ضرورت حفظ محرمانگی اطلاعات بیماران هنگام ارائه خدمات درمانی
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، حسن واعظی در همایش «سی‌ونهمین بزرگداشت روز ملی مددکاری اجتماعی در نظام سلامت» که امروز سه‌شنبه ۲ بهمن ماه در وزارت بهداشت برگزار شد گفت: مددکاری اجتماعی از حوزه‌های ارزشمند و نوین دنیای امروز است. مددکاران اجتماعی توانسته‌اند جایگاه واقعی خود را در نظام سلامت و سیستم مراقبت سلامت همگانی به دست آورند.

رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت با بیان اینکه مددکاری اجتماعی به واسطه تلاش‌های اعضای هیات‌علمی دانشگاه‌ها به جایگاه واقعی خود دست‌ یافته گفت: پروتکل‌ها و استانداردهایی به واسطه تلاش‌های اعضای هیات‌علمی طی سال‌های اخیر به تصویب رسیده و این پروتکل‌ها نقش موثری در ارتقا جایگاه مددکاران اجتماعی در نظام سلامت داشته‌اند.

وی با بیان اینکه دیدگاه‌ها در گذر زمان نسبت به مددکاری اجتماعی تغییر کرده اظهار کرد: دیدگاه‌ها نسبت به مددکاری اجتماعی در گذشته دیدگاهی سنتی بود اما این دیدگاه‌ها در گذر زمان تغییر کرده و دیدگاه‌ها به مددکاری اجتماعی یک نگاه تخصصی است. دوره گذار از نگاه سنتی به نگاه تخصصی، یک دوره سخت بود و گروه‌های مختلف هدف طی این مدت می‌بایست در کانون توجه قرار می‍‌گرفتند.   

واعظی با بیان اینکه نگاه به حوزه مددکاری اجتماعی در برنامه‌های وزارت بهداشت چندان تخصصی نبود گفت: نگاه برنامه‌های وزارت بهداشت مانند طرح تحول نظام سلامت به حوزه مددکاری اجتماعی دیدگاه چندان پررنگی نبود. دیدگاه‌ها نسبت به حوزه مددکاری اجتماعی به واسطه تلاش‌های اداره مددکاری وزارت بهداشت تغییر کرده و نقش مددکاران در حوزه درمانی به شدت پررنگ شده است.

رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت با اشاره به ضرور حفظ محرمانگی اطلاعات بیماران اضافه کرد: حقوق و جایگاه اجتماعی بیماران می‌بایست به هنگام ارائه خدمات مددکاری حفظ شود. حفظ محرمانگی اطلاعات بیماران و خانواده‌های آنها در زمان ارائه خدمات و پس از ترخیص بسیار ضروری است.

وی افزود: مددکاران اجتماعی در ارائه خدمات سلامت بسیار نقش دارند، یکی از سیاست‌های وزارت بهداشت این است که بیماران به نزدیک‌ترین مرکز درمانی محل سکونت خود مراجعه‌ کنند. همچنین اگر یک بیمار به ناچار می‌بایست به مراکز درمانی مادر مراجعه کند، مددکاران اجتماعی می‌توانند نقش موثری در اسکان همراهان آنها داشته باشند. نقش مددکاران اجتماعی در ایجاد همراه‌سراها غیرقابل کتمان است.

به گزارش ایسنا واعظی در پایان با بیان اینکه مددکاران اجتماعی می‌بایست به صورت فعال در مراکز درمانی حضور داشته باشند گفت: ارائه خدمات مددکاری می‌بایست به صورت فعال و در «تریاژ» و «راند» ارائه شود. پروتکل‌هایی در زمینه ارائه خدمات مددکاری تعریف شده است.  

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.