کشور نسبت به ۵۰ سال قبل ۱۰ سال پیرتر شده است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، وحید دستجردی در نشست با وزیر بهداشت که در ستاد ملی جمعیت برگزار شد گفت: مساله جمعیت یک مساله بین بخشی است و ستاد ملی جمعیت، وزارت بهداشت یا هر دستگاهی به تنهایی نمی تواند در این خصوص کاری انجام دهد، باید همه همکاری کنند تا این مساله بزرگ که امروز به یک معضل بزرگ برای کشور تبدیل شده، حل و فصل شود و بتوانیم در جاده پیشرفت و توسعه در این زمینه گام برداریم.

وی افزود: امیدواریم ستاد ملی جمعیت همکاری همه افراد و دستگاه ها را همراه خود داشته باشد تا بتوانیم به این ماموریت بزرگ جامه عمل بپوشانیم، قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده راه را برای ما مشخص کرده و گام های خوبی هم تاکنون برداشته شده است، اما این گام ها نمی تواند ما را به اهداف برساند و راه طولانی و پرفراز و نشیبی پیش رو داریم، باید چالش ها و موانع را شناسایی کرده از دستگاه ها کمک بگیریم، سیاستگذاری مناسب و برنامه ریزی های کاملا حساب شده و زمان دار داشته باشیم تا به اهداف برسیم.

دبیر ستاد ملی جمعیت با بیان اینکه فرصت جبران کوتاه است و به زودی از دست می رود و باید طوری عمل کنیم که سر موعد خود به اهداف برنامه ها برسیم گفت: زمانی نرخ باروری کلی در سال 1351 در ایران حدود 6.8 بود که درسال 98 به 1.65 رسید. نرخ رشد جمعیت در سال 1370 بالغ بر 3.6 بوده و امروز 7/. درصد است، اگر با همین دست فرمان پیش رویم، در سال 1430 به رشد منفی می رسیم، یعنی 25 سال آینده مسن ترین کشور منطقه خواهیم بود.

دستجردی گفت: به عنوان متخصص زنان و زایمان وقتی می بینم برخی افراد از فرزندآوری گریزانند و این تفکر حتی در برخی زنان هم وجود دارد متاسف می شوم و احساس خطر می کنم، 6 ماه ابتدایی امسال 6 درصد نسبت به 6 ماه ابتدایی سال گذشته کاهش موالید داشته ایم. این معضلات دغدغه های همه سیاستگذاران و در راس آنها مقام معظم رهبری است.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب در اولین جلسه دولت چهاردهم شخص وزیر بهداشت را مورد خطاب قرار دادند و فرمودند درباره مساله جمعیت تدبیر و این موصوع را دنبال کنند. بنابراین همه ما در قبال مساله جمعیت که اکنون معضل اجتماعی است و در آینده می تواند معضل سیاسی و امنیتی شود، باید احساس مسئولیت و وظیفه کنیم، بخشی از کار ما تکالیف قانونی است و دستگاه ها باید مسئولیت خود را در این زمینه انجام دهند و ستاد نیز مسئولیت دارد که دستگاه ها را پای کار بیاورد. یک مسئولیت هم در قبال مردم داریم و و باید با مردم عزیزمان بهترین ارتباط را برقرار کنیم.

دبیر ستاد ملی جمعیت یادآور شد: سال 1351 متوسط سن جامعه ما 22 سال و امروز 32 سال است، این یعنی جمعیت ایران طی این مدت 10 سال پیر شده است. وقتی می بینیم کلید حل این معضل به دست مردم و خانواده هاست باید با مردم، جامعه، بانوان و آقایان ارتباط خود را وثیق کنیم که این کار هنر خود را می طلبد، از همه صاحبنظران و حتی مردم عادی می خواهیم به ما ایده دهند و کمک و راهنمایی کنند تا بتوانیم به جامعه بگوییم شاید زیباترین حادثه یک خانواده فرزند دار شدن است و اتفاقی از این شیرین تر برای آنها وجود ندارد.

دستجردی در پایان گفت: از همه جمعیت شناسان، جامعه شناسان و روانشناسان می خواهیم به کمک ما بیایند. جمعیت باید دلی افزایش یابد نه دستوری و این متخصصان باید در این زمینه به ما کمک کنند، اگرچه بر اساس قانون ۶۰ درصد مسئولیت‌ها بر عهده وزارت بهداشت است، اما مسائل اقتصادی و معیشتی نیز بسیار مهم بوده و در حیطه وظایف سایر دستگاه‌ها قرار دارد، خوشبختانه دکتر ظفرقندی با جدیّت پای کار هستند و حمایت‌های همه‌جانبه‌ای از موضوع جمعیت دارند. ایشان تمام دستگاه‌های تحت امر خود را برای تحقق اهداف جمعیتی بسیج کرده‌اند. وبدا

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.