تاکید ما بر افزایش تعرفه کای حرفهای و ویزیت است
رئیس کل سازمان نظام پزشکی صبح امروز ۱۹ دی ماه در مراسم افتتاحیه هفدهمین کنگره سالیانه انجمن علمی طب اورژانس ایران با تاکید بر اهمیت برگزاری این کنگرهها گفت: برگزاری اینگونه کنگرههای علمی اقدامی ارزشمند است که مستقیماً بر افزایش کیفیت خدمات درمانی و ارتقاء سطح سلامت جامعه تاثیرگذار خواهد بود.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدرضا ظفرقندی با اشاره به چالشهای فعلی در جامعه پزشکی گفت: در شرایط فعلی که پزشکان و کادر درمان با هجمههای اجتماعی، مشکلات معیشتی و درآمدی مواجه هستند که بسیاری از آنها خارج از کنترل مستقیم ماست، موضوع آموزش همچنان در اختیار ماست. هرچه همکاران بیشتر در این برنامهها شرکت کنند، سطح علمی و کیفیت خدمترسانی افزایش خواهد یافت.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی با ابراز نگرانی از کاهش جذب در رشتههای کلیدی گفت: متأسفانه رشتههای طب اورژانس، بیهوشی و اطفال با بحران جدی مواجهاند و بیش از ۲۰۰۰ صندلی رزیدنتی خالی مانده است. به جای اینکه مشکلات ریشهای این موضوع بررسی شود، برخی فقط به افزایش ظرفیت پزشکی فکر میکنند بدون آنکه برای جذب پزشکان عمومی که خارج از چرخه پزشکی ماندهاند «حدود ۳۰ هزار پزشک عمومی» راهحلی ارائه دهند.
وی افزود: این رویکرد که صرفاً بر افزایش تعداد دانشجویان پزشکی تمرکز دارد، مشکلات رشتههای مهمی مانند طب اورژانس، بیهوشی و اطفال را حل نمیکند. خوشبختانه رئیسجمهور و وزیر محترم بهداشت تا حدودی این روند را متوقف کردند، اما پذیرش این مدت بیش از ۱۶ هزار دانشجوی جدید پزشکی در هرسال، عواقب ناگواری بر کیفیت آموزشی دانشگاهها خواهد داشت و قطعا دردی از مشکلات فعلی جامعه پزشکی و مردم حل نخواهد کرد.
رئیسزاده طب اورژانس را خط مقدم برخورد با بیماران اورژانسی دانست و با اشاره به فرسودگی شغلی بالا در این حوزه تصریح کرد: متخصصان طب اورژانس در خط مقدم رسیدگی به بیماران اورژانسی قرار دارند و فشار کاری بالایی را تحمل میکنند. فرسودگی شغلی، کمبود نیرو، تعرفههای ناکافی و نبود امکانات مناسب از چالشهای مهم این گروه است.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به تأثیر حوادث بر کاهش جمعیت کشور گفت: کسانی که دغدغه افزایش جمعیت دارند باید به مسئله تصادفات و تروماها توجه ویژهای داشته باشند. سالانه حدود ۳۵ هزار نفر در حوادث جادهای جان خود را از دست میدهند که اکثر آنها در سنین باروری هستند. این اتفاق نهتنها باعث کاهش مستقیم جمعیت میشود، بلکه با از دست دادن افرادی که در سنین مولدبودن هستند، به کاهش بیشتر نرخ تولد منجر خواهد شد.
وی با اشاره به آمارهای جهانی افزود: در حالی که دنیا توانسته است میزان مرگومیر ناشی از تصادفات را ۵ درصد کاهش دهد، ما در سال ۱۴۰۲ شاهد افزایش ۲.۸ درصدی بودهایم. متخصصان طب اورژانس، چه در حوادث پیشبیمارستانی و چه در بیمارستانها، میتوانند نقشی اساسی در کاهش این آمار ایفا کنند، در سال ۱۴۰۲ حدود یک میلیون و ۵۷ هزار تولد و در مقابل حدود ۴۵۰ هزار مرگومیر ثبت شده است. این نسبت بهتدریج در حال برابر شدن است که یک زنگ خطر جدی جمعیتی محسوب میشود.
رئیس زاده به نقش فناوریهای نوین اشاره کرد و گفت: هوش مصنوعی میتواند تحولی جدی در طب اورژانس ایجاد کند. استفاده صحیح از این فناوری میتواند به افزایش دقت تشخیصی، کاهش زمان پاسخدهی و ارتقاء کیفیت درمان کمک شایانی نماید.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی در خصوص موضوع تعرفهها تصریح کرد: انتظار میرود سازمان برنامه و بودجه افزایش تعرفههای پیشنهادی شورای عالی بیمه سلامت را تغییر ندهد و تعرفههای جدید را پیش از پایان سال ابلاغ نماید. این حداقل انتظار جامعه پزشکی برای جبران بخشی از فشارهای اقتصادی است، تأکید ما بر افزایش تعرفه کای حرفهای و ویزیت است که نیازمند توجه جدی مسئولان است.
وی در پایان با تأکید بر اهمیت حفظ امید در جامعه پزشکی افزود: تکرار مکرر مشکلات و ایجاد حس یأس و ناامیدی، کمکی به حل چالشهای پیش رو نخواهد کرد. ما موظفیم امید را زنده نگه داریم چراکه امید داشتن در شرایط سخت کار مردان بزرگ است. روابط عمومی سازمان نظام پزشکی
وی در پایان با تأکید بر اهمیت حفظ امید در جامعه پزشکی افزود: تکرار مکرر مشکلات و ایجاد حس یأس و ناامیدی، کمکی به حل چالشهای پیش رو نخواهد کرد. ما موظفیم امید را زنده نگه داریم چراکه امید داشتن در شرایط سخت کار مردان بزرگ است. روابط عمومی سازمان نظام پزشکی
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید