تجمع درمانگران اعتیاد مقابل وزارت بهداشت
جمعی از درمانگران اعتیاد ۱۱ دی مقابل وزارت بهداشت تجمع کردند. تجمعکنندگان معتقدند که توزیع داروهای ترک اعتیاد در داروخانهها میتواند عواقب جبرانناپذیری داشته باشد و علاوه بر این خلاف قانون مبارزه با مواد مخدر است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، فرهاد گشتاسبی گفت: مراکز درمان سوء مصرف مواد در طی حدود ۲ دهه فعالیت مجاهدانه در خط مقدم مبارزه با اعتیاد کشور خدمات شایانی به جامعه ارائه داده، نه تنها در زمینه اعتیاد بلکه در زمینه برخی از بیماریها باعث کند شدن روند روبه رشد بسیاری از بیماری مانند ایدز و هپاتیت شده است و در تطهیر چهره جامعه و سلامت جوانان همچنین استواری نظام خانواده نقش به سزایی را ایفا کرده است.
وی افزود: همچنین همواره در اجرای منویات رهبری در مبارزه با اعتیاد به عنوان مادر زشتیها و فساد در جامعه و جوانان تلاش به سزایی داشته است اما در طی این مدت با کج سلیقگی، غرض ورزی و اجرای غلط سیاستهای وزارت بهداشت و مافیای دارو که باعث اختلال در ارائه خدمات مددجویان شده است، آماج قوانینی شدهاند تا نتوانند خدمات خود را به صورتی که شایسته است ارائه دهند و قشر غرضورز به اهداف خود میرسند، بارها در جلسات حضوری مکاتبات با وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با مواد مخدر این مشکلات بیان شده اما علیرغم همراهی ستاد مبارزه با مواد مخدر گرهی از مشکلات مراکز حل نشده است.
وجود غیرقانونی داروهای آگونیست به صورت پلمپ در بازار آزاد
رئیس هیات مدیره صنف درمانگران استان تهران با اشاره به گوشهای از این مشکلات ادامه داد: وجود غیرقانونی و حجم زیادی از داروهای آگونیست «تحت کنترل» به صورت پلمپ در بازار آزاد باعث خروج مددجویان چرخه درمان شده است چراکه سهولت دسترسی به این داروها در بازار ناصر خسرو و عطاریها باعث شده تا مددجویان این داروها را بدون اینکه وضعیت بیمار بررسی شود در اختیار داشته باشند.
گشتاسبی تصریح کرد: برچسب صادرات به افغانستان و پاکستان در جعبهها نشانگر مافیای دارو و احاطه بر شرکتهای دارویی است. از جمله موارد دیگر بلاتکلیفی مراکز تحت درمان سازمان بهزیستی است که از چندی قبل اعلام کردند هیچگونه مسئولیتی در قبال این موارد ندارند، این موضوع در چرخه باطلی قرار گرفته است و بیماران دچار استرس و نگرانی شدهاند اما این مراکز که ۲ دهه فعالیت داشتهاند و دارای بیماران بسیاری هستند، دچار چالش شدهاند و چرخه درمان مختل شده است.
هر پزشکی میتواند شربت تریاک توزیع کند
وی اضافه کرد: علی رغم اینکه زیر نظر وزارت بهداشت، ستاد مبارزه با مواد مخدر و کمیته درمان هستیم و مصوبات لازم الاجراست، وزارت بهداشت نظارتی به این امر ندارد، اخیرا در زاهدان این داروها علی رغم مصوباتی که در کمیته درمان داشتهایم، توسط داروخانه با نسخه هر پزشک ارائه میشود و وزارت بهداشت به عنوان متولی این امر در قبال این موضوع اقدامی انجام نداده است، ستاد و کمیته درمان این مصوبات را ابلاغ میکنند اما مسئول اجرایی این مصوبات وزارت بهداشت است. تبعیت نکردن از این مصوبات چالشهایی را در درمان بیماران ایجاد میکند.
رئیس هیات مدیره صنف درمانگران استان تهران گفت: مسئولان وزارت بهداشت خود را به خواب زدهاند و با هشدار، مکاتبه و نامهنگاری بیدار نمیشوند. جامعه سلامت نیازمند مدیران بیدار است مدیرانی که از منویات رهبری پیروی کنند لذا دکتر پزشکیان به عنوان امانتدار آرای مردم به قولهای خود متعهد باشد، جامعه سلامت با وجود مدیران خفته دچار آسیب میشود لذا رئیس محترم جمهور که از بدنه اصلی نظام سلامت جامعه هست باید به این موضوع ورود کند. ما به دنبال این هستیم که بستری از آرامش برای مراکز ایجاد شود.
گشتاسبی اضافه کرد: ما در انجام اقدامات از کمیته درمان، ستاد مبارزه با مواد مخدر وزارت بهداشت تبعیت میکنیم. وزارت بهداشت هم باید به ما کمک کند، تعدادی از مراکز بهزیستی داریم که مددجویان زیادی دارند باید به خواستههای این مراکز و افراد بها داده شود، رسانه به عنوان صدا و فریادرس مردم باید ما را در تحقق این امر یاری کند. اگر تجمعی اتفاق میافتد معنی آن این است که برخی از مدیران خود را به خواب زدهاند و این امر باید به گوش رئیس جمهور برسد.
وی در پایان اضافه کرد: همه اصناف شهرها تحت نظر کانون درمانگران کشور به ریاست دکتر غلامی و هیات مدیره آنان هستند این افراد در طی این سالها خدمات صادقانه و شایستهای درجهت ارتقای مراکز، امنیت مراکز و بهبود خدمات رسانی انجام دادند و جلسات متعددی با ستاد مبارزه با مواد مخدر و وزارت بهداشت داشتهاند. کانون درمانگران اعتیاد کشور
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید