تشخیص زودهنگام پایه درمان موثر است
رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: غربالگریهای سنتی که تنها به آزمایشات بیوشیمی و رادیولوژی محدود میشدند دیگر پاسخگوی نیازهای تشخیص پیشرفته نیستند. امروزه در کشورهای پیشرفته وضعیت سنجش فلزات سنگین، تومورمارکرهای آینده، سطح سرمی فلزات و تعادل هورمونی مورد بررسی قرار میگیرد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمد رئیس زاده به تحولات جدید در حوزه پزشکی و تشخیص و درمان اشاره کرد و گفت: بیش از یک سال است که ما تحولات جدیدی که در دانش پزشکی جهان رخ داده را رصد کرده و آن را گوشزد کردهایم. امروز بسیار خوشحالم که میبینم این تغییرات به کشور ما نیز نزدیک شده و در حال اجرا هستند.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ادامه داد: این تحولات در دو حوزه تشخیص و درمان بسیار برجسته شدهاند. در حوزه تشخیص مفهوم پنلهای پزشکی شخصیسازی شده و استفاده از فناوریهای هوش مصنوعی برای تحلیل حجم عظیمی از دادهها بهمنظور ارائه تشخیص دقیقتر به یک زیرساخت مهم تبدیل شده است. این سیستمها اطلاعات مربوط به سوابق پزشکی و وضعیت ژنتیکی بیمار را بهطور همزمان بررسی کرده و با تحلیل دادهها به تشخیص سریع و مؤثر کمک میکنند.
وی با اشاره به اهمیت تشخیص زودهنگام بهعنوان کلید درمان موفق افزود: تشخیص زودهنگام پایه درمان مؤثر است. مثلاً بیماری که ضایعات استخوانی داشته و دو یا سه سال پیش تشخیص داده میشد فرصت درمان مؤثری نداشت اما اکنون با پیشرفتهای هوش مصنوعی و پنلهای ژنتیکی شخصیسازی شده امکان تشخیص زودهنگام و شروع درمان بهموقع فراهم شده است، غربالگریهای سنتی که تنها به آزمایشات بیوشیمی و رادیولوژی محدود میشدند دیگر پاسخگوی نیازهای تشخیص پیشرفته نیستند. امروزه در کشورهای پیشرفته وضعیت سنجش فلزات سنگین، تومورمارکرهای آینده، سطح سرمی فلزات و تعادل هورمونی مورد بررسی قرار میگیرد.
رئیس زاده با اشاره به نمونههایی از مراکز پیشرفته در ایالات متحده گفت: شرکتهای بزرگ در این کشورها با انجام غربالگریهای پیشرفته و مبتنی بر هوش مصنوعی افراد خاص جامعه را بررسی و تشخیصهای دقیقتری ارائه میدهند. خوشبختانه در کشور ما نیز این روند آغاز شده و مجموعههای تخصصی بهمنظور غربالگری و تشخیص پیشرفته راهاندازی شدهاند.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی به تحولات حوزه درمان اشاره کرد و گفت: "پمفهوم ژنوم درمانی و استفاده از هوش مصنوعی برای تحلیل دادههای ژنتیکی آینده درمان را متحول خواهد کرد. در کشور ما نیز این اقدامات در حال آغاز است و باید با مدیریت کلان و هدفمند، این تحولات را به سرعت پیگیری کنیم تا از تحولات جهانی عقب نمانیم.
وی با تأکید بر اهمیت سلولهای بنیادی و تواناییهای بالقوه آنها در بازگرداندن حیات و درمان بیماریها افزود: در برخی از دانشگاههای معتبر جهان از جمله دانشگاه هاروارد تحقیقات به این سمت پیش رفته که پیری یک امر ژنتیکی غیرقابل تغییر نیست و با مدالیتههای جدید میتوان دوران سالمندی سالمی را تجربه کرد.
به گزارش مهر رئیس زاده در پایان با تبریک به تیمهای فعال در این حوزه گفت: افتتاح این مجموعه تنها یک آزمایشگاه نیست بلکه دریچهای است به دنیای جدیدی از تشخیص و درمان که میتواند کشور ما را به مرزهای دانش جهانی نزدیکتر کند و به مردم خدمت رسانی بهتری ارائه دهد. امیدوارم این مجموعه و مجموعههای مشابه با الگو گرفتن از آن بتوانند زمینهساز رشد و توسعه در این حوزه شوند.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید