کنترل ضعیف بیماری در بخش دامی علت افزایش تب مالت در کشور است
دکتر حسین معصومی اصل، فوق تخصص عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران علت افزایش موارد ابتلا به تب مالت در کشور را نظارت و کنترل ضعیف در بخش دامی کشور دانست.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، حسین معصومی اصل به اظهارات محمدرضا شیرزادی رئیس اداره پیشگیری و کنترل بیماریهای قابل انتقال از طریق دام به انسان وزارت بهداشت درباره هشدار در خصوص افزایش موارد ابتلا به تب مالت در کشور واکنش نشان داد و گفت: تب مالت یک بیماری مشترک بین انسان و دام است. بنابراین کنترل آن تنها در بخش انسانی کافی نیست و باید اقدامات موثری در حوزه دامپزشکی انجام شود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: برای کنترل بیماری تب مالت که بیماری مشترک بین انسان و دام است ضرورت دارد تا اقداماتی شامل واکسیناسیون دامها، شناسایی و حذف دامهای آلوده و جلوگیری از ورود شیرهای غیرپاستوریزه به چرخه مصرف صورت گیرد، تا زمانی که کنترل جدی در بخش دامی صورت نگیرد موارد بیماری در انسان افزایش خواهد یافت و این مسئله نیازمند پاسخگویی و برنامهریزی دقیق از سوی دامپزشکی است.
وی از سازمان دامپزشکی خواست تا به صورت ویژه نظارت بر دامهای وارداتی و صادراتی تشدید کند و افزود: این وظایف جزو مسئولیتهای ذاتی این سازمان محسوب میشوند، ورود دامهای قاچاق میتواند عامل دیگری برای گسترش بیماری باشد که مقابله با آن در حیطه وظایف نیروی انتظامی قرار دارد. این موارد نشاندهنده ضرورت همکاری بین بخشی برای کنترل و مهار تب مالت است.
بیشترین راه انتقال تب مالت: مصرف لبنیات آلوده
معصومی تأکید کرد: مصرف لبنیات آلوده بهویژه شیر تازه نجوشیده، پنیر تازه و کره، اصلیترین راه انتقال تب مالت است، نظارت بر فروشگاههای لبنیات سنتی توسط سازمان دامپزشکی و بهداشت محیط ضروری است تا از عرضه محصولات آلوده جلوگیری شود، شیرهای پاستوریزه و صنعتی که تحت فرآیند حرارتی ۶۰ درجه قرار میگیرند کاملا ایمن است و این حرارت سبب از بین رفتن میکروب عامل تب مالت می شود.
به گزارش وبدا محمدرضا شیرزادی رئیس اداره پیشگیری و کنترل بیماریهای قابل انتقال از طریق دام به انسان وزارت بهداشت، هفته پیش از افزایش موارد ابتلا به تب مالت در کشور خبر داده و گفت: در سال ۱۴۰۲ یعنی سال گذشته ۲۱ هزار ۴۳۶ نفر و در ۱۰ ماه سال جاری «۱۴۰۳» نیز شمار مبتلایان تب مالت ۱۸ هزار نفر بوده است در حالی که این تعداد در سال های «۱۴۰۱» ۱۵ هزار نفر بوده است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: برای کنترل بیماری تب مالت که بیماری مشترک بین انسان و دام است ضرورت دارد تا اقداماتی شامل واکسیناسیون دامها، شناسایی و حذف دامهای آلوده و جلوگیری از ورود شیرهای غیرپاستوریزه به چرخه مصرف صورت گیرد، تا زمانی که کنترل جدی در بخش دامی صورت نگیرد موارد بیماری در انسان افزایش خواهد یافت و این مسئله نیازمند پاسخگویی و برنامهریزی دقیق از سوی دامپزشکی است.
وی از سازمان دامپزشکی خواست تا به صورت ویژه نظارت بر دامهای وارداتی و صادراتی تشدید کند و افزود: این وظایف جزو مسئولیتهای ذاتی این سازمان محسوب میشوند، ورود دامهای قاچاق میتواند عامل دیگری برای گسترش بیماری باشد که مقابله با آن در حیطه وظایف نیروی انتظامی قرار دارد. این موارد نشاندهنده ضرورت همکاری بین بخشی برای کنترل و مهار تب مالت است.
بیشترین راه انتقال تب مالت: مصرف لبنیات آلوده
معصومی تأکید کرد: مصرف لبنیات آلوده بهویژه شیر تازه نجوشیده، پنیر تازه و کره، اصلیترین راه انتقال تب مالت است، نظارت بر فروشگاههای لبنیات سنتی توسط سازمان دامپزشکی و بهداشت محیط ضروری است تا از عرضه محصولات آلوده جلوگیری شود، شیرهای پاستوریزه و صنعتی که تحت فرآیند حرارتی ۶۰ درجه قرار میگیرند کاملا ایمن است و این حرارت سبب از بین رفتن میکروب عامل تب مالت می شود.
به گزارش وبدا محمدرضا شیرزادی رئیس اداره پیشگیری و کنترل بیماریهای قابل انتقال از طریق دام به انسان وزارت بهداشت، هفته پیش از افزایش موارد ابتلا به تب مالت در کشور خبر داده و گفت: در سال ۱۴۰۲ یعنی سال گذشته ۲۱ هزار ۴۳۶ نفر و در ۱۰ ماه سال جاری «۱۴۰۳» نیز شمار مبتلایان تب مالت ۱۸ هزار نفر بوده است در حالی که این تعداد در سال های «۱۴۰۱» ۱۵ هزار نفر بوده است.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید