تبصره تبدیل دوره دستیاری به شغل «با ماهیت بودجه‌ای» به لایحه بازمی‌گردد
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، دکتر منصور علیمردانی گفت: قبل از هر چیز باید توضیح بدهم که چرا بند مربوط به بیمه دستیاران پزشکی از لایحه بودجه حذف شد. دلیل این مسئله این بود که طبق ماده ۱۳ و ۲۷ قانون برنامه هفتم توسعه، مجلس در لایحه بودجه امکان قانونگذاری جدید و همچنین تغییر قانون‌های قبلی را ندارد.»

وی افزود: «از طرفی اگر ما می‌خواهیم دستیاران برای همیشه مشمول قانون بیمه شوند و حق بیمه آنها از طرف وزارت بهداشت یا دانشگاه‌های علوم پزشکی و یا بیمارستان‌ها پرداخت شود، نیازمند یک قانون دائمی هستیم. این در حالی است که قوانین بودجه، قوانینی سالیانه هستند و آنچه امسال در مجلس تصویب می‌شود فقط در سال ۱۴۰۴ اعتبار دارد. بنابراین اگر ما بخواهیم یک کار درست و اساسی انجام دهیم لازم است یا یک قانون جدید به تصویب برسانیم و یا به قانون قبلی الحاقیه بزنیم تا به صورت قانونی یک دستیار تخصصی پزشکی هم مشمول حقوقی که یک شاغل دارد، بشود.

نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه اضافه کرد: البته این مستلزم آن است که یا دولت لایحه‌ای به مجلس تقدیم کند که این کار انجام بشود و یا اینکه ما نمایندگان طرحی ارائه کنیم که البته ارائه و تصویب طرح، زمان بر خواهد بود و بهترین راه همان است که این مسئله با لایحه دولت به تصویب برسد.

دکتر علیمردانی گفت: برخی از دوستان عنوان می‌کردند که بهتر بود این مسئله در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ به تصویب می‌رسید و بعد به دنبال تصویب یک لایحه قانونی می‌رفتیم که کار معطل نماند. اما همانطور که گفتم ما با منع قانونی که در برنامه هفتم آمده مواجه بودیم. به همین خاطر تصمیم گرفتیم که این مورد را به شکلی طرح کنیم که ماهیت بودجه‌ای داشته باشد. در لایحه پیشنهادی آمده بود: «دستیاران علوم پزشکی (رزیدنت) از لحاظ بیمه درمان، عمر و بازنشستگی در دوران تحصیل بدون تعهد استخدامی برای دولت مشمول قانون تأمین اجتماعی مصوب ۶/۴/۱۳۵۴ خواهند بود.» این تبصره، کاملا ماهیت قانونگذاری داشت. لذا ما پیشنهاد دادیم که این حق بیمه، از محل درآمدهای داخلی بیمارستان‌ها پرداخت شود. درواقع با این پیشنهاد، این تبصره، ماهیت بودجه‌ای پیدا کرد. اما همانطور که گفتم، این قانون در صورت تصویب، یکساله بوده و لازم است یا وزارت بهداشت و دولت محترم، این مساله را در قالب لایحه‌ای به مجلس ارائه کند که این راه، سریعتر به نتیجه می‌رسد و یا اینکه ما در مجلس طرحی بنویسیم و به تصویب برسانیم که البته زمانبر است و بهتر است از طریق لایحه دولت به تصویب برسد.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.