چرا مراکز تصویربرداری بیماران سنگینوزن را نمیپذیرند؟
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: در خصوص امآرآی و سیتیاسکن برای افراد با وزن بالا مشکل داریم. مرکز درمانی حداکثر وزنی که توان تصویربرداری از آن را دارند، لحاظ نمیکنند و معمولاً ۲۰ درصد زیرِ این وزن را در نظر میگیرند تا احیانا دستگاهها آسیب نبیند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، منصور علیمردانی در خصوص بیمارانی با وزن بالا که از امکانات سیتیاسکن و امآرآی محروم هستند گفت: برای بالغ بر ۸۰ درصد افراد با وزن بالا میتوان تصویربرداری انجام داد مگر این که قامتهایی کوتاه داشته باشند و چاقی آنها مانع عبور فرد از تونلام آر آی یا سیتیاسکن باشد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس معضل دیگر در نبودِ دستگاههای تصویربرداری برای اوزان بالا را قیمت هنگفت دستگاهها و تفاوت فاحش ارقام آنها دانست و تأکید کرد: برای بخش خصوصی صرفه اقتصادی دارد و بخش دولتی هم عمدتاً بر وزنِ اکثریت مردم تمرکز میکند، در تهران و شهرهای بزرگ دارای دستگاههایی هستیم که اوزان بالا را هم تصویربرداری میکند.
هزینه تعمیر دستگاهها بالاست
عبدالرسول صداقت عضو هیئتمدیره انجمن رادیولوژی تهران در این خصوص گفت: چاقی در افراد بلندقد و نیز کوتاهقامت وجود دارد که شامل تمام بدن و یا نصف تنه است، معضل نبود تخت مناسب در بخش دولتی و خصوصی اتفاق میافتد. اکثر دستگاههای وارداتی به کشور محدوده وزنی را در بروشور خود ذکر کردند که ۱۳۰ تا ۱۴۰ کیلوگرم را تحمل میکنند اما عاملی باعث میشود که در بخش دولتی و خصوصی از پذیرش این عزیزان خودداری شود چراکه وقتی تخت تحتفشار در اوزان بالا قرار میگیرد احتمال مشکلدار شدن برخی قطعات خواهد بود و با خرابشدن یکتخت هزینه بسیاری را به مراکز وارد میکند.
وی از هزینههای سرسامآور قطعات و نیز تأمین آنها با ارزهای یورویی سخن گفت و افزود: به دلیل تحریمها، مسیری طولانی را باید طی کنیم تا قطعهای وارد کشور شود و اکثر نمایندگیها توان سرمایهگذاری بالا برای انبارکردن قطعات را ندارند. بنابراین مراکز دولتی و خصوصی ریسک پذیرش این بیماران را قبول نمیکنند و ما در اینگونه موارد ابتدا قد بیمار را بررسی میکنیم که اگر با وزن تناسب داشته باشد بیمارانی با ۱۱۰ کیلوگرم هم پذیرش میشوند و در غیر این صورت هیچ مرکزی ریسک تخریب دستگاهها را نمیپذیرد.
عضو هیئتمدیره انجمن رادیولوژی تهران در پایان اضافه کرد: وقتی بیماری در تنه خود چاقی داشته باشد، اصطلاحاً در دستگاه امآرآی موجب کاهش کیفیت تصویر میشود؛ پس این افراد باید روش زندگی خود را عوض کنند. از طرفی ما ایرانیان دارای ژن چاقی مفرط نیستیم پس باید با ورزشهای سبک، وزن خود را کاهش دهیم. ایسنا
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید