وزارت بهداشت به دنبال اجرای پزشکی خانواده و نظام ارجاع در کشور است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدرضا ظفرقندی روز یکشنبه در آیین تکریم و معارفه رئیس و سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه در نظام سلامت، شبکه ارزشمند بهداشت و درمان فعالیت دارد گفت: کمتر جایی در کشور است که شبکه‌ای وسیع و گسترده همانند شبکه بهداشت و درمان داشته باشد و از این ظرفیت باید در تحقق جوانی جمعیت بیشتر استفاده کنیم تا شاهد جوانی، رونق تولید، نشاط و زندگی در کشور باشیم.

وزیر بهداشت اساس و پایه دانشگاه و سلامت را نیروی انسانی دانست و با تاکید بر تکریم نیروی انسانی گفت: احترام و شنیدن دغدغه‌ها و مشکلات نیروها از دورترین نقطه هر دانشگاه که بهورز است تا اساتید، پرستاران و همه اقشار دانشگاه مهم است و تا حد امکان باید مشکلات آنها برطرف شود، البته به دلیل محدودیت‌های کشور ممکن است برخی خواسته‌ها قابل تحقق نباشد که باید توضیحات لازم ارائه شود اما خیلی از کارها قابل انجام است.

وی افزود: وقتی می‌شنویم و به این نتیجه می‌رسیم که مثلا باید میزان اضافه کار پرستاران اصلاح شود، مذاکره و رایزنی می‌کنیم و این مشکل را اصلاح می‌کنیم و وقتی فکر می‌کنیم، می‌شنویم یا در صحبت با دستیاران می‌بینیم حقوق دستیاران برای زندگی حداقلی کافی نیست و یا مطالبات چندین ساله آنها برای برخورداری از بیمه و شرایط مطمئن شغلی را می‌شنویم به دنبال حل این مشکلات می‌رویم و برخی از آنها قابل انجام است و این موارد در دولت بحث و در مورد آنها تصمیم گیری شد.

ظفرقندی یکی از وظایف روسای دانشگاه‌ها را احترام به نیروهای انسانی و شنیدن مشکلات دانست و گفت: باید سعی کنیم مشکلات این نیروها که ارزشمندترین دارایی هر سازمان و دستگاه اجرایی است را بشنویم و در جهت حل آنها گام برداریم، فعالیت کارکنان دانشگاه علوم پزشکی ایران در پیشرفت علم، آموزش و پژوهش حائز اهمیت است، پیشرفت‌های علمی و دانش از نظر دینی و آموزه‌های حرفه‌ای توقف ناپذیر و بی حد است. بزرگان ما و از جمله حضرت امیرالمومنین «ع» فرمودند که « اگر کسی به من سخنی بیاموزد من را بنده خود کرده است» یا «از گهواره تا گور، دانش بجویید» و یا « کسب دانش کنید ولو در چین باشد». که همه اینها بیانگر ارزش‌های علم به ویژه در حوزه سلامت است.

تربیت دانشجوی پزشکی، کاشت بذر برای آینده کشور

وزیر بهداشت ادامه داد: وقتی دانشجویی را در رشته‌های علوم پزشکی تربیت می کنیم همانند کاشت یک بذر برای آینده کشور است چون همین دانشجو در آینده به مردم کشور خدمات بهداشتی و درمانی ارائه کرده و باعث ایجاد جامعه ای سالم و با نشاط می‌شود که همه این‌ها مدیون آموزش است.

وی فرصت اشتغال و خدمتگزاری در حوزه علم و آموزش به ویژه در حوزه سلامت را توفیق الهی دانست و افزود: امکان بزرگی برای ما فراهم شده که آلام، رنج و درد بیماران را کاهش می‌دهیم. وقتی همه تیم سلامت با همدیگر همکاری و یک بیمار را درمان می‌کنند، ارزش و لذت بزرگی به حساب می‌آید. تیم سلامت در عرصه‌های مختلف، هنرمندی و ایثار و فداکاری را بارها در ایامی همچون دفاع مقدس و همه گیری کرونا در عمل به اثبات رسانده است.

ظفرقندی با بیان اینکه همت و غیرت تیم سلامت کشورمان در دوران همه گیری کرونا در تاریخ ماندگار شد گفت: این همت و غیرت قابل توصیف نیست. در ایام کرونا حتی برخی خانواده‌ها از نگهداری بیماران پرهیز می‌کردند اما کادر سلامت ما داوطلبانه و با عشق خدمت کردند و شهدای زیادی نیز در این عرصه تقدیم کشور شد.

کتب درسی پزشکی هر ۴ سال باید تغییر کند

وزیر بهداشت از دانشگاه علوم پزشکی ایران به عنوان یکی از بزرگترین دانشگاه های کشور یاد کرد و گفت: این دانشگاه در برخی عرصه‌ها در مرزهای علمی کشور و منطقه قرار دارد. به عنوان نمونه در حوزه ارتوپدی، گوش، حلق و بینی و کاشت حلزون کارهای بزرگی در مرزهای علمی در ایران و منطقه در این دانشگاه انجام شده است.

وی به ۵ میلیون جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی اشاره کرد و افزود: دانشگاه باید نیازهای جامعه را برطرف کند و از سوی دیگر دانشگاه مسئول علم سیال است چون علم و پیشرفت‌های آن ثابت نیست و در حوزه پزشکی هر ۴ سال یکبار، کتب درسی تغییر می‌کند و مطالب و روش‌های جدید در آموزش و درمان ظاهر می‌شود که ما مسئول به روز کردن آن هستیم.

به گزارش ایرنا ظفرقندی در پایان با بیان اینکه وزارت بهداشت به دنبال اجرای پزشکی خانواده و نظام ارجاع در کشور است گفت: این تکلیف برنامه هفتم پیشرفت است و باید تلاش کنیم سیستم در مجموعه ما پیاده شود. برای اجرای قوانین بالادستی و سیاست‌های ابلاغی در اتاق سیاستگذاری و فکر برای اجرای این تکالیف برنامه داشته باشیم و امیدواریم نمایندگان مجلس نیز باتوجه به فصل بودجه، برای اجرای این برنامه‌ها که سالها در قوانین و اسناد بالادستی تکلیف شده است موفق شویم.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.