشست تاکید کرد: شورای امنیت سازمان ملل مجمع مناسب برای مطرح ساختن مسائله جرایم سایبری و رسیدگی به این جرایم نیست.

«واسیلی نبنزیا»، سفیر روسیه در سازمان ملل اظهار کرد: ما معتقدیم در این نشست شورای امنیت سازمان ملل شاهد استفاده معقولی از زمان و منابع این شورا نیستیم، اگر همکاران غربی ما خواستار بحث در مورد امنیت تاسیسات بهداشت و درمان هستند باید در شورای امنیت روی گامهای مشخصی به منظور متوقف کردن حملات وحشتناک اسرائیل به بیمارستان‌ها در نوار غزه توافق کنند. ایسنا

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.