باید راهکارهایی برای افزایش ماندگاری کادر درمان پیدا کنیم
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: تعرفههای پرستاران و پزشکان بسیار پایین است و با زحمتی که آنها میکشند، متناسب نیست و نیاز به بازنگری خاصی در این زمینه داریم. اگر با این وضعیت پیش برویم، متاسفانه شاهد خواهیم بود که بسیاری از پرستاران، ماماها، آزمایشگاهها و پزشکان به رشتههای دیگر میروند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، بابک رضازاده در خصوص افزایش خودکشی در میان رزیدنتها و مهاجرت پرستاران و پیگیری این موضوعات در کمیسیون بهداشت مجلس و دولت گفت: ما چندین بار در مورد این موضوع با دولت صحبت داشتیم، راهکارهایی ارائه دادهایم و بارها اعلام کردهایم البته خودشان از ما بهتر میدانند.
وی افزود: ببینید آیا واقعاً یک متخصص با کارانهای بین ۵ تا ۱۰ میلیون تومان و حقوق ۱۵ میلیونی میتواند، کار کند؟ خیر. این وضعیت باعث دلسردی شده است، تعرفههای پرستاران و پزشکان بسیار پایین است و با زحمتی که آنها میکشند متناسب نیست و نیاز به بازنگری خاصی در این زمینه داریم. اگر با این وضعیت پیش برویم متاسفانه شاهد خواهیم بود که بسیاری از پرستاران، ماماها، آزمایشگاهها و پزشکان به رشتههای دیگر میروند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: ما باید راهکارهایی برای افزایش ماندگاری این افراد «پزشکان، پرستاران و کادر درمان» پیدا کنیم، با این درآمدها نمیتوان کار کرد. پزشک عمومی که با ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان حقوق این همه زحمت کشیده است و پس از ۲۰ سال تحصیل به اینجا رسیده واقعاً در شرایط سختی قرار دارد. اگر بتوانیم برنامهای را راهاندازی کنیم که باعث دلگرمی پزشکان و کادر درمانی شود میتوانیم شرایط را بهبود ببخشیم.
رضازاده گفت: همین کادر درمان بودند که در زمان کرونا خط اول را حفظ کردند و افرادی که بیماران بودند و خانوادهشان از آنها نگهداری نمی کردند و نمیتوانستند به آنها نزدیک شوند، کادر درمان از آنها نگهداری میکردند ما باید به فکر معیشت و استخدام اینها باشیم، فقط شهرهای بزرگ را نگاه نکنیم که پرستاران کمتر تمایل دارند به بخش دولتی بیایند، در شهرستانهای کوچکتر بسیار راغب هستند. مثلا اگر ۵۰ نفر بخواهند نیرو جذب کنند ۵۰۰ نفر متقاضی وجود دارد. به طور کلی آیتمهایی که برای رفاه این افراد وجود دارد باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
وی در خصوص آمار نگرانکننده خودکشی رزیدنتها اظهار کرد: این افراد به آینده خود نگاه میکنند، در حال حاضر ۲ هزار جا برای رزیدنتها خالی است، در استان اردبیل رزیدنت زیادی برای تخصص شرکت نکردند زیرا رزیدنتهای داخلی از آینده خود میترسند. طرف میگوید با توجه به وضعیتی که داریم با ۱۵ میلیون تومان پس از ۵ سال فارغالتحصیل میشوم باید چه کار کنم؟ خانوادهام را باید چه کار کنم؟ من خودم در مشکین شهر ماهی ۱۵ میلیون اجاره میدهم، کارانهها هم یک سال است که پرداخت نشدهاند. با این وضیعت شرایط بسیار دشوار است.
به گزارش ایلنا عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پایان در خصوص پیگیری کمیسیون بهداشت گفت: بررسیهایی بسیاری صورت گرفته است، بسیاری از کارها انجام شده است. چکشکاریهایی هم کردند، آقای وزیر بهداشت هم به این مساله اعتقاد خاصی دارند اما متاسفانه ما چند سال را از دست دادهایم و این چندسالی که از دست دادهایم باعث شده که رزیدنتها نسبت به آینده دلگرم نباشند.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید
1 نظر
ناشناس
۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۶
این وضعیت بحرانی در بخش خصوصی نیز چندین سال است که جریان دارد،اما گوشی برای شنیدن و چشمی برای دیدن نیست.متاسفانه همانطور که همه درجریان هستیم،در ۶-۷ سال اخیر تنها بعضی از رشته های خاص ،جراحان و دندانپزشکان توانسته اند،با تعرفه تقریبا منصفانه که مطابق با تورم افزایش داشته است در بخش خصوصی فعالیت کنند و اسیب جدی نبینند. اما پزشکان عمومی و سایر متخصصین،که تنها منبع درامدشان از ویزیت مریض می باشد،با ویزیت فریز شده،بیشترین اسیب رو در این چندسال متحمل شده اند. با تعرفه ۱۹۰ هزارتومانی ویزیت،یک متخصص در بخش خصوصی در شهر کوچک،با فرض ۲۰ روز کاری در ماه ،و ویزیت ۲۰ بیمار (خوشبینانه) در روز، درآمد ناخالص ۷۶ میلیون تومان رو ماهانه خواهد داشت. هزینه منشی،بیمه،کرایه مطب و ...از این عدد را کسر بفرمایید. بله دولتمردان و سیاستگذاران و بیمه ها چنین بلایی بر سر این قشر از جامعه پزشکی آورده اند که نه با هم صنفان خود بلکه تا چند صباح دیگر با قشر زحمت کش اسنپ و تپسی هم نمیتوانند درآمد خود را مقایسه کنند.