کمبود نقدینگی و چالش صنعت داروسازی
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدرضا ظفرقندی در نخستین اجلاس معاونین توسعه مدیریت و منابع دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی و سازمان های تابعه در دولت چهاردهم گفت: مسئولیت برای ما، مانند امتحانی است که باید در آن به مردم، بیماران، دانشجویان و محرومین نیازمند به درمان، پاسخگو باشیم.

نقش مهم سرمایه انسانی در حوزه سلامت

وی با تاکید بر نقش مهم سرمایه انسانی در حوزه سلامت افزود: علاوه بر نیروی انسانی، سرمایه اجتماعی نیز اهمیت زیادی دارد. سرمایه اجتماعی به این معناست که چقدر توانسته ایم اعتماد مردم را جلب کنیم و رفتارهای قابل اعتماد، صحیح و باثبات از خود نشان دهیم، سرمایه اجتماعی نیازمند پیش‌شرط‌هایی است و "صداقت"، "شفافیت در عمل" و "ثبات" از جمله مهم‌ترین این شاخص‌ها هستند، در تمامی برنامه ریزی ها باید شاخص "ثبات" مدنظر قرار گیرد تا کرامت نیروی انسانی نیز حفظ شود. موجی عمل کردن در مدیریت بزرگ‌ترین تهدید برای سرمایه اجتماعی است و به اعتماد متقابل آسیب می زند.

تأکید بر عدالت و شایسته‌سالاری

وزیر بهداشت به اهمیت عدالت در مجموعه سلامت اشاره کرد و گفت: نیروی انسانی، دانشجویان و بدنه تیم سلامت باید عدالت را به وضوح احساس کنند، شایسته‌سالاری نیز بخشی از حفظ سرمایه اجتماعی است. سرمایه اجتماعی اگر به همراه شایسته سالاری نباشد از بین می‌رود، در هر مدیریتی چنانچه به شایستگی های نیروی انسانی توجه نشود دلسرد خواهند شد و این آفت بزرگی است، زیرا در محیطی که سرمایه اجتماعی نباشد آن محیط رشد نمی کند.

وضعیت بدهی‌ها و اولویت‌های پرداخت

ظفرقندی با اشاره به بدهی‌های گسترده وزارت بهداشت گفت: بدو ورود به وزارتخانه مجموعه دانشگاه ها با بدهی ۹۷ هزار میلیارد تومانی مواجه بودند. در پرداخت‌ها اولویت ما دستمزد نیروی انسانی است، بخش عمده بدهی حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان، مربوط به حوزه دارو و تجهیزات پزشکی است. مشکل اصلی دارو نقدینگی است و کارخانه‌های داروسازی در این زمینه با چالش جدی مواجه هستند.

طلب بیمارستان‌ها از تامین اجتماعی

وی از اقداماتی که برای رفع این مشکلات انجام شده خبر داد و افزود: با پیگیری‌های صورت‌گرفته و موافقت مقام معظم رهبری، حدود یک میلیارد دلار از صندوق ذخیره ارزی به بخش سلامت اختصاص یافت. همچنین با حمایت مجلس نیز، بودجه ای برای حل بخشی از مشکلات این حوزه تأمین شد. بیمارستان ها نیز مبالغ زیادی از تامین اجتماعی مطالبه دارند.

حمایت از دستیاران پزشکی و اصلاح نظام پرداخت

وزیر بهداشت دستیاران پزشکی را از زحمتکش‌ترین نیروهای حوزه سلامت عنوان کرد و گفت: امسال بودجه‌ای برای افزایش حقوق دستیاران اختصاص یافت.

ظفرقندی از اصلاح فرمول پرداخت اضافه کار پرستاری و اولویت‌دهی به پرداخت‌های نیروی انسانی خبر داد و گفت: اولویت پرداخت‌ها به ترتیب نیروی انسانی، دارو و مطالبات پیمانکاران است.


مولدسازی و نقش خیّرین

وی با تاکید براینکه نباید تنها به منابع دولتی تکیه کرد افزود: خیّرین سلامت اقدامات ارزشمندی انجام داده‌اند و باید این ظرفیت را گسترش دهیم. در شرایط فعلی بهتر است پروژه های نیمه تمام را تکمیل و پروژه‌هایی که پیشرفت بیشتری دارند باید اولویت‌دار باشند.

چشم‌انداز سلامت، کاهش رنج بیماران

به گزارش وبدا وی در پایان اضافه کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که بیماران به‌جز درد بیماری رنج دیگری متحمل نشوند. هماهنگی و یکپارچگی در برنامه‌ریزی‌ها، کلید دستیابی به این هدف است.

نخستین اجلاس معاونین توسعه مدیریت و منابع دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی و سازمان های تابعه در دولت چهاردهم، از امروز ۱۸ دیماه ۱۴۰۳ با حضور دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، غلامرضا تاجگردون، رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، مهندس طاهر موهبتی، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، آغاز شده و تا فردا ۱۹ دیماه، ادامه خواهد داشت.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.